Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

SUPER LEAGUE

Κυριακή 31 Μαΐου 2015

8 λόγοι, γιατί δεν χάνετε εύκολα κιλά



Είστε μονίμως σε δίαιτα αλλά τα κιλάκια εξακολουθούν να μην φεύγουν; Ο λόγος μπορεί να βρίσκεται εδώ…



Εξαντλητικές δίαιτες
Η παράλειψη γευμάτων και οι στερητικές, μαγικές δίαιτες εκπαιδεύουν το σώμα να λειτουργεί σε πιο χαμηλό μεταβολικό ρυθμό για να εξοικονομεί ενέργεια. Πρέπει να γίνεται κατανάλωση μικρών και συχνών γευμάτων που αυξάνουν τις καύσεις του οργανισμού μας και κατά συνέπεια το μεταβολισμό. Επίσης όταν τρώμε κάθε 2-3 ώρες τότε δεν γίνονται μεγάλες και απότομες αυξομειώσεις του σακχάρου και της ινσουλίνης στο αίμα.

Οι «ύπουλες υγρές» θερμίδες
Πόσες από εμάς, πραγματικά συνειδητοποιούν ότι η προτίμηση ενός «καφέ υπερπαραγωγή» αντί του κλασικού καφέ (στον οποίο όταν δεν βάλουμε ζάχαρη και γάλα, θεωρείται άνευ θερμίδων) συνεπάγεται μια «βόμβα» θερμίδων. Για παράδειγμα ένα ρόφημα τύπου παγωμένου καφέ υπερπαραγωγής μπορεί να περιέχει περίπου 500 θερμίδες!

Ο Υποθυρεοειδισμός
Η υπολειτουργία του θυρεοειδή μας αδένα σχετίζεται με μείωση του μεταβολισμού και κατά συνέπεια δυσκολεύει την προσπάθεια μας για απώλεια βάρους. Έτσι θα πρέπει να ελέγχουμε τη κατάσταση του θυρεοειδή μας κάνοντας τις ανάλογες εξετάσεις.

Δυσανεξίες
Ίσως υπάρχει πρόβλημα δυσανεξίας όπου προκαλεί επιβράδυνση λειτουργίας ανοσοποιητικού άρα και μεταβολισμού, κατακράτηση υγρών, φουσκώματα, και δυσκοιλιότητα.

Beu-not-losing-weight

Στρες
Οι έντονοι ρυθμοί ζωής που ακολουθούμε προκαλούν γενικά ένα άγχος. Υπάρχουν όμως άτομα που βιώνουν το στρες πιο έντονα σε σχέση με άλλα άτομα. Το άγχος όπως και η έλλειψη ύπνου πυροδοτούν στον οργανισμό μια σειρά από αντιδράσεις που έχουν σαν σκοπό την επιβίωση του. Έτσι ο οργανισμός αρχίζει να αποθηκεύει καύσιμα μειώνοντας το μεταβολισμό και εκκρίνοντας ορμόνες (κορτιζόλη) που προκαλούν τη συσσώρευση λίπους στη περιοχή της κοιλιάς.

Άσκηση
Το αυτονόητο σε μια δίαιτα είναι να συνοδεύεται από άσκηση. Ο περισσότερος κόσμος δυσκολεύεται να χάσει λίπος, γιατί πολύ απλά ασκείται ελάχιστα ή καθόλου. Η φυσική δράση είναι το κλειδί που θα ‘ξεκλειδώσει’ το αποτέλεσμα της δίαιτας.

Ατέλειωτο τσιμπολόγημα
Το πακέτο με τα μπισκότα στο συρτάρι του γραφείου και οι ξηροί καρποί στο τραπεζάκι μπροστά στην τηλεόραση, πρέπει να εξαφανιστούν. Μπορεί να μη σας γεμίζουν το μάτι, αλλά πολλές φορές είναι η μεγαλύτερη παγίδα που σας εμποδίζει να χάσετε βάρους. Τσιμπολογάτε μεν αλλά επιλέξτε προσεκτικά την αμαρτία σας: για παράδειγμα, το δοχείο με τους ξηρούς καρπούς μπορεί να αντικατασταθεί με ένα άλλο που θα περιέχει φρούτα. Στο συρτάρι του γραφείου βάλτε ξηρούς καρπούς που είναι και θρεπτικοί και κάνουν καλό στο καρδιαγγειακό σύστημα και στη μείωση της χοληστερόλης.

Καθημερινό ζύγισμα
Είστε από αυτές που είναι ‘ερωτευμένες’ με τη ζυγαριά τους? Καιρός να χωρίσετε!!! Μπορεί η συνήθεια του καθημερινού ζυγίσματος να φαίνεται ακίνδυνη, όμως αποτελεί τεράστια παγίδα. Καταρχήν το καθημερινό ζύγισμα δεν δείχνει πραγματική διαφοροποίηση στο βάρος. Δεν γίνεται κάποιος σε 24 ώρες να έχει χάσει 1 κιλό ακόμα και αν μείνει τελείως νηστικός! Να θυμάστε ότι το αξιόπιστο ζύγισμα πρέπει να γίνεται αφού περάσει τουλάχιστον 1 βδομάδα από το προηγούμενο και υπό παρόμοιες συνθήκες: ίδια ζυγαριά, περίπου ίδια ώρα της ημέρας, παρόμοιος ρουχισμός.








ΤΡΕΛΟ ΓΑΙΔΟΥΡΙ
ΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙ
Bookmark and Share

SHARE THIS

0 σχόλια: