Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

SUPER LEAGUE

Παρασκευή 31 Δεκεμβρίου 2010

Απόφαση για δίαιτα: Μικρά βήματα εξασφαλίζουν επίτευξη του στόχου

http://trelogaidouri.blogspot.com/

Αν η απόφαση που λαμβάνει κάποιος για το Νέο ‘Ετος αφορά την απώλεια βάρους, η καλύτερη συνταγή επιτυχίας μπορεί να είναι η διαίρεση του στόχου σε μικρά ελεγχόμενα βήματα, που θα μπορεί να ακολουθεί καθημερινά, προτείνει ειδικός.


Η Stefanie C. Barthmare, του Methodist Hospital στο Χιούστον, δήλωσε ότι αντί να εστιάζει κάποιος στον αριθμό που δείχνει η ζυγαριά, θα πρέπει να εστιάζει σε άλλους τρόπους μέτρησης της επιτυχίας.

Όταν θέτει κάποιος ένα στόχο, θα πρέπει να βρίσκει χρόνο να οραματίζεται πώς θα μοιάζει όταν θα τον κατακτήσει. Για παράδειγμα, ο στόχος μπορεί να είναι η συμμετοχή σε συγκεκριμένη δραστηριότητα ή το να χωρέσει σε μικρότερο νούμερο παντελονιού. Το επόμενο βήμα είναι να διαιρέσει το στόχο σε μικρά βήματα και σταδιακά να αρχίσει να σταματά την κατανάλωση βλαπτικών για αυτόν τροφών.

Η Barthmare συμβουλεύει να αρχίσει κάποιος με τη μείωση των θερμίδων από αναψυκτικά, από 3 την ημέρα σε ένα, για την πρώτη εβδομάδα και την επόμενη εβδομάδα μπορεί να απομακρύνει το τυρί από το σάντουιτς. Πρόσθεσε ότι είναι επίσης σημαντικό να συνειδητοποιήσει ότι η στέρηση δεν έχει ποτέ αποτέλεσμα. Όταν εγκαταλείπει κάποιος μια συμπεριφορά που γνωρίζει ότι δυνητικά προκαλεί αύξηση του βάρους, αρχίζει να συσσωρεύει μικρές επιτυχίες. Οι συγκεκριμένες θετικές συμπεριφορές και τα θετικά συναισθήματα που πηγάζουν από αυτές δίνουν την ώθηση για συνέχιση της δίαιτας και την τελική επίτευξη του στόχου.

Η Barthmare εξήγησε ότι η ξαφνική απόρριψη όλων των ανθυγιεινών τροφών μπορεί ενδεχομένως να έχει αποτέλεσμα λίγες μέρες ή εβδομάδες. Ωστόσο, όταν κάποιος αρχίζει να σκέφτεται για τον τρόπο αυτοπεριορισμού είναι πολύ πιθανό να γυρίσει στις παλιές διατροφικές συνήθειες και να κερδίσει ακόμα περισσότερο βάρος. Προειδοποιεί η ερευνήτρια ότι όταν κάποιος δεν έχει σχέδιο για απώλεια βάρους και η διαδικασία είναι βασανιστική, προδιαθέτει τον εαυτό του σε αποτυχία. Πραγματοποιώντας την με μικρά βήματα κάθε φορά θα αποφύγει την ανησυχία και θα παραμείνει στο στόχο απώλειας κιλών και διατήρησης της απόφασης που έλαβε για το Νέο ‘Ετος.
Πηγη:iatronet.gr

ΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙ
Bookmark and Share

SHARE THIS

0 σχόλια: