Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

SUPER LEAGUE

Τρίτη 5 Νοεμβρίου 2013

To «box office»… της δίαιτας!


Βρετανοί επιστήμονες ισχυρίζονται ότι η παρακολούθηση μιας ταινίας τρόμου «καίει» όσες θερμίδες θα αποβάλατε από τον οργανισμό σας περπατώντας.
Σας αρέσουν τα θρίλερ; Τόσο το καλύτερο, καθώς παρακολουθώντας μία ταινία τρόμου μπορείτε να «κάψετε» όσες θερμίδες θα αποβάλατε με το περπάτημα!


Σε αυτό το συμπέρασμα κατέληξαν οι ερευνητές από το πανεπιστήμιο Westminster της Βρετανίας, οι οποίοι διαπίστωσαν, κατόπιν ερευνών, πως όταν βλέπουμε θρίλερ, οι καρδιακοί παλμοί αυξάνονται κατακόρυφα, με αποτέλεσμα το αίμα να κυκλοφορεί γρηγορότερα και ολόκληρο το κορμί να βιώνει μια έκρηξη αδρεναλίνης. Αυτή η διαδικασία ωθεί τον οργανισμό στο να «καίει» τις θερμίδες που έχει προσλάβει από τις τροφές, οι οποίες ισοδυναμούν με εκείνες που θα «έκαιγε» περπατώντας.

Η ποσότητα των θερμίδων που δύναται να χάσει κάποιος, κατά τους ισχυρισμούς των εν λόγω επιστημόνων, είναι ίση με τις θερμίδες μιας μικρής διαιτητικής μπάρας σοκολάτας, δηλαδή γύρω στις 75 θερμίδες. Όμως, αυτή η «ξεκούραστη» απώλεια θερμίδων συμβαίνει μόνο όταν κάποιος βλέπει θρίλερ και όχι κάποιο άλλο είδος ταινίας, όπως αστυνομική ή κωμωδία.

Ο λέκτορας του πανεπιστημίου Westminster , δρ Ρίτσαρντ Μακένζι, δήλωσε χαριτολογώντας πως: «αν κάποιος τα σαββατοκύριακα, ή τις αργίες παίρνει dvd με θρίλερ και τα βλέπει όλη την ημέρα, θα χάσει τόσες θερμίδες όσο να έκανε εξουθενωτική άσκηση σε γυμναστήριο».


Οι επιστήμονες μάλιστα, κατέγραψαν σε μία λίστα και τα θρίλερ εκείνα που βοηθούν τον καθένα να κάψει περισσότερες θερμίδες:



Ημερομηνία δημοσίευσης :5 Νοε 2013

 Πηγή ΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙ
Bookmark and Share
ΓΙΑ ΝΑ ΑΚΟΥΣΕΤΕ ΤΡΕΛΟ ΓΑΙΔΟΥΡΙ WEB RADIO ΠΗΓΑΙΝΕΤΕ ΣΤΗΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ : http://trelogaidouri.listen2myradio.com/

SHARE THIS

0 σχόλια: