Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

SUPER LEAGUE

Τρίτη 8 Οκτωβρίου 2024

Τα οφέλη της πρωινής γυμναστικής

Η γυμναστική είναι μια δραστηριότητα που έχει πολλαπλά οφέλη για τον οργανισμό σας. Μπορεί να γίνει οποιαδήποτε στιγμή της ημέρας από το πρωί ως το βράδυ. Σύμφωνα όμως με μελέτες η πρωινή γυμναστική έχει ευεργετικά οφέλη στον οργανισμό σας. 

Με τον όρο πρωινή γυμναστική εννοείται η γυμναστική που γίνεται πριν από οποιοδήποτε γεύμα. Είναι μια δέσμευση προς τον οργανισμό πως με το που θα ξυπνάτε θα βάζετε το σώμα σας σε κίνηση και σε εξάσκηση. Αν είστε πρωινός τύπος, ίσως σας είναι πιο εύκολο να το εντάξετε μέσα στη ρουτίνα σας. Σε κάθε περίπτωση όμως τα οφέλη που αποκομίζετε από αυτή την συνήθεια είναι τα εξής :

#1. Καύση λίπους 

Σύμφωνα με έρευνες που έχουν γίνει σχετικά με τα οφέλη της πρωινής προπόνησης, οδηγεί στην καύση του λίπους μέχρι και 30% σε σχέση με οποιαδήποτε άλλη ώρα της ημέρας. Αυτό όμως συμβαίνει καθώς τα επίπεδα του γλυκογόνου είναι χαμηλά τις πρωινές ώρες καθώς το τελευταίο γεύμα σας έχει πραγματοποιηθεί αρκετές ώρες πριν. Σε περίπτωση που είστε προσεκτικοί με την διατροφή σας και τρώτε ελαφριά το βράδυ, το τελευταίο κύριο γεύμα σας έχει γίνει το μεσημέρι της προηγούμενης μέρας. 

Κατά συνέπεια, το σώμα σας χρησιμοποιεί όλους τους υδατάνθρακες που έχει λάβει, με αποτέλεσμα οι θερμίδες που καίτε το πρωί να βρίσκονται στις αποθήκες λίπους σας. 

Επίσης, τα οφέλη στο κάψιμο λίπους και θερμίδων συνεχίζονται και κατά την διάρκεια της ημέρας. Έτσι ένας άνθρωπος που έχει γυμναστεί το πρωί έχει την δυνατότητα να καίει θερμίδες ακόμη και αν βρίσκεται σε κάποια καθιστική εργασία. 

#2.  Μπορεί να γίνει εύκολα συνήθεια 

Το γεγονός πως είναι το πρώτο πράγμα που κάνετε μέσα στη μέρα σας δίνει επίσης την ευχέρεια να την καθιερώσετε ως συνήθεια σας. Προηγείται πριν από κάθε άλλη σας υποχρέωση και είναι αποκλειστικά στο δικό σας χέρι το πότε θα γίνει. Για να μείνετε όμως πιστός σε αυτή την συνήθεια και να έχει διάρκεια θα πρέπει να δεσμευτείτε στον εαυτό σας πως θα ξυπνάτε νωρίτερα και θα χουζουρεύετε λιγότερο.

Κάνοντας την πρωινή γυμναστική συνήθεια, έχετε πλέον την υπόλοιπη μέρα να ασχοληθείτε με τα υπόλοιπα θέματα που σας απασχολούν. 

#3. Επίπεδα ενέργειας μέσα στη μέρα 

Ένα από τα πιο σημαντικά οφέλη μέσα στη μέρα είναι πως κρατιέται η ενέργεια σας σε υψηλά επίπεδα. Την ενέργεια σας τόσο σε φυσικό αλλά και σε ψυχικό επίπεδο. Πολλοί είναι αυτοί που παρομοιάζουν την πρωινή γυμναστική με μια κούπα καφέ. Η αλήθεια είναι πως σύμφωνα με παλιότερες έρευνες η πρωινή γυμναστική μπορεί να σας ξυπνήσει καλύτερα και από ένα φλιτζάνι καφέ. 

Επίσης, βελτιώνει την εστίαση και την λειτουργία του εγκεφάλου σας κατά την διάρκεια της ημέρας. Αυτό συμβαίνει καθώς κάνοντας γυμναστική απελευθερώνονται ενδορφίνες που είναι απαραίτητες για την καταπολέμηση του στρες που προκαλείται μέσα στη διάρκεια της ημέρας.

Η γυμναστική ήταν και είναι ένας σύμμαχος για την καλή υγεία. Ανεξάρτητα από την ώρα που θα γυμναστείτε, γυμναστείτε και καρπωθείτε τα οφέλη.



 Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook και ακολούθησέ μας στο Instagram και στο Twitter γιατί με το https://trelogaidouri.blogspot.com/# θα βρεις ό,τι ψάχνεις!

ads
Adbox 



ads
ΤΡΕΛΟ ΓΑΙΔΟΥΡΙ
ΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙ

SHARE THIS

0 σχόλια: