Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

SUPER LEAGUE

Σάββατο 15 Ιουνίου 2024

Η αλήθεια της αναβλητικότητας που αναβάλλουμε να δούμε

Η αναβλητικότητα επηρεάζει την καθημερινότητά σας, οι ειδικοί, όμως, συμφωνούν ότι δεν είναι η αιτία που δεν είστε συνεπείς στις υποχρεώσεις σας αλλά ένα σύμπτωμα.
Η τεμπελιά, με άλλα λόγια, δεν είναι ο λόγος που αναβάλετε κάτι αλλά είναι μια «κριτική» που ασκείτε στον εαυτό σας κάθε φορά που δεν συνειδητοποιείτε γιατί αποφεύγετε να ανταποκριθείτε στις υποχρεώσεις σας.



Ανακαλύψτε 5 λόγους που εξηγούν γιατί η τεμπελιά και η αναβλητικότητα είναι ένας μύθος:




Φοβάστε την αποτυχία: Οι άνθρωποι που έχουν χαμηλή αυτοεκτίμηση, πολλές φορές αναβάλλουν να κάνουν τα βήματα που θα τους οδηγήσουν στην επιτυχία. Φοβούνται να προσπαθήσουν να βρουν μια καλύτερη δουλειά ή να βελτιώσουν τις σχέσεις τους γιατί αισθάνονται ανασφάλεια. Μένουν στάσιμοι και προτιμούν να μην προσπαθήσουν.




Φοβάστε την επιτυχία: Κι όμως, πολλοί άνθρωποι φοβούνται την επιτυχία και τις αλλαγές που θα φέρει κι έτσι προτιμούν να αποφύγουν κάθε αναταραχή.




Αναζητάτε την φροντίδα και την προσοχή: Όσοι αναβάλλουν ή περιμένουν από τους άλλους να κάνουν πράγματα για αυτούς, ίσως απλά αναζητούν την προσοχή ή την φροντίδα. Ένας άντρας που περιμένει από την σύζυγό του να φτιάξει τον καφέ ή να σιδερώσει είναι ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα.




Φοβάστε τις προσδοκίες των άλλων: Εάν έχετε θέσει χαμηλά κριτήρια στη ζωή σας, ίσως φοβάστε ότι σε διαφορετική περίπτωση δεν θα μπορούσατε να ανταποκριθείτε στις προσδοκίες των άλλων. Η τεμπελιά, σε αυτή την περίπτωση, είναι μια ευκαιρία να αποφύγετε τις δεσμεύσεις ή τις υποχρεώσεις.




Είστε κουρασμένοι: Μπορεί να νιώθετε ότι είστε αναβλητικοί, όμως πολλές φορές η υπερβολική δουλειά δεν σας αφήνει να χαλαρώσετε. Έτσι, η τεμπελιά που αισθάνεστε είναι ο τρόπος με τον οποίο το σώμα σας σάς λέει να ηρεμήσετε.












ΤΡΕΛΟ ΓΑΙΔΟΥΡΙ
ΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙ

SHARE THIS

0 σχόλια: