Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

SUPER LEAGUE

Δευτέρα 20 Μαρτίου 2017

Ισοδύναμη με τρομοκρατική απειλή η απώλεια του κινητού


Οι άνθρωποι της νέας εποχής - οι περισσότεροι, αν όχι όλοι - τρέμουν στην ιδέα να χάσουν το κινητό τους. Είναι τέτοια η εξάρτηση από τα "έξυπνα" τηλέφωνα τελευταίας τεχνολογίας, που οι ερωτηθέντες σε νέα έρευνα παρομοιάζουν τον φόβο της απώλειάς τους, με εκείνον της τρομοκρατικής απειλής!
Έχει καταντήσει η προέκταση του χεριού μας το κινητό. Το χρησιμοποιούμε όχι μόνο για να μιλάμε, αλλά για να στέλνουμε και να λαμβάνουμε μηνύματα και μέιλ, να κάνουμε βιντεοκλήσεις, να βρίσκουμε διευθύνσεις, να σερφάρουμε στο ίντερνετ, να γράφουμε άρθρα, να τραβάμε φωτογραφίες και βίντεο και στο μέλλον δεν αποκλείεται να μας ψήνουν και καφέ, που λέει ο λόγος.

Οι κλοπές των σύγχρονων κινητών είναι στην ημερήσια διάταξη, ενώ υπάρχουν πολλές πιθανότητες, με τόσα που έχουμε στο μυαλό μας, να το ξεχάσουμε κάπου, ακόμη και να μας πέσει και να μην το πάρουμε είδηση...

Έρευνα από την Physiological Society, ζήτησε από 2.000 ανθρώπους να βαθμολογήσουν πόσο στρεσογόνα είναι για εκείνους κάποια γεγονότα - κλειδιά.

Όπως ήταν αναμενόμενο, καταστάσεις όπως ο θάνατος ενός αγαπημένου προσώπου, ή μια σοβαρή αρρώστια ήταν πολύ ψηλά στη βαθμολογία. Ανάλογη υψηλή θέση είχαν και ζητήματα, όπως η κλοπή της ταυτότητας, οι καθυστερήσεις στις μετακινήσεις ακόμη και οι επικείμενες διακοπές.

Η απειλή μιας τρομοκρατικής επίθεσης ήρθε 13η στη λίστα με τα στρεσογόνα γεγονότα, μόνο έναν βαθμό πάνω από την απώλεια του smartphone, και πολύ χαμηλότερα από τον σχεδιασμό ενός γάμου ή μια μετακόμιση. Τα ευρήματα έδειξαν, επίσης, ότι οι γυναίκες αναφέρουν υψηλότερα επίπεδα άγχους από τους άνδρες, ιδιαίτερα γύρω από τον θάνατο ενός αγαπημένου προσώπου, μια πιθανή ασθένεια, την απώλεια του smartphone και την έξοδο από την Ε.Ε.

Η Dr Lucy Donaldson, πρόεδρος της Physiological Society's Policy Committee, δήλωσε σχετικά: "Ο σύγχρονος κόσμος φέρνει μαζί του στρεσογόνα πράγματα, που κανείς δεν μπορούσε να φανταστεί πριν από 50 χρόνια, όπως τα social media και τα smartphones. Ήταν εντυπωσιακό το γεγονός ότι για κάθε μεμονωμένο γεγονός σε αυτή τη μελέτη, από τα οικονομικά προβλήματα μέχρι το Brexit, οι γυναίκες ανέφεραν μεγαλύτερα επίπεδα άγχους από τους άνδρες - αυτό θα μπορούσε να έχει πραγματικό αντίκτυπο στην υγεία τους.

Ενώ πολλοί άνθρωποι γνωρίζουν την επίδραση του στρες στην ψυχική ευεξία, είναι, επίσης, σημαντικό να εξεταστεί η επίδρασή του στα συστήματα του σώματος. Ο εγκέφαλος, το νευρικό και το ορμονικό σας σύστημα αντιδρούν στο στρες και επηρεάζουν την καρδιά, το ανοσοποιητικό σύστημα και το γαστρεντερικό σας σύστημα.

Όταν, δε, το άγχος είναι παρατεταμένο, οι επιδράσεις σε ολόκληρο το σώμα μπορεί να οδηγήσουν σε ασθένειες, όπως έλκη ή σε αυξημένο κίνδυνο καρδιακής προσβολής".

Η μελέτη έγινε με βάση τον δείκτη Holmes και Rahe, που συντάχθηκε το 1967 για να καθορίσει πόσο διαφορετικά γεγονότα της ζωής επηρεάζουν τους ανθρώπους. Παρά το γεγονός ότι ο θάνατος ενός αγαπημένου προσώπου είναι στην κορυφή της λίστας, οι άνθρωποι σήμερα ανησυχούν πολύ λιγότερο για το διαζύγιο από ό, τι στη δεκαετία του 1960.




ads

ΤΡΕΛΟ ΓΑΙΔΟΥΡΙ
ΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙ

SHARE THIS

0 σχόλια: