Όχι μόνο μπαίνουν στην κατάψυξη, αλλά το πάγωμα κάνει και… θαύματα
Οι εξωτικές μπανάνες, πέρα από λαχταριστές, είναι και γεμάτες κάλιο και βιταμίνη B6.
Το μόνο κακό; Πως χαλάνε γρήγορα.
Κι εδώ ακριβώς μπαίνει η κατάψυξη, που τις διατηρεί φρέσκιες, χωρίς να μαυρίζουν μέχρι να τις φας.
Ο χρόνος διατήρησής τους στο ψυγείο όμως είναι το μεγάλο ζητούμενο. Καθώς δεν μιλάμε για μερικές μέρες, αλλά σύμφωνα με τον αμερικανικό FDA (Οργανισμό Φαρμάκων και Τροφίμων) μιλάμε για μήνες!
Ο FDA μας λέει πως στο ψυγείο η μπανάνα ζει για 3 μέρες, ενώ στην κατάψυξη για 2-3 μήνες.
Όσο για τον τρόπο κατάψυξής της, την ξεφλουδίζουμε πριν τη βάλουμε στην κατάψυξη. Πάντα μέσα σε σακουλάκι τροφίμων που κλείνει αεροστεγώς.
Πριν την καταψύξουμε, αφαιρούμε τον αέρα από το σακουλάκι...
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook και ακολούθησέ μας στο Instagram και στο Twitter γιατί με το https://trelogaidouri.blogspot.com/# θα βρεις ό,τι ψάχνεις!
ΤΡΕΛΟ ΓΑΙΔΟΥΡΙ
0 σχόλια: