Ο σύγχρονος τρόπος ζωής, το άγχος και οι διατροφικές μας συνήθειες αρκετές φορές οδηγούν στη συσσώρευση βλαβερών ουσιών για την υγεία μας.
Για τον λόγο αυτόν, το σώμα μας προσπαθεί να απαλλαγεί από αυτές μέσα από τα διάφορα απεκκριτικά όργανα, καθώς και τους μηχανισμούς που διαθέτει. Πώς μπορούμε να το βοηθήσουμε, όμως, να αποτοξινωθεί πλήρως;
Υπάρχουν τροφές που συμβάλλουν στην αποβολή των περιττών υγρών και των συσσωρευμένων τοξινών. Πιο συγκεκριμένα, η πικραλίδα, η σημύδα, το πράσινο τσάι και η αγκινάρα έχουν αποδεδειγμένες αντιοξειδωτικές και διουρητικές ιδιότητες και προετοιμάζουν το σώμα μας για την απώλεια βάρους.
Πικραλίδα
Ίσως τη γνωρίζετε ως «ραδίκι του βουνού» ή «αγριοράδικο». Τα ονόματα που της έχουν αποδοθεί είναι πολλά. Το ίδιο όμως και οι θεραπευτικές της ιδιότητες. Πιο συγκεκριμένα, χαρακτηρίζεται ως το ισχυρότερο και ταυτόχρονα το καλύτερο φυσικό διουρητικό. Το παραπάνω σημαίνει ότι μπορεί να βοηθήσει σημαντικά όλους όσοι αντιμετωπίζουν προβλήματα όπως η κατακράτηση υγρών. Μεταξύ άλλων, ωφελεί σε λοιμώξεις ή παθήσεις της ουρήθρας, της κύστης και των νεφρών. Τέλος, τονώνει και αναζωογονεί τον οργανισμό, χαρίζοντας ευεξία.
Σημύδα
Η σημύδα χρησιμοποιείται στην παραδοσιακή ιατρική ως διουρητικό, βακτηριοκτόνο και αντισηπτικό. Αναλυτικότερα, βοηθάει στην καταπολέμηση της κατακράτησης υγρών, ενισχύοντας τη λειτουργία των νεφρών και της λέμφου. Επιπλέον, έχει ισχυρή δράση κατά της κυτταρίτιδας, καθώς συμβάλλει στην ενίσχυση του μεταβολισμού.
Πράσινο τσάι
Οι ευεργετικές ιδιότητες του πράσινου τσαγιού για τον οργανισμό μας είναι αναρίθμητες. Είναι γνωστό ότι βοηθάει σημαντικά στην απώλεια βάρους και συστήνεται σε όσους προσέχουν τη διατροφή τους, καθώς επιταχύνει το «κάψιμο» του λίπους. Επιπλέον, περιέχει πολυφαινόλες, οι οποίες είναι αντιοξειδωτικές ουσίες που χρειαζόμαστε.
Αγκινάρα
Πέρα από ένα εξαιρετικό λαχανικό, αποτελεί και ένα πολύτιμο φάρμακο. Το εκχύλισμα από τα φύλλα του φυτού της είναι πλούσιο σε φλαβονοειδή και διαθέτει ευεργετικές ιδιότητες για το ήπαρ, βελτιώνει την πέψη και καθαρίζει το αίμα. Πιο συγκεκριμένα, η αγκινάρα φαίνεται να συμβάλλει στην αναγέννηση των κυττάρων του ήπατος, τα οποία εκτίθενται σε διάφορες τοξίνες.
0 σχόλια: