Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

SUPER LEAGUE

Παρασκευή 26 Ιανουαρίου 2024

Λόγοι να αρχίσεις γυμναστήριο που σίγουρα δεν έχεις σκεφτεί

Κι ενώ για κάποιους το γυμναστήριο είναι καθημερινότητα και μέρος της ζωής τους, εσύ κουράζεσαι και μόνο που το σκέφτεσαι ενώ αναβάλλεις την εγγραφή τα τελευταία 20 χρόνια
Το βασικό πρόβλημα στις γυναίκες είναι ότι έχουνε συσχετίσει το γυμναστήριο με τους κοιλιακούς, ενώ δεν έχουνε τέτοια πρόθεση και δεν σκοπεύουνε να αποκτήσουνε το τέλειο κορμί.

Αυτός είναι και ο λόγος που υπάρχουν καλύτερα κίνητρα για να αρχίσεις να πηγαίνεις γυμναστήριο και παρακάτω θα τα βρεις. Εξάλλου, πολλοί περισσότεροι είναι οι άνθρωποι που πλέον ασκούνται για ευεξία σώματος και νου και όχι για να αποκτήσουν την πολυπόθητη γράμμωση.

Το σώμα σου θα σε ευχαριστεί μακροπρόθεσμα. Ας αφήσουμε για άκρη τη χαλαρότητα και το λίπος. Η άσκηση δυναμώνει την καρδιά και τα οστά, ελαττώνει την πίεση του αίματος, δυναμώνει τους μυς και φυσικά μειώνει τον κίνδυνο εμφάνισης διάφορων ασθενειών.
Σου χαρίζει αυτοπεποίθηση. Έστω και η αίσθηση του ότι ασκείσαι και έχεις γίνει πιο ενεργή, σε κάνει να θέλεις να βγαίνεις πιο συχνά, να ντύνεσαι καλύτερα και να μιλάς με περισσότερη άνεση στους άλλους. Ακόμα και η στάση του σώματος μπορεί να αλλάξει και να γίνει πιο στητή.
Η χαρά της ενδορφίνης. Οι ενδορφίνες είναι ουσίες που απελευθερώνουν τη χαρά και την ευεξία αμέσως μετά τη γυμναστική. Μειώνουν το φυσικό πόνο και δημιουργούν έντονο αίσθημα ευφορίας. Με λίγα λόγια είναι το φυσικό ναρκωτικό του οργανισμού.
Βελτιώνει την ποιότητα του ύπνου. Αν ανήκεις στην κατηγορία των ανθρώπων που παίρνουν χάπια ή υποφέρουν από αϋπνίες, η γυμναστική θα κάνει αισθητή διαφορά, αφού σε κουράζει και σε στέλνει πιο εύκολα για ύπνο.
Μειώνει το άγχος. Αν δεν νιώθεις άνετα με το σώμα σου, το γυμναστήριο ίσως αυξήσει αυτό το άγχος που δημιουργείται βλέποντας καλύτερα σώματα. Όσο οξύμωρο και αν σου ακούγεται, όσο είσαι στο γυμναστήριο, σταματάς να σκέφτεσαι αυτά που σε βασανίζουν και σε κρατά απασχολημένη από τις κακές συνήθειες, όπως το κάπνισμα και το junk food.
Σου δίνει ώθηση. Δεν πρέπει να υποτιμάς έστω και την πιο μικρή κατάκτηση. Αν καταφέρεις να μπεις στο αγαπημένο σου τζιν παντελόνι ή αν νιώθεις πιο άνετα φορώντας το περσινό μαγιό, τότε έχεις κάνει ένα μεγάλο βήμα και πρέπει να επιβραβεύεις τον εαυτό σου.


ads

ΤΡΕΛΟ ΓΑΙΔΟΥΡΙ
ΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙ

SHARE THIS

0 σχόλια: