Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

SUPER LEAGUE

Κυριακή 8 Ιανουαρίου 2023

Πιο νόστιμη είναι η σοκολάτα όταν κάνουμε δίαιτα


Όταν βρισκόμαστε σε δίαιτα, δεν υπάρχει μεγαλύτερη πρόκληση και απόλαυση μαζί από το να κλέψουμε ένα κομματάκι σοκολάτας ή λίγα πατατάκια. Το λόγο, που το κάνουμε το επεξηγεί η νέα έρευνα του Πανεπιστημίου Northwestern στο Ιλινόι στην «Επιθεώρηση Έρευνας του Μάρκετινγκ».


Στο πείραμα αυτό συμμετείχαν δεκάδες εθελοντές, οι οποίοι χωρίστηκαν σε δύο υποομάδες και τους ζήτησαν να κοιτάξουν τα εξώφυλλα έξι περιοδικών. Οι μισοί κοιτούσαν εξώφυλλα περιοδικών υγείας και οι υπόλοιποι εξώφυλλα που δεν είχαν καμία σχέση με την υγιεινή διατροφή. Στη συνέχεια, οι ερευνητές τους έδωσαν μπάρες σοκολάτας, λέγοντάς τους ότι θέλουν να κάνουν μια «μελέτη για τη γεύση». Όλοι οι εθελοντές που είχαν μελετήσει τα εξώφυλλα με την υγιεινή διατροφή, είπαν πως οι σοκολάτες ήταν πιο νόστιμες σε αντίθεση με τα λεγόμενα της άλλης ομάδας εθελοντών.

Στο δεύτερο πείραμα, οι ερευνητές χώρισαν 100 φοιτητές σε τρεις ομάδες και τους ζήτησαν να περιγράψουν με λίγα λόγια από μία εμπειρία τους. Οι φοιτητές της πρώτης ομάδας έπρεπε να περιγράψουν κάτι που τους είχε προκαλέσει ενοχές, αυτοί της δεύτερης κάτι που τους είχε προκαλέσει αηδία και εκείνοι της τρίτης ουδέτερα βιώματα. Μετά το τέλος των περιγραφών, οι εθελοντές έφαγαν σοκολατάκια, τα οποία απεδείχθησαν πολύ πιο νόστιμα για όσους είχαν αναβιώσει τις στιγμές που τους είχαν προκαλέσει ενοχές.






ΤΡΕΛΟ ΓΑΙΔΟΥΡΙ
ΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙ


SHARE THIS

0 σχόλια: