Δύο κομμάτια βασιλόπιτα, 20 μελομακάρονα και άλλοι τόσο κουραμπιέδες έμειναν... πίσω μετά το γιορτινό τραπέζι; Δες δύο έξυπνες συνταγές για να τους δώσεις άλλη γεύση!
Γλυκό με βασιλόπιτες
Yλικά
1/2 κιλό κομμάτια από τσουρέκι ή βασιλόπιτα
1/2 κιλό διάφορα φρούτα φρέσκα και ξερά σε κομματάκια (μήλα, αχλάδια, μπανάνες, δαμάσκηνα)
4 κουτ. της σούπας ζάχαρη
χυμός 1/2 λεμονιού και 1 πορτοκαλιού
200 γραμμ. κουβερτούρα σε κομμάτια
Εκτέλεση
Κόβετε το τσουρέκι ή τη βασιλόπιτα σε φέτες (υπολογίστε δύο στρώσεις). Τοποθετείτε τις μισές στο σκεύος όπου θα σερβίρετε το γλυκό. Βράζετε τα φρούτα με τη ζάχαρη και τους χυμούς για 5-6 λεπτά μέχρι να δέσει κάπως το σιρόπι. Προσθέτετε τη σοκολάτα και ανακατεύετε καλά ώσπου να ενσωματωθεί. Aπλώνετε το μισό μείγμα πάνω στις φέτες και συνεχίζετε το στρώσιμο με τις υπόλοιπες φέτες και το μείγμα. Σερβίρετε το γλυκό χλιαρό ή σε θερμοκρασία δωματίου. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε Panettone ή οποιοδήποτε άλλο κέικ.
Τριγωνάκια
Yλικά
1 φλιτζ. τριμμένοι κουραμπιέδες
1 φλιτζ. τριμμένα μελομακάρονα
100 γραμμ. δαμάσκηνα ξερά
4 κουτ. της σούπας μαρμελάδα βερίκοκο
1 πακέτο φύλλο για μπακλαβά
λάδι για τηγάνισμα
100 γραμμ. ζάχαρη άχνη
Εκτέλεση
Μουσκεύετε για 1 ώρα τα δαμάσκηνα σε νερό ή σε χυμό πορτοκαλιού. Τα στραγγίζετε, τα κόβετε κομματάκια και τα ανακατεύετε με τους τριμμένους κουραμπιέδες, τα μελομακάρονα και τη μαρμελάδα. Κόβετε το φύλλο σε λωρίδες, τοποθετείτε από ένα κουταλάκι γέμιση στην άκρη και διπλώνετε σε τριγωνάκια, όπως κάνουμε με τα τυροπιτάκια. Aφού τα τηγανίσετε σε λάδι όχι καυτό, τα τοποθετείτε σε χαρτί κουζίνας για να απορροφήσει το λάδι και πασπαλίζετε με άχνη ζάχαρη.
Εάν προτιμάτε τα τριγωνάκια στο φούρνο, αλείψτε την κάθε λωρίδα του φύλλου με λάδι και ψήστε τα για 15 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 0C.
Πηγη
--> ΓΙΑ ΝΑ ΑΚΟΥΣΕΤΕ ΤΡΕΛΟ ΓΑΙΔΟΥΡΙ WEB RADIO ΠΗΓΑΙΝΕΤΕ ΣΤΗΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ : http://trelogaidouri.listen2myradio.com/
--> ΓΙΑ ΝΑ ΑΚΟΥΣΕΤΕ ΤΡΕΛΟ ΓΑΙΔΟΥΡΙ WEB RADIO ΠΗΓΑΙΝΕΤΕ ΣΤΗΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ : http://trelogaidouri.listen2myradio.com/
0 σχόλια: