Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

SUPER LEAGUE

Τρίτη 8 Οκτωβρίου 2024

Πως θα γίνεις πρωινός τύπος!

Η ώρα 07:00 το πρωί και το ξυπνητήρι χτυπά. Έχεις να σηκωθείς, να ντυθείς, να ετοιμαστείς, να φας πρωινό, και να πας στη δουλειά, στο μάθημα ή στις εξωτερικές σου δουλειές. Μία από τις πιο άβολες αισθήσεις που μπορεί να νιώσει το ανθρώπινο σώμα, είναι το να πρέπει να ξυπνήσει ενώ δεν είναι έτοιμο για αυτό. Όπως και το κάθε τι στη ζωή, όμως, υπάρχουν τρόποι που μπορούμε να κάνουμε το μυαλό μας να νιώθει καλύτερα με το πρωινό ξύπνημα. 

Ακόμα, δηλαδή, και αν δεν θεωρούμε τους εαυτούς μας «πρωινούς τύπους», κάποιες ενέργειες θα μας βοηθήσουν να φτάσουμε πιο κοντά σε αυτό και να χαιρόμαστε περισσότερο τα πρωινά μας.

Όλα ξεκινούν από το βράδυ

Το σημαντικότερο μέρος του καλού πρωινού ξυπνήματος, είναι ο καλός ύπνος το προηγούμενο βράδυ. Σίγουρα έχεις νιώσει αρκετές φορές τον εαυτό σου να νιώθει κουρασμένος όλη την ημέρα καθώς έχει κοιμηθεί λίγες ώρες ή όχι και τόσο ποιοτικά. Σύνθεσε λοιπόν μία βραδινή ρουτίνα που λειτουργεί για εσένα, ώστε να μπορείς τις τελευταίες ώρες πριν τον ύπνο να προετοιμάζεις τον εαυτό σου για αυτόν. Χαμηλότερος φωτισμός, μείωση της χρήσης των οθονών, κάποιο χαλαρωτικό μπάνιο, είναι κάποιες ιδέες.

Παράλληλα, φρόντισε να ξεκινάς την προετοιμασία του πρωινού σου από το προηγούμενο βράδυ. Θα σου γλιτώσει πολύ χρόνο το πρωί, αν ήδη έχεις έτοιμα τα ρούχα που θα φορέσεις, το πρωινό σου γεύμα ή οτιδήποτε άλλο βοηθά εσένα.

Πρωινή ρουτίνα

Όπως είπαμε και για τη βραδινή, έτσι και η πρωινή σου ρουτίνα πρέπει να οργανωθεί βάσει των δικών σου αναγκών, και είναι επίσης πολύ σημαντική καθώς δίνει τις βάσεις για όλη την ημέρα. «Προπονούμε» τον εαυτό μας ώστε κάθε φορά που θα μπαίνει στο mood αυτής της πρωινής ρουτίνας, θα ξέρει ότι σιγά σιγά ξεκινά η ημέρα του.

Βασικό είναι το να κρατάς χρόνο για κάτι τέτοιο το πρωί, καθώς ο οργανισμός μας δεν είναι ρομπότ. Δεν του είναι εύκολο απλά να ξυπνά και να είναι έτοιμος να δράση. Χρειάζεται κάποιο χρόνο ώστε να μπει σταδιακά σε αυτή τη διάθεση. Πρέπει, λοιπόν, να του τον δίνουμε, ώστε να μπορεί να έχει μία γεμάτη και παραγωγική ημέρα.

Βρες τον λόγο που ξυπνάς

Πως θα γίνεις πρωινός τύπος!

Σίγουρα κατά τη διάρκεια της ζωής σου, έχει χρειαστεί να ξυπνήσεις πολύ νωρίς για κάποιο ταξίδι ή κάποιο πρωινό ευχάριστο γεγονός. Και κατά πάσα πιθανότητα – αν μπόρεσες να κοιμηθείς από τον ενθουσιασμό – όχι απλά ξύπνησες αμέσως, αλλά δεν σε ενόχλησε και καθόλου. Αυτό συμβαίνει γιατί όταν ανυπομονούμε για κάτι, δεν μπορούμε να κάτσουμε ήρεμοι/ακίνητοι συνειδητά.

Τι θα γινόταν, λοιπόν, αν έφτιαχνες μία ζωή για την οποία δεν μπορούσες να περιμένεις να σηκωθείς κάθε μέρα, ώστε να τη ζήσεις; Αν η ημέρα σου αποτελούταν από δραστηριότητες που σε γεμίζουν και σε κάνουν χαρούμενο/η; Βρες, λοιπόν, ή δημιούργησε τέτοιες ημέρες, ώστε τα πρωινά να είναι για εσένα ευλογίες.

Όχι πια αναβολή!

Λίγες είναι οι στιγμές που ανταγωνίζονται το πρωινό «χουζούρεμα», όπως συνηθίζουμε να το λέμε. Και ενώ μπορεί να νιώθουμε ότι τα 10 λεπτά έξτρα ύπνου το πρωί είναι ο σωτήρας μας εκείνη την ώρα, στην πραγματικότητα δεν βοηθούν καθόλου στην ξεκούραση μας. Μάλιστα, νιώθουμε πιο κουρασμένοι μετά. Ο ύπνος λειτουργεί με κύκλους, και ο κάθε κύκλος διαρκεί 1:30 ώρα. Αν εμείς κοιμηθούμε στις 23:00, ξυπνήσουμε στις 06:30 από το ξυπνητήρι μας, αλλά πατήσουμε snooze ή αναβολή για άλλο ένα τέταρτο, τότε κόβουμε τον επόμενο κύκλο ύπνου στη μέση, κάτι που μας προσδίδει εντονότερο αίσθημα αϋπνίας.

Πως θα γίνεις πρωινός τύπος!

Φυσική άσκηση

Κάτι που επίσης συμβάλλει πολύ στο να ξυπνήσει ο οργανισμός με έναν πολύ ωφέλιμο τρόπο, είναι η πρωινή φυσική άσκηση ή γυμναστική. Φυσικά, ο καθένας έχει διαφορετική αντοχή και διαφορετική προτίμηση στο τι άσκηση θέλει να κάνει, αλλά οποιαδήποτε μπορεί να επιφέρει τα συγκεκριμένα αποτελέσματα. Το περπάτημα, το τρέξιμο, η γυμναστική με βάρη, η γιόγκα ή οτιδήποτε άλλο το πρωί θα δώσουν στο σώμα μία ώθηση ενέργειας για όλη την υπόλοιπη ημέρα.



 Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook και ακολούθησέ μας στο Instagram και στο Twitter γιατί με το https://trelogaidouri.blogspot.com/# θα βρεις ό,τι ψάχνεις!

ads
Adbox 



ads
ΤΡΕΛΟ ΓΑΙΔΟΥΡΙ
ΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙ

SHARE THIS

0 σχόλια: