Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

SUPER LEAGUE

Τρίτη 22 Απριλίου 2014

Η γυμναστική ανοίγει την όρεξη;



Λαμβάνοντας υπόψη ότι καίμε αρκετές θερμίδες την ώρα που χύνουμε ιδρώτα (μαζί με αίμα και δάκρυα μην σου πω), θα περίμενε κανείς ότι θέλουμε να τρέξουμε στο ψυγείο αμέσως μετά τη γυμναστική. Τυγχάνει όμως να συμβαίνει ακριβώς το αντίθετο.


Μια νέα επανεξέταση προηγούμενων μελετών που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό PLOS ONE, κατέληξε στο συμπέρασμα ότι δεν υπάρχουν στοιχεία που να δείχνουν ότι όταν κάνεις γυμναστική τρως περισσότερο. Τα νέα είναι ευχάριστα για τους επίδοξους αθλούμενους – όχι μόνο για όσους θέλουν να παραμείνουν σε φόρμα αλλά και αυτούς που προσπαθούν να αδυνατίσουν. Αν η προπόνηση δεν σε αφήνει πεινασμένη, τότε έχεις ελάχιστες πιθανότητες να ξαναπάρεις τις θερμίδες που έκαψες.

Παρόλο που οι ερευνητές δεν καθόρισαν τους λόγους για τους οποίους δεν πεινάς μετά τη γυμναστική, μία προηγούμενη έρευνα φωτίζει στο ζήτημα. Μια μελέτη του 2013 από το International Journal of Obesity έδειξε ότι οι έντονες προπονήσεις σχετίζονταν με μειωμένα επίπεδα της γκρελίνης (ορμόνη που τροφοδοτεί την πείνα) και υψηλότερα επίπεδα σακχάρου στο αίμα (το οποίο μπορεί να ξορκίσει τους πόθους για φαγητό).

Επίσης, η γυμναστική μπορεί να επηρεάσει τον τρόπο με τον οποίο το μυαλό επεξεργάζεται τις ενδείξεις του φαγητού. Μια μελέτη του 2012 από το Brigham Young University έδειξε ότι οι γυναίκες που είχαν κάνει γυμναστική το πρωί δεν είχαν όρεξη να φάνε τα τρόφιμα που τους είχαν δείξει σε εικόνες. Επίσης, τις ημέρες που γυμναζόντουσαν, οι γυναίκες δεν κατανάλωναν επιπλέον ποσότητα φαγητού σε σχέση με τις ημέρες που δεν έκαναν προπόνηση. Αυτό οδήγησε τους ερευνητές στο να προτείνουν ότι με το να παραμένουν δραστήριες, άλλαξαν τη νευρική τους λειτουργία τόσο ώστε να μειώσουν το κίνητρο για φαγητό. Καθόλου άσχημα!


Ημερομηνία δημοσίευσης : 22 Απρ 2014



 
ΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙ
Bookmark and Share
ΓΙΑ ΝΑ ΑΚΟΥΣΕΤΕ ΤΡΕΛΟ ΓΑΙΔΟΥΡΙ WEB RADIO ΠΗΓΑΙΝΕΤΕ ΣΤΗΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ : http://trelogaidouri.listen2myradio.com/

SHARE THIS

0 σχόλια: