Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

SUPER LEAGUE

Τρίτη 21 Μαρτίου 2017

Επτά στους δέκα πληρώνουν με κάρτα


Το "πλαστικό χρήμα" αποτελεί πλέον κομμάτι της καθημερινότητας των Ελλήνων, όπως δείχνουν τα αποτελέσματα έρευνας που πραγματοποίησαν το Ινστιτούτο Εμπορίου και Υπηρεσιών της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας (ΙΝΕΜΥ ΕΣΕΕ) και η εταιρεία Public Issue.
Πάνω από δύο στους τρεις δηλώνουν ότι κάνουν τις συναλλαγές τους με πιστωτική, χρεωστική ή προπληρωμένη κάρτα.

Από την άλλη, πλειονότητα απάντησε πως θα προτιμούσε να πληρώνει με μετρητά, κυρίως διότι ανησυχεί για την ασφάλεια των προσωπικών δεδομένων.

Όπως αναφέρει η "Καθημερινή", στο 20% των περιπτώσεων που οι καταναλωτές χρησιμοποίησαν μετρητά για να πληρώσουν, δεν τους δόθηκε απόδειξη, ενώ υπάρχουν ακόμη προβλήματα όσον αφορά την υποχρεωτική εγκατάσταση μηχανημάτων υποδοχής καρτών, των γνωστών POS.

Η έρευνα διενεργήθηκε από τις 6 έως τις 13 Μαρτίου 2017 σε πανελλαδικό δείγμα 1.002 ατόμων με τη μέθοδο των τηλεφωνικών συνεντεύξεων.

Χρησιμοποιούν χρεωστικές

Πιο δημοφιλής, λόγω οικονομικών δυσχερειών, είναι πλέον η χρεωστική κάρτα (την χρησιμοποιεί το 61%), ακολουθεί με μεγάλη διαφορά η πιστωτική (21%), ενώ η προπληρωμένη κάρτα είναι στην τελευταία θέση με μόλις το 6% να τη χρησιμοποιεί.

Εγκατάσταση POS

Το 22% των ερωτηθέντων απάντησε ότι μολονότι ήθελαν να κάνουν χρήση κάρτας, αυτό δεν ήταν εφικτό, καθώς οι επιχειρήσεις δεν έχουν εγκαταστήσει POS. Στο 27% των περιπτώσεων που δεν διέθεταν POS ήταν καταστήματα τροφίμων και ποτών, το 25% επιχειρήσεις εστίασης, το 9% επιχειρήσεις παροχής υπηρεσιών υγείας, το 8% καταστήματα ειδών ένδυσης - υπόδησης και 6% κομμωτήρια και κέντρα αισθητικής.

Το 57% των ερωτηθέντων αξιολογεί θετικά μια επιχείρηση που διαθέτει POS, έναντι ποσοστού 41% που δεν θεωρεί σημαντική την ύπαρξη POS.

Πληρώνουν με μετρητά

Βεβαίως, υπάρχει ένα σημαντικό ποσοστό, 32%, που εξακολουθεί να μην χρησιμοποιεί κάρτες στις συναλλαγές του. Πρόκειται κυρίως για: γυναίκες (35%), για άτομα άνω των 65 ετών (40%), για απόφοιτους πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης (57%), για νοικοκυρές (47%) και ανέργους (40%), για κατοίκους αγροτικών (40%) και ημιαστικών (39%) περιοχών, καθώς και για όσους έχουν χαμηλό μηνιαίο οικογενειακό εισόδημα (κάτω από 1.000 ευρώ).





ads

ΤΡΕΛΟ ΓΑΙΔΟΥΡΙ
ΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙ

SHARE THIS

0 σχόλια: