Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

SUPER LEAGUE

Παρασκευή 26 Μαΐου 2023

Οι πιο σημαντικοί λόγοι που κολλάει η ζυγαριά και δεν χάνετε κιλά

Η απώλεια βάρους μπορεί να είναι δύσκολη υπόθεση. Γιατί ακόμα κι αν είστε οπλισμένοι με ένα οπλοστάσιο συμβουλών απώλειας βάρους, στην πράξη τα πράγματα δεν είναι τόσο εύκολα όσο νομίζουμε.
Παρόλα αυτά υπάρχει ένα μυστικό επιτυχίας και αυτό είναι η γνώση. Αν γνωρίζετε τα λάθη που μπορεί να κάνετε κατά τη διάρκεια μιας δίαιτας, είναι πιο εύκολο να τα αποφύγετε και να παραμείνετε πιστοί στο στόχο σας.

Πριν φτάσουμε όμως στις παγίδες, είναι σημαντικό να κατανοήσουμε ότι ο κάθε οργανισμός αντιδρά διαφορετικά όσο αφορά την απώλεια βάρους. Επίσης είναι σημαντικό να σκεφτείτε τους λόγους που επιθυμείτε να χάσετε κιλά και φυσικά να φροντίζετε και να αγαπάτε το σώμα σας. Ας δούμε λοιπόν τι λάθη ενδεχομένως κάνετε κατά τη διάρκεια μιας διατροφής και καταλήγετε στο να μη χάνετε κιλά.

Υιοθετείτε μια στάση: όλα ή τίποτα. Πολλοί προσπαθούν να χάσουν βάρος με το να στερηθούν όλες τις αγαπημένες τους τροφές. Αυτός ο τρόπος σκέψης μπορεί να είναι επιζήμιος μακροπρόθεσμα. Αντί να στερηθείτε τις αγαπημένες σας τροφές, θα πρέπει να μάθετε να τις ενσωματώνετε στο διατροφικό σας πρόγραμμα με πιο υγιεινό τρόπο.

Κόβετε ολόκληρες ομάδες τροφίμων, όπως οι υδατάνθρακες. Αυτή η τακτική εκτός ότι οδηγεί σε ελλείψεις απαραίτητων θρεπτικών συστατικών, έχει επίσης ως αποτέλεσμα την επιβράδυνση του μεταβολισμού και τελικά στο να μη χάνετε τα περιττά κιλά.

Αντικαθιστάτε τα γεύματα με υγρά. Οι πράσινοι χυμοί και τα διάφορα smoothies έχουν γίνει πολύ δημοφιλή και πολλοί τα χρησιμοποιούν για να αντικαταστήσουν ολόκληρα γεύματα. Όμως αυτή η τακτική μπορεί να οδηγήσει σε αντίθετα αποτέλεσμα και να εμποδίσει την προσπάθεια σας για να χάσετε κιλά. Είναι σημαντικό να ακολουθείτε μια ισορροπημένη διατροφή και όχι ακραίες δίαιτες που υπόσχονται γρήγορη απώλεια.

Δεν έχετε ένα ρεαλιστικό σχέδιο. Είναι σημαντικό να θέτετε μικρούς και ρεαλιστικούς στόχους και μόλις φτάσετε τον πρώτο στόχο συνεχίζετε για τον επόμενο. Εάν δεν βάζετε εφικτούς στόχους θα κουραστείτε και το πιο πιθανό είναι να ξαναγυρίσετε στις παλιές συνήθειες.

Καταναλώνετε λίγες θερμίδες. Η μεγαλύτερη παγίδα στην οποία πέφτουν οι περισσότεροι που κάνουν δίαιτα είναι ότι μειώνουν πολύ τις θερμίδες. Γενικά έχουμε μια κουλτούρα η οποία είναι ότι όσο πιο λίγο τρώμε τόσο περισσότερα κιλά θα χάσουμε. Κάτι τέτοιο όμως δεν ισχύει γιατί όσοι ακολουθούν υποθερμιδικές δίαιτες όχι μόνο δεν λαμβάνουν τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά αλλά δεν χάνουν και βάρος, γιατί επιβραδύνεται ο μεταβολισμός.

Δεν τρώτε καθόλου λίπος. Εκτός από τις υποθερμιδικές δίαιτες υπάρχουν και αυτές που είναι χαμηλής περιεκτικότητα σε λίπος. Καταρχάς να επισημάνουμε ότι ο οργανισμός για να λειτουργήσει σωστά έχει ανάγκη από λίπος. Και κατά δεύτερο δεν πρέπει να κατατάσσουμε όλα τα λιπαρά οξέα στην ίδια κατηγορία. Τα βλαβερά είναι τα κορεσμένα και τα trans λιπαρά, ενώ τα πολυακόρεστα και τα μονοακόρεστα προσφέρουν αρκετά οφέλη για την υγεία και μας βοηθάνε να χάσουμε τα περιττά κιλά. Συμπεριλάβετε υγιή λιπαρά σε κάθε γεύμα, με τη μορφή ξηρών καρπών, σπόρων, ελαιόλαδο, αβοκάντο, λιπαρά ψάρια.

Στηρίζεστε σε χάπια απώλειας βάρους. Αν υπήρχε κάποιο χάπι που θα λειτουργούσε μακροπρόθεσμα, τότε κανείς δεν θα μίλαγε για τη διαχείριση βάρους. Η μόνη αποτελεσματική και μακροπρόθεσμη λύση για να χάσουμε κιλά και να διατηρήσουμε αυτή την απώλεια είναι να αλλάξουμε τον τρόπο σκέψης γύρω από το φαγητό. Να μάθουμε δηλαδή να τρώμε σωστά. Χρειάζεται να σκεφτόμαστε τις τροφές ως καύσιμα για τον οργανισμό μας και για να τον τροφοδοτήσουμε σωστά πρέπει να διαλέξουμε τα καλύτερα.

Ξεφεύγετε τα Σαββατοκύριακα. Σίγουρα τα Σαββατοκύριακα που είστε μακριά από τη δουλειά, θα διασκεδάσετε, θα βγείτε έξω και φυσικά θα πάτε για φαγητό ή για ποτό. Όμως δεν χρειάζεται να το παρακάνετε, γιατί τότε θα καταστρέψετε τη σκληρή δουλειά που κάνατε όλη την εβδομάδα.

Μπορεί στην εποχή μας να γίνονται όλα γρήγορα, όμως εάν θέλετε να χάσετε κιλά πρέπει να έχετε υπομονή και να ακολουθείτε μια Μεσογειακή διατροφή που περιλαμβάνει όλες τις ομάδες τροφίμων. Οι ακραίες δίαιτες δεν αποτελούν μακροπρόθεσμη λύση και δεν προσφέρουν τις βιταμίνες, τα μέταλλα και τα ιχνοστοιχεία που χρειάζεται ο οργανισμός σας. Οπλισμένοι λοιπόν υπομονή, επιμονή και με γνώση θα μπορέσετε να φτάσετε στο στόχο σας.





ads
ads

ΤΡΕΛΟ ΓΑΙΔΟΥΡΙ
ΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙ

SHARE THIS

0 σχόλια: