Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

SUPER LEAGUE

Παρασκευή 31 Δεκεμβρίου 2010

Υποδέχονται το Νέο Έτος με μπάνιο στους -6 βαθμούς


Περίπου 30 χιλιάδες Ολλανδοί περιμένουν εναγωνίως το Σάββατο, ανήμερα Πρωτοχρονιά, για να κολυμπήσουν στα παγωμένα νερά και με θερμοκρασίες υπό του μηδενός καλωσορίζοντας με... τον κρύο αυτό τρόπο το Νέο Έτος.


Η σχετική ανακοίνωση, έγινε από τους οργανωτές της πρωτοχρονιάτικης αυτής εκδήλωσης, ενώ όπως ανέφεραν, το κολύμπι θα γίνει σε 80 διαφορετικά σημεία της χώρας.

«Το κάνουμε αυτό για να υποδεχτούμε το Νέο Έτος και να το ξεκινήσουμε με φρέσκο και ζωντανό σώμα και πνεύμα το 2011», ανέφερε ένας από τους οργανωτές.

Εδώ και 50 χρόνια αυτή η «παγωμένη» συνήθεια, τηρείται ευλαβικά από τους Ολλανδούς που έστω και για λίγα λεπτά μπαίνουν στα παγωμένα νερά της θάλασσας και των λιμνών φορώντας μόνο τα μαγιό τους.

Το 2010 σε 63 διαφορετικά σημεία της Ολλανδίας, τουλάχιστον 25 χιλιάδες θαρραλέοι Ολλανδοί τήρησαν το έθιμο. Φέτος, σύμφωνα με την Μετεωρολογική Υπηρεσία η θερμοκρασία το Σάββατο θα είναι -6 βαθμοί, κάτι που όπως φαίνεται, δεν ενοχλεί καθόλου τους 30 χιλιάδες Ολλανδούς που έχουν δηλώσει συμμετοχή.

Πηγή: .real.gr
ΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙ
Bookmark and Share

SHARE THIS

Author:

1 σχόλιο: