Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

SUPER LEAGUE

Πέμπτη 29 Οκτωβρίου 2020

Μήπως παίρνεις κιλά χωρίς να το καταλάβεις;

Τελικά, από το ''λέγε λέγε'', η ζυγαριά έγινε μια άγνωστη πρώην φίλη για πολλές γυναίκες.
Τούτο υποστηρίζει τουλάχιστον μια νέα έρευνα που θέλει τις γυναίκες να μην καταλαβαίνουν πότε παίρνουν βάρος μέχρι που βάζουν 4 με 5 κιλά κι εκεί νιώθουν τελικά την ανάγκη να ζυγιστούν.

Όπως φαίνεται μάλιστα, η ασυνείδητη λήψη βάρους επηρεάζει περισσότερο τις έγχρωμες γυναίκες που δυσκολεύονται να παρατηρήσουν τα παραπανίσια τους κιλά και κινδυνεύουν από καρδιαγγειακά νοσήματα ή εμφάνιση παχυσαρκίας.

Ένα άλλο σημείο της έρευνας που είναι σημαντικό για κάθε γυναίκα, δείχνει πως οι κοπέλες που παίρνουν το Χάπι προσέχουν πολύ περισσότερο το βάρος τους και αναγνωρίζουν ευκολότερα τα παραπανίσια τους κιλά.

Η έρευνα εξέτασε δείγμα 466 γυναικών κατά μέσο όρο στην ηλικία των 25. 37% των γυναικών ήταν ισπανόφωνες, 35% λευκές και 29% έγχρωμες.

Πέραν του αντισυλληπτικού χαπιού, οι ερευνητές έλαβαν υπόψη και παράγοντες όπως ο δείκτης μάζας σώματος, η σωματική δραστηριότητα, και το αν οι συμμετέχουσες είχαν κάνει παιδιά.

Το πιο σημαντικό εύρημα ήταν πως κοντά στο 1/3 με 1 /4 δεν αναγνώρισαν πως έχουν πάρει 2 με 4 κιλά σε διάστημα έξι μηνών.

Ο υπεύθυνος της έρευνας, δρ Mahbubur Rahman του πανεπιστημίου του Τέξας τόνισε:

''Εκπλαγήκαμε όταν είδαμε πως η εθνικότητα και η φυλή μπορούν να επηρεάσουν τη σχέση μιας γυναίκας με το βάρος της και την λήψη κιλών'', ενώ συμπλήρωσε:

''Σε προηγούμενες έρευνες είχαμε διαπιστώσει πως ¼ των γυναικών στην αναπαραγωγική ηλικία δεν συνειδητοποιούν πως είναι υπέρβαρες, γεγονός που δεν βοηθά στην πρόληψη της παχυσαρκίας''.

Ο γιατρός πρότεινε μάλιστα σε όλες τις γυναίκες να ζυγίζονται τακτικά μεν αλλά χωρίς εμμονή. Η έρευνα θα δημοσιευτεί το Μάρτιο στο ''Journal of Women’s Health'' και ουσιαστικά καταρρίπτει τη συμβουλή που δίνουν πολλές μεγάλες σταρ, οι οποίες τονίζουν πως δεν ζυγίζονται αλλά αντιλαμβάνονται το βάρος τους βάσει το πως εφαρμόζουν τα ρούχα τους!




Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook και ακολούθησέ μας στο Instagram και στο Twitter γιατί με το https://trelogaidouri.blogspot.com/# θα βρεις ό,τι ψάχνεις!

ads
ads

ΤΡΕΛΟ ΓΑΙΔΟΥΡΙ
ΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙ

SHARE THIS

0 σχόλια: