Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

SUPER LEAGUE

Κυριακή 31 Μαρτίου 2024

Γερά κόκαλα με σωστή διατροφή!

Τα γερά κόκαλα χτίζονται από πολύ μικρή ηλικία. Σύμφωνα με τους επιστήμονες, οι παθήσεις των οστών μπορούν να προληφθούν με την πρόσληψη επαρκούς ποσότητας ασβεστίου και βιταμίνης D από τις τροφές. 
Οι κατάλληλοι συνδυασμοί τροφών πλούσιων σε ασβέστιο και βιταμίνη D ενισχύουν το ανοσοποιητικό σύστημα και προστατεύουν τα οστά.

Γερά κόκαλα με σωστή διατροφή!

Πολλά τρόφιμα είναι πλέον εμπλουτισμένα με ασβέστιο και βιταμίνη D, καθιστώντας ευκολότερη την ημερήσια συνιστώμενη πρόσληψη. Το σώμα παράγει βιταμίνη D όταν εκτίθεται στο φως του ήλιου. Αρκούν 10-15 λεπτά έκθεσης στον ήλιο καθημερινά για την παραγωγή επαρκούς ποσότητας βιταμίνης D.

Είναι σημαντικό να παρακολουθείτε πόσο ασβέστιο και βιταμίνη D προσλαμβάνετε καθημερινά. Εάν εκτιμάτε ότι έχετε ανεπάρκεια βιταμίνης D, συζητήστε το με τον γιατρό σας.

Οι τροφές με τις οποίες θα προστατεύσετε τα οστά σας είναι οι εξής:

Δημητριακά: Ξεκινήστε την ημέρα σας με δημητριακά εμπλουτισμένα με ασβέστιο, τα οποία είναι πλούσια σε φυτικές ίνες (πάνω από 3 γραμμάρια ανά μερίδα) και δεν περιέχουν ζάχαρη. Τα δημητριακά ολικής άλεσης με ένα φλιτζάνι γάλα σάς δίνουν έως και 600 mg ασβεστίου.

Ωμέγα 3: Τα λιπαρά ψάρια είναι επίσης εξαιρετική πηγή βιταμίνης D. Μία μερίδα 80 γραμμαρίων άγριου σολομού καλύπτει πάνω από το 100% των ημερήσιων αναγκών βιταμίνης D.

Λαχανικά: Είναι σημαντικό να τρώτε πράσινα φυλλώδη λαχανικά, όπως σπανάκι, σέσκουλα και κέιλ.

Γιαούρτι: Μια μερίδα 230 γραμμαρίων γιαουρτιού σας δίνει 400 rng ασβεστίου. Προτιμάτε το ελληνικό γιαούρτι, το οποίο περιέχει περισσότερες πρωτεΐνες.

Γάλα αμυγδάλου: Μια άλλη πρόταση είναι το γάλα φυτικής προέλευσης, όπως αμυγδάλου ή σόγιας, το οποίο είναι εμπλουτισμένο με βιταμίνη D και ασβέστιο. Το γάλα αμυγδάλου καλύπτει το 45% των ημερήσιων αναγκών σε ασβέστιο και το 25% σε βιταμίνη D.



 Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook και ακολούθησέ μας στο Instagram και στο Twitter γιατί με το https://trelogaidouri.blogspot.com/# θα βρεις ό,τι ψάχνεις!

ads
Adbox 



ads
ΤΡΕΛΟ ΓΑΙΔΟΥΡΙ
ΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙ

SHARE THIS

0 σχόλια: