Υπάρχουν διάφοροι τύποι παρθενικών υμένων;
Ναι, υπάρχουν ουσιώδεις διαφορές από γυναίκα σε γυναίκα όσο αφορά το σχήμα, τη σύσταση και την ελαστικότητα. Συνήθως ο υμένας είναι λεπτός, κυκλικός και έχει στο κέντρο μια οπή. Μπορεί να είναι πιο σκληρός ή σαρκώδης, δίθυρος (δηλαδή με δύο οπές) ή ημισεληνοειδής, με πολλές μικρές οπές κ,λ.π. Σπανιότατα δεν έχει οπή και τότε λέγεται άτρητος παρθενικός υμένας.
Μπορεί μια γυναίκα να έχει άτρητο παρθενικό υμένα και να μη το ξέρει;
Από την οπή του παρθενικού υμένα βγαίνει προς τα έξω το αίμα της περιόδου. Άρα μια γυναίκα που έχει περίοδο δεν μπορεί να έχει άτρητο παρθενικό υμένα.
Υπάρχουν μορφές παρθενικού υμένα που δεν υποχωρούν στην προσπάθεια για σεξουαλική επαφή;
Πράγματι, υπάρχουν υμένες που σπάζουν δύσκολα, όπως είναι ένας σαρκώδης υμένας ή που απαγορεύουν την είσοδο στον κόλπο, όπως ο υμένας με πολλές μικρές οπές. Οι μορφές αυτές είναι όμως εξαιρετικά σπάνιες. Η μη ρήξη του παρθενικού υμένα είναι δυνατό να μη κρύβει πρόβλημα στην κατασκευή του, αλλά να έχει περισσότερο σχέση με την απειρία του άντρα ή την έλλειψη ικανής και παρατεταμένης στύσης.
Ο ελαστικός παρθενικός υμένας αιμορραγεί στην πρώτη επαφή;
Ο ελαστικός παρθενικός υμένας μπορεί να χωράει το πέος χωρίς πόνο ή αίμα. Ένας τέτοιος υμένας σπάζει μόνο κατά τον τοκετό.
Αν ο άντρας έχει καλή στύση και σε επανειλημμένες προσπάθειες δεν καταφέρει να μπει στον κόλπο της συντρόφου του ή η σύντροφος πονάει πολύ τί πρέπει να κάνουν;
Θα πρέπει να ζητήσουν τη γνώμη γυναικολόγου που θα ελέγξει τα εξωτερικά γεννητικά όργανα της γυναίκας και τον τύπο του παρθενικού υμένα. Στην περίπτωση που η ανατομική των οργάνων αυτών είναι φυσιολογική, θα πρέπει να εξεταστεί το ενδεχόμενο να υπάρχουν άλλοι λόγοι που δημιουργούν το πρόβλημα, όπως η απειρία του ζευγαριού (π.χ. προσπάθεια για διείσδυση σε λάθος σημείο) και ο κολεόσπασμος της συντρόφου.
Αν ο παρθενικός υμένας δεν υποχωρεί με απλή πίεση, μπορεί να χρειάζεται ιατρική επέμβαση για τη ρήξη του;
Σε πολύ σπάνιες περιπτώσεις ο υμένας δεν υποχωρεί και χρειάζεται ιατρική βοήθεια. Παλιότερα, η μικρή αυτή επέμβαση γινόταν πιο συχνά στο πλαίσιο της αντιμετώπισης μιας ψυχογενούς σεξουαλικής δυσλειτουργίας του άντρα ή και των δυο συντρόφων. Στις μέρες μας αυτή η επιλογή έχει αντικατασταθεί από τις αιτιολογικές θεραπείες των σεξουαλικών δυσλειτουργιών, οι οποίες θεωρούνται πιο αποτελεσματικές.
AdTech Ad
0 σχόλια: