Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

SUPER LEAGUE

Παρασκευή 19 Ιουνίου 2015

Εσείς πιστεύετε ότι το σεξ φέρνει την ευτυχία;



Τα ζευγάρια που κάνουν πιο συχνά σεξ είναι πιο ευτυχισμένα; Δείτε τι βρήκε η έρευνα.


Αμερικανοί ερευνητές υποστηρίζουν ότι τα ζευγάρια που κάνουν συχνότερα έρωτα δεν είναι ευτυχέστερα των ζευγαριών που είχαν τη συνήθη σεξουαλική δραστηριότητα.

Επιστημονική ομάδα του Πανεπιστημίου «Carnegie Mellon» του Πιτσμπουργκ έθεσε υπό ιατρική παρακολούθηση 128 έγγαμα ετερόφυλα ζευγάρια, 35-65 ετών. Με τυχαία επιλογή τους ζήτησαν, είτε να διπλασιάσουν τη συχνότητα των ερωτικών επαφών τους κάθε εβδομάδα, είτε να κάνουν έρωτα όπως συνήθως.

Οι ερευνητές κατέγραφαν και τα επίπεδα ευτυχίας των ζευγαριών, μέσω ειδικών ερωτηματολογίων, σε ορίζοντα τριμήνου.

Από την επεξεργασία των στοιχείων, προέκυψε ότι τα άτομα που έκαναν περισσότερο σεξ δεν αισθάνονταν πιο ευτυχισμένα από εκείνα που ακολουθούσαν το συνήθη ρυθμό ερωτικών επαφών. Μάλιστα, τα ζευγάρια με την μεγαλύτερη σεξουαλική δραστηριότητα είχαν μια μικρή μείωση του επιπέδου ευτυχίας τους

Οι επιστήμονες εξηγούν ότι ένας λόγος που το περισσότερο σεξ δε συντελεί στην ευτυχία είναι επειδή αυτό σχετίστηκε με μείωση της ερωτικής επιθυμίας και της απόλαυσης που αποκόμιζαν από την ερωτική πράξη, όπως αναφέρεται σε σχετικό άρθρο του επιστημονικού περιοδικού Journal of Economic Behavior and Organization.






ΤΡΕΛΟ ΓΑΙΔΟΥΡΙ
ΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙ
Bookmark and Share

SHARE THIS

0 σχόλια: