Έχετε προετοιμαστεί κατάλληλα, έχετε μελετήσει το αντικείμενο της δουλειάς και την εταιρία, έχετε διαλέξει το ιδανικό outfit για μία τέτοια περίπτωση. Είστε όμως απόλυτα σίγουροι για την επιλογή του χρώματος;
Το λάθος χρώμα για συνέντευξη για δουλειά
Αν λατρεύετε το πορτοκαλί, και φροντίζετε να το έχετε σε διάφορες αποχρώσεις, τα νέα δεν είναι πολύ καλά. Όπως αποδεικνύει έρευνα, η ψυχολογία του χρώματος επηρεάζει και τον τρόπο που οι εργοδότες αντιμετωπίζουν έναν μελλοντικό υπάλληλο. Γιατί όμως το πορτοκαλί είναι στην κορυφή των χειρότερων; Γιατί δείχνει ότι ο υποψήφιος έχει υπερβολική αυτοπεποίθηση και θέλει να τραβά την προσοχή. Αν και μας ζητείται να έχουμε θάρρος, να κάνουμε ερωτήσεις και να δείχνουμε δυναμικοί, το πορτοκαλί μάλλον στέλνει το λάθος μήνυμα και φτάνει στην υπερβολή.
Καλώς η κακώς, το 75% της επικοινωνίας είναι εξωλεκτικό. Δεν μετρούν τόσο αυτά που λέμε, όσο η γλώσσα του σώματος αλλά και τα χρώματα που επιλέγουμε. Αυτά είναι τα στοιχεία που κάνουν τους άλλους να μας εμπιστεύονται (ή όχι). Συνεπώς, όσο καλά προετοιμασμένοι και αν είμαστε σε μία συνέντευξη, όλα σβήνουν αν φορέσουμε πορτοκαλί. Τόσο απλά.
Υπάρχει το ιδανικό χρώμα;
Να θυμάστε ότι δεν χρειάζεται να γίνετε εντελώς συγκεκριμένη προκειμένου να κερδίσετε μία θέση. Ωστόσο, αν θέλετε να φτάσετε πολύ κοντά στο 100% της επιτυχίας, η απάντηση κρύβεται στις αποχρώσεις του μπλε. Διαλέξτε την αγαπημένη σας και όλοι θα σκεφτούν ότι λειτουργείτε ομαδικά, υπεύθυνα και ότι εμπνέετε εμπιστοσύνη. Αν η συνέντευξη γίνει μέσω Zoom και τα πράγματα είναι πιο σκούρα (μιλώ εντελώς κυριολεκτικά), προτιμήστε το πιο σκούρο μπλε που υπάρχει στην ντουλάπα σας. Δεν το λέμε εμείς, αλλά οι ειδικοί.
0 σχόλια: