Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

SUPER LEAGUE

Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου 2013

Κόψε το κάπνισμα & κέρδισε ύπνο


Κόψε το κάπνισμα & κέρδισε ύπνο

Δυσκολεύεσαι να κοιμηθείς; Ξυπνάς χαράματα; Κάνεις διακεκομμένο ύπνο; Μήπως φταίει το κάπνισμα;


Μια νέα μελέτη, που δημοσιεύτηκε πρόσφατα στο επιστημονικό περιοδικό "Psychology, Health & Medicine", προσφέρει επιπλέον κίνητρα για να κόψεις την κακή συνήθεια: Η διακοπή του καπνίσματος μπορεί να βελτιώσει τον ύπνο, όπως υποστηρίζουν οι ερευνητές.




Επιστήμονες από το πανεπιστήμιο της Φλόριντα εξέτασαν δείγμα 5.000 ενηλίκων στις ΗΠΑ για να δειρευνήσουν τυχόν συσχέτιση ύπνου και καπνίσματος. Όπως διαπίστωσαν, ποσοστό περίπου 12% (11,9) των καπνιστών δυσκολεύονται να κοιμηθούν, το 10,6% κάνει διακεκομμένο ύπνο ενώ άλλο ένα 9,5% ξυπνάει χαράματα.




Στην περίπτωση των μη καπνιστών το σκορ είναι σαφέστατα καλύτερο, με λιγότερα προβλήματα ύπνου (4,8%, 5,3% και 4,6% αντίστοιχα) ενώ όπως διαπιστώθηκε, ακόμη και οι πρώην καπνιστές, που όταν κόβουν εν τέλει το κάπνισμα εμφανίζουν σαφή βελτίωση στον ύπνο τους.




Άλλωστε, παλαιότερη μελέτη που δημοσιεύθηκε πέρυσι στο περιοδικό Addiction Biology διαπίστωνε πως οι μη καπνιστές απολαμβάνουν όχι μόνο περισσότερο αλλά και καλύτερης ποιότητας ύπνο.




Και μην ξεχνάς και τα υπόλοιπα οφέλη που αποκομίζεις! Κόβοντας το κάπνισμα αυξάνεις τις πιθανότητες και μακροζωϊα ενώ παράλληλα απολαμβάνεις καλύτερη ποιότητα ζωής. Μεταξύ άλλων, μειώνεις τον κίνδυνο για εμφάνιση καρκίνου του πνεύμονα, προασπίζεις την υγεία της καρδιάς, βελτιώνεις τη στοματική σου υγιεινή, αυξάνεις τη γονιμότητά σου και διατηρείσαι νέα και υγιής.




Ημερομηνία δημοσίευσης : 30 Σεπ 2013
 Πηγή



  ΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙ
Bookmark and Share
ΓΙΑ ΝΑ ΑΚΟΥΣΕΤΕ ΤΡΕΛΟ ΓΑΙΔΟΥΡΙ WEB RADIO ΠΗΓΑΙΝΕΤΕ ΣΤΗΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ : http://trelogaidouri.listen2myradio.com/

SHARE THIS

0 σχόλια: