Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

SUPER LEAGUE

Παρασκευή 24 Σεπτεμβρίου 2010

Χωρίς ζάχαρη οι χυμοί από την ΕΕ


Να απαγορεύσουν την προσθήκη ζάχαρης στους περισσότερους φρουτοχυμούς πρότεινε το εκτελεστικό όργανο της Ευρωπαϊκής Ένωσης σήμερα στα κράτη μέλη της, στο πλαίσιο μιας πολιτικής για την παραγωγή πιο υγιεινών τροφίμων.


Η κίνηση αυτή έρχεται μετά από την αύξηση που παρατηρήθηκε στην παχυσαρκία και στα προβλήματα που σχετίζονται με αυτήν, οδηγώντας τις κυβερνήσεις των ευρωπαϊκών χωρών και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή στην αναζήτηση τρόπων, για να υιοθετήσουν οι πολίτες τους έναν καλύτερο τρόπο ζωής.

Στο πλαίσιο αυτής της στρατηγικής, η Επιτροπή προτείνει μια επίσημη απαγόρευση από την Ε.Ε. της προσθήκης ζάχαρης σε σχεδόν όλους τους χυμούς φρούτων.

Επιπλέον, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή πρότεινε την προσθήκη της ντομάτας στον επίσημο κατάλογο της Ε.Ε. με τα φρούτα που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την παρασκευή χυμού. Οι ντομάτες, βάσει της βιολογίας τους, είναι φρούτα κι όχι λαχανικά.

Οι δύο προτάσεις θα πρέπει να εγκριθούν από τα κράτη μέλη της Ε.Ε. και το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για να τεθούν σε ισχύ.
Πηγη:madata.gr

ΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙ
Bookmark and Share

SHARE THIS

0 σχόλια: