Το τελευταίο διάστημα διαβάζεις για όλα αυτά τα «superfoods» και τα αναρίθμητα οφέλη που έχουν τόσο για την γραμμή σου , όσο και για την υγεία σου. Όμως δεν ξέρεις ποια από αυτά να εντάξεις στην καθημερινή σου διατροφή και πώς.
Γιατί δεν ξεκινάς από τις ελληνικές υπερτροφές που είναι το ίδιο θρεπτικές και σαφώς πιο γνώριμες σε εσένα και πιο οικονομικές; Πρώτη και καλύτερη επιλογή : η κορινθιακή σταφίδα!!!!! Καλά άκουσες…σταφίδα. Δοκίμασε να την εντάξεις στο καθημερινό σου διαιτολόγιο είτε ως συνοδευτικό σνακ μαζί με τα αμύγδαλα που τρως το απόγευμα , είτε να την βάλεις στο άπαχο γιαούρτι σου ή στο γάλα μαζί με τα δημητριακά. Πολυάριθμες κλινικές μελέτες τονίζουν την σπουδαιότητα αυτής της υπερτροφής.
-Η σταφίδα είναι πλούσια σε κάλιο και μαγνήσιο και βοηθά στην μείωση της κατακράτησης. Καλά το σκέφτηκες, μήπως ήρθε ή ώρα να αντιμετωπίσεις εκείνα τα πρηξιματάκια που σε απασχολούν το τελευταίο διάστημα τρώγοντας σταφίδα; Είναι ακόμα πλούσια σε αντιοξειδωτικά, πολυφαινόλες και βιταμίνη C που καταπολεμούν τις ελεύθερες ρίζες και ενισχύουν την παραγωγή κολλαγόνου. Αν θες λοιπόν να μείνεις νέα και φρέσκια 2 κουταλιές της σούπας κορινθιακή σταφίδα θα σε βοηθήσουν.
-Αν είσαι «θύμα» της δυσκοιλιότητας και ειδικά τις μέρες που αγχώνεσαι αρκετά τότε κατανάλωσε σταφίδες. Είναι πλούσιες σε φυτικές ίνες και αποτελούν το μεγαλύτερο όπλο της. Αν θες κάτι πιο αποτελεσματικό ακολούθησε το εξής γιατροσόφι και θα με θυμηθείς. Σε ένα ποτήρι νερό τοποθέτησε 2 κουταλιές της σούπας σταφίδα και άφησε τις να μουλιάσουν όλο το βράδυ. Το επόμενο πρωί πιες το νερό με άδειο στομάχι.
-Νιώθεις ατονία ή έλλειψη ενέργειας. Τότε δεν χρειάζεσαι να φας σοκολάτα ή κάποιο έδεσμα με ζάχαρη που θα σε επιβαρύνει με έξτρα θερμίδες και λιπαρά. Η σταφίδα με τα φυσικά της σάκχαρα και την περιεκτικότητα σε θειαμίνη, Β6, θα σε τονώσει και θα σου κόψει και τις λιγούρες για γλυκό.
-Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι είναι από τα ελάχιστα τρόφιμα που βοηθά στην μείωση συσσώρευσης λίπους στο συκώτι.
Από όλα τα παραπάνω καταλαβαίνεις γιατί την αποκαλούν «μαύρο χρυσό» και γιατί αποτελούσε βασικό στοιχείο της διατροφής των προγόνων μας. Κάτι θα ήξεραν παραπάνω… ας τους εμπιστευτούμε.
0 σχόλια: