Με τη χαρά και την υπερηφάνεια να καθρεφτίζεται στο πρόσωπό της, η Άννα Κορακάκη έκανε την εμφάνισή της στην πόρτα του αεροσκάφους της «Al Italia» εν μέσω αποθέωσης. Το αεροπλάνο που μετέφερε τη χρυσή ολυμπιονίκη της σκοποβολής προσγειώθηκε στο διεθνές αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» λίγο πριν από τις 13.30 το μεσημέρι της Πέμπτης.
«Δεν το έχω συνειδητοποιήσει ακόμα. Νομίζω ότι θα μου πάρει λίγο καιρό» ανέφερε αρχικά η Άννα Κορακάκη, επισημαίνοντας ότι «ήταν όνειρο ζωής» να κερδίσει ένα μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες.
«Πάντα θαύμαζα τους Ολυμπιονίκες. Μπορεί να είσαι Παγκόσμιος Πρωταθλητής και να έχεις παγκόσμια ρεκόρ αλλά αυτά τα μετάλλια να μην έρθουν ποτέ. Δούλεψα πάρα πολύ σκληρά. Εκπληρώθηκε το όνειρό μου εις διπλούν» πρόσθεσε.
«Θέλω να δώσω κίνητρο στα νέα παιδιά»
Παράλληλα, η Άννα Κορακάκη εξέφρασε την ελπίδα της τα μετάλλια που κέρδισε στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο ντε Τζανέιρο να δώσουν κίνητρο στα νέα παιδιά και στους αθλητές να συνεχίσουν την προσπάθεια να φθάσουν ακόμα πιο ψηλά. Πρόσθεσε, μάλιστα, ότι ελπίζει πως μέσα από αυτές τις επιτυχίες θα γίνει γνωστό το άθλημα της σκοποβολής, στο οποίο -όπως είπε- ο αριθμός των αθλητών ολοένα και μειώνεται τα τελευταία χρόνια.
Η χρυσή Ολυμπιονίκης της Σκοποβολής έγινε δεκτή από ελληνική αντιπροσωπεία, παρουσία του υπουργού Εσωτερικών Π. Κουρουμπλή.
Στο «πάνθεον» του ελληνικού αθλητισμού
Η 20χρονη αθλήτρια από τη Δράμα κατάφερε να σπάσει ένα «στοιχειωμένο» ρεκόρ που κρατούσε 104 χρόνια. Με το χρυσό μετάλλιο στα 25 μέτρα πιστόλι και το χάλκινο στα 10 μέτρα εισήλθε στο «πάνθεον» των Ελλήνων αθλητών που συμμετείχαν σε Ολυμπιακούς Αγώνες.
Οι κατακτήσεις δύο μεταλλίων από Έλληνα αθλητή στην ίδια διοργάνωση είχε να συμβεί από το 1912 και τη διοργάνωση της Στοκχόλμης, όταν ο Κωνσταντίνος Τσικλητήρας είχε βγει πρώτος στο μήκος άνευ φοράς και τρίτος στο ύψος άνευ φοράς. Ο ίδιος είχε κατακτήσει δύο μετάλλια και στο Λονδίνο το 1908, όπου πήρε αργυρά μετάλλια και στα δύο αθλήματα. Είχαν προηγηθεί το 1896 ο Γιάννης Ορφανίδης στην σκοποβολή, ο Σταμάτης Νικολόπουλος στην Ποδηλασία, ο Διονύσης Κάσδαγλης στο τένις και ο Σωτήρης Βερσής στον Στίβο και την Αρση Βαρών.
Τρία μετάλλια στην ίδια διοργάνωση είχαν πάρει ο Γιάννης Φραγκούδης στην Σκοποβολή και ο Στάθης Χωραφάς στην Κολύμβηση το 1896.
0 σχόλια: