Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

SUPER LEAGUE

Παρασκευή 21 Απριλίου 2023

Μήπως σαμποτάρεις μόνη σου την απώλεια βάρους;



Η απώλεια βάρους δεν έχει να κάνει μόνο με τη διατροφή και τη γυμναστική, αφού η ψυχική σου κατάσταση παίζει σημαντικό ρόλο στην επίτευξη του στόχου σου. Καλά τα γκότζι μπέρι και το TRX, αλλά αν δεν διώξεις τις αρνητικές σκέψεις από το μυαλό σου, θα συνεχίζεις να σαμποτάρεις μόνη σου την προσπάθειά σου. Βρες ποιες είναι αυτές οι σκέψεις και απελευθερώσου μία και καλή.


Είσαι σκληρή με τον εαυτό σου

Με το να νιώθεις άσχημα για κάποιες διατροφικές επιλογές δεν σημαίνει ότι ακολουθείς έναν υγιεινό τρόπο ζωής. Η ψυχολόγος και λέκτορας στο Stanford, Kelly McGonigal, εξηγεί «Αντί να ασκείς όλη την ώρα αυτοκριτική, εστίασε σε όσα θέλεις να διορθώσεις και να επιτύχεις. Φέρσου με ευγένεια στον εαυτό σου».

Δεν μπορείς να φανταστείς τον «νέο» σου εαυτό

Συνήθως οι γυναίκες που παλεύουν για χρόνια με τα κιλά τους δυσκολεύονται να φανταστούν έναν «νέο», πιο αδύνατο εαυτό. Η αυτοπεποίθηση είναι μία αρχή, αλλά για να επιτύχεις θα πρέπει να έχεις ένα πιο ολοκληρωμένο project. Μπορεί ο στόχος σου να μην φαίνεται τόσο απτός, αλλά σιγά σιγά θα αρχίσεις να βλέπεις τα αποτελέσματα. Κόλλα στο ψυγείο σου ενθαρρυντικά motto και εικόνες που σου δίνουν έμπνευση.

Εστιάζεις υπερβολικά στη ζυγαριά

Μερικές φορές πρέπει απλά να σταματήσεις να εξαρτάσαι από τη ζυγαριά. Η απώλεια βάρους δεν έχει να κάνει μόνο με τα κιλά που χάνεις. Αντί λοιπόν να νιώθεις ηττημένη όταν το νούμερο στη ζυγαριά είναι το ίδιο, άρχισε να γιορτάζεις άλλα κατορθώματα. Όταν νιώθεις πιο άνετα στα ρούχα σου ή έχεις ενέργεια όλη την ημέρα ξέρεις ότι οφείλεται επειδή έχεις δεσμευτεί σε έναν στόχο.

Είσαι αγχωμένη

Σύμφωνα με την Julie Barrett, MS, RD, η επιτυχημένη απώλεια βάρους απαιτεί διαχείριση του άγχους. Όταν το σώμα μας βρίσκεται υπό την επήρεια του άγχους, παράγεται υπερβολική κορτιζόλη, μία ορμόνη που παρεμποδίζει την ικανότητα να κάψουμε το λίπος. Ακόμα και κάποιες φαινομενικά άκακες συνήθειες, μπορεί να σου κάνουν κακό. Αν υπεραναλύεις κάθε μπουκιά που τρως μπορεί να κάνεις περισσότερη ζημιά στον εαυτό σου. Βάλε τα δυνατά σου για να βρεις την ισορροπία στις διατροφικές επιλογές και τήρησε ένα βιώσιμο πρόγραμμα γυμναστικής.



Επιμέλεια: Μάρω Παρασκευούδη






 
ΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙ


SHARE THIS

0 σχόλια: