Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

SUPER LEAGUE

Κυριακή 1 Μαΐου 2016

ΚΥΤΤΑΡΙΤΙΔΑ: Οι εύκολοι τρόποι να την καταπολεμήσεις



Πως να πείτε μία για πάντα αντίο στην κυτταρίτιδα.


Το καλοκαιράκι πλησιάζει, τα γυμναστήρια γέμισαν από κόσμο, πετάμε τα καλσόν, κατεβάζουμε τα σορτσάκια από την ντουλάπα μας και η στιγμή που θα βγούμε στην παραλία πλησιάζει. Να όμως που η κυτταρίτιδα στο σώμα μας που τόσο καιρό την κρύβαμε με τζιν και καλσόν θα ξαναβγεί στην φόρα από την πρώτη φορά που θα κάνουμε την εμφάνιση μας με μαγιώ. Κι όμως αγαπητή προλαβαίνεις να την εξαφανίσεις με τις συμβουλές που θα σου δώσουμε!

Αρχικά τι είναι η κυτταρίτιδα; Η κυτταρίτιδα οφείλεται σε ανώμαλη συγκέντρωση λίπους και νερού μεταξύ του δέρματος και του υποδόριου ιστού. Στα σημεία της κυτταρίτιδας, ο συνδετικός ιστός χάνει την ελαστικότητά του και το δέρμα παρουσιάζει μια ανώμαλη όψη με «λακκάκια» και «λακουβίτσες» που μοιάζει με το λεγόμενο «φλοιό πορτοκαλιού». Η κυτταρίτιδα είναι μια ενδογενής αλλαγή στη συνοχή του δέρματος που εμφανίζεται ως επί το πλείστον στις γυναίκες από την εφηβεία και μετά.

Πέρα από κάποια καθημερινά tips που μπορεί να ακολουθήσει μια γυναίκα, αυτό που έχει μεγαλύτερη σημασία στην καταπολέμηση της κυτταρίτιδας είναι η σωστή διατροφή, η πρόσληψη άφθονων υγρών, ο περιορισμός κατανάλωσης αλκοόλ και η συστηματική φυσική άσκηση. Πιο συγκεκριμένα:

1. Smoothies.

Βάλε στο μπλέντερ ότι φρούτα έχεις στο ψυγείο σου από μύρτιλλα, κεράσια, πορτοκάλια, φράουλες μάνγκο και θα έχεις ένα απολαυστικότατο πρωινό σνακ.

2. Νερό, νερό, νερό

Η άφθονη κατανάλωση νερού εμποδίζει την κατακράτηση που με τη σειρά του βοηθά το σώμα να βελτιώσει την όψη φλοιού πορτοκαλιού των γλουτών σου. Τουλάχιστον οκτώ ποτήρια την μέρα, μη σου πω να τα κάνεις και δέκα!

3. Αερόβια γυμναστική

Ναι αυτά που βαριέσαι και σε κάνουν να στάζεις από τον ιδρώτα. Το τρέξιμο και τα βαράκια καίνε λίπος το οποίο θα σε βοηθήσει να αντιμετωπίσεις το πρόβλημα της κυτταρίτιδας. Τριάντα λεπτά την μέρα διάδρομο ή ελλειπτικό είναι μια πολύ καλή αρχή.

4. Συγκεκριμένη διατροφή

Οι διατροφολόγοι μας έχουν ενημερώσει για συγκεκριμένες διατροφές που βοηθάνε στην καταπολέμηση της κυτταρίτιδας και αυτά είναι : ο σολομός, οι ξηροί καρποί, το ελαιόλαδο, το πράσινο τσάι, τα θαλασσινά, τα πράσινα φυλλώδη λαχανικά, το κακάο και τα δημητριακά ολικής αλέσεως.

Φτιάξε το smoothie σου, λοιπόν, και ξεκινάμε για το κοντινότερο γυμναστήριο!






ads

ΤΡΕΛΟ ΓΑΙΔΟΥΡΙ
ΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙ
Bookmark and Share

SHARE THIS

0 σχόλια: