Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

SUPER LEAGUE

Κυριακή 31 Μαΐου 2015

13 Κανόνες της Τέλειας Σχέσης!



Όσο μοντέρνας λογικής, προχώ, ανοιχτόμυαλη και «άντρας της ζωής της» και να είναι μια γυναίκα, αυτή είναι μια κλήση που καλείται να κάνει εκείνος.
Γιατί το πρώτο τηλέφωνο είναι σαν τα σουτζουκάκια: Αν αλλάξει η παραδοσιακή συνταγή, το αποτέλεσμα αποκλείεται να είναι το ίδιο νόστιμο. Αν το κάνει εκείνη, γιατί φοβάται π.χ. πως μπορεί εκείνος να έχασε το τηλέφωνο της (να μην πάτησε «αποθήκευση» στο κινητό ή να έχασε τη χαρτοπετσέτα όπου το ορνιθοσκάλισε), του αποκαλύπτει αυτόματα πως η ίδια καίγεται περισσότερο.


Κανόνας Ν° 1: Όταν ένας άντρας ενδιαφέρεται για μια γυναίκα, δεν κάνει τον δύσκολο, τουλάχιστον στην αρχή που η τρικυμία στις ορμόνες του τον ωθεί να πιάσει εκείνος το τιμόνι της κατάστασης.

Χεράκι έχει, τηλέφωνο επίσης και είναι γεγονός πως σε κάθε άντρα αρέσει ο ρόλος του κυνηγού - άσε που το να βγάλεις μια γυναίκα για ποτό τη σήμερον ημέρα είναι πολύ πιο εύκολο από το να ψαροτουφεκώσεις συναγρίδα. Και μια που πιάσαμε το ψάρεμα, ισχύει και ο:

Κανόνας Ν° 2: Όπως δεν εκτιμάς τη συναγρίδα που έρχεται και καρφώνεται μόνη στο αγκίστρι, έτσι δεν εκτιμάς και τη γυναίκα που ξαπλώνει οικειοθελώς στο πιάτο σου.

Αν τώρα όχι μόνο τηλεφωνήσει πρώτη εκείνη αλλά εκείνος δεν καταλάβει ποια είναι («η Λένα, που γνωριστήκαμε προχθές στο Villa;») ή είναι απότομος στο τηλέφωνο («σόρι, είμαι σε meeting θα σε πάρω εγώ»), το μήνυμα είναι ξεκάθαρο: ο monsieur δεν κόβει καμία φλέβα να συναντήσει την εν αμαρτία (να κάνει την πρώτη κίνηση) περιπεσούσα γυνή. Αν εκείνη θέλει να πιστεύει το αντίθετο, πρόβλημά της. Γιατί, φυσικά, ενδέχεται εκείνος να ανταποδώσει το τηλεφώνημα της, ξαφνικά ένα Σάββατο βράδυ περασμένες 11, αλλά αυτό συνήθως σημαίνει πως απλά ξέμεινε και τη θυμήθηκε κι όχι πως τη σκεφτόταν από τότε που τη γνώρισε αλλά κόμπλαρε ή ντρεπόταν.

Κανόνας Ν° 3: Οι άντρες που αξίζουν να είσαι μαζί τους δεν είναι παράλογα ντροπαλοί. Αν πάλι η πρώτη κίνηση είναι μεν από μέρους του αλλά είναι ένα απλό sms «είσαι κάπου έξω;» μεταμεσονύχτιες ώρες, σημαίνει απλά πως είναι λιώμα και ψάχνει παρέα για να τσαλακώσει τα σεντόνια - όχι πως είναι καψούρης και στο 2° ποτό δεν άντεξε να το κρατάει κρυφό.

Άλλωστε, το πρώτο τηλεφώνημα που θα κάνει εκείνος σημαίνει απλά ένα σφηνάκι ενδιαφέροντος. Γιατί όλα θα κριθούν τελικά στο πρώτο ραντεβού -φριχτό κλισέ και φριχτή αλήθεια επίσης.

Το πρώτο ραντεβού
Το να προτείνει να πάτε για φαγητό -ειδικά αν είναι κάτω των 35 ετών- είναι πιο σημαντικό από το να βγείτε για ένα ξερό ποτό. Αφενός γιατί θα του κοστίσει περισσότερο, αφετέρου γιατί σημαίνει πως θα αναγκαστεί να σου πει δυο κουβέντες για τον εαυτό του και, το σημαντικότερο, να ακούσει τι έχεις να του πεις. Επίσης, εγκυμονεί τον κίνδυνο να τον δουν γνωστοί μαζί σου, αφού θα βρίσκεστε σε ένα τραπέζι τετ-α-τετ κι όχι χαμένοι κάπου ανάμεσα στο πλήθος. Επιπλέον, ξεκινώντας με ένα δείπνο, το πιο πιθανό είναι πως θα συνεχίσετε και για ποτό.

Κανόνας Ν° 4: Ένας άντρας που θέλει να σε ακούσει να μιλάς για τον εαυτό σου και είναι πρόθυμος να περάσει τουλάχιστον ένα 3ωρο μαζί σου έχει καλές προθέσεις. Αν μάλιστα προσφερθεί να περάσει να σε πάρει από το σπίτι, το ενδιαφέρον του είναι κάτι παραπάνω από χλιαρό το να σε επιστρέψει και στο σπίτι μετράει λιγότερο, γιατί μπορεί να έχει άλλες προθέσεις, όπως το να τον καλέσεις επάνω για ένα τελευταίο ποτό. Το να τον πάρεις εσύ πρώτη τηλέφωνο και να του προτείνεις επιπλέον να βγείτε για φαγητό/ποτό το διαγράφουμε ως περίπτωση, γιατί δεν γίνεται μια γυναίκα με σώας τα φρένας να κάνει δύο απανωτά λάθη. Άρα, ακόμα και στην περίπτωση που πήρες εσύ πρώτη τηλέφωνο αλλά εκείνος ανταποκρίθηκε προτείνοντας να βγείτε έξω και μάλιστα για φαγητό, είναι η μοναδική περίπτωση όντως να είχε χάσει το τηλέφωνό σου, να είχε μπλέξει με δουλειές ή και να ντρεπόταν να σε πάρει.

Κανόνας Ν° 5: Πάντα υπάρχουν εξαιρέσεις για να επιβεβαιώνουν τον κανόνα. Ο οποίος λέει πως αν εκείνος δεν κεράσει έστω στο πρώτο ραντεβού, ή το μετάνιωσε που βγήκατε (άρα σιγά μην πληρώσει κι από πάνω) ή είναι πολύ μπατήρης ή δεν σκαμπάζει μία από savoir faire. Δηλαδή, σε κάθε περίπτωση δεν σου κάνει εκτός κι αν είναι κάτω από 22 χρόνων, χωρίς δουλειά και φαντάρος (σ' αυτήν την περίπτωση, η περίπτωση του σε αφορά αν επίσης είσαι κάτω από 22, χωρίς δουλειά και άβγαλτη - ή απλά πολύ απελπισμένη).

Κανόνας Ν° 6: Όταν ένας άντρας ενδιαφέρεται για μια γυναίκα, προκειμένου να την εντυπωσιάσει πάντα το παίζει large στην αρχή. Αν δεν είναι πραγματικά gallant, θα φανεί στη συνέχεια. Τον πρώτο καιρό όμως το κρύβει επιμελώς.

Κανόνας Ν° 7: Το αν το πρώτο ραντεβού καταλήξει ή όχι σε σεξ δεν σημαίνει κάτι. Αν όμως δεν καταλήξει και ο monsieur δεν επιδιώξει δεύτερο ραντεβού (πόσα) μάλλον αν το αποφύγει), σημαίνει πως αυτός ήταν ο ένας και μοναδικός σκοπός του. Και εφόσον δεν επιτεύχθηκε με την πρώτη, σιγά μην ξαναπεράσει ένα τρίωρο σε chic εστιατόριο για να μείνει διπλά νηστικός (από τη μία η «δύσκολη» και από την άλλη η τσιγγουνιά των σεφ της nouvelle cuisine). Αν και συνήθως αυτός που θέλει μόνο σεξ δεν σε βγάζει για φαγητό (η σουβλακερί της γειτονιάς προφανώς δεν μετράει ως «πρόσκληση σε δείπνο»).

Το πρώτο σεξ
Το να συμβεί στο αυτοκίνητο δεν είναι ιδανικό, αλλά δεν είναι τραγικό. Λίγο το πάθος, λίγο το ποτό, μπορεί να προκύψει ακόμα και στους πιο αξιοπρεπείς γόνους οικογενειών.

Κανόνας Ν° 8: Το σεξ στο αυτοκίνητο δεν προμηνύει καταστροφές, εκτός κι αν σας εντοπίσει αστυνομικό όργανο σε περίπολο. Αν όμως συμβεί στο πανάθλιο WC ενός κλαμπ, then Huston we have a problem. Όχι με την ίδια την περίπτυξη (που μπορεί να είναι μέχρι και πολυοργασμική), αλλά με τη μακροβιότητα και τις προοπτικές μιας τέτοιας «συνάντησης». Γιατί ποιος άντρας κάνει σχέση με κάποια που του κάθισε σε πανάθλιο WC και ποια γυναίκα που κάνει κάτι τέτοιο στέλνει το μήνυμα πως είναι κορίτσι για σχέση (πόσω μάλλον για σπίτι); Το να συμβεί στο σπίτι ενός από τους δύο -και ειδικά στο δικό του, πράγμα που συνήθως σημαίνει πως δεν συγκατοικεί με άλλη-είναι καλό νέο. Το να συμβεί σε κανονικό ξενοδοχείο (πόσω μάλλον τύπου King George, γνωστό και ως το 40ό καλύτερο του κόσμου σύμφωνα με το Conde Nast Traveler), όπου εκείνος έχει φροντίσει να κλείσει δωμάτιο για να σε εντυπωσιάσει, είναι εξαιρετικά καλό νέο. Το να συμβεί σε πανσιόν ημιδιαμονής (ειδικά αν μένει μόνος του και θα μπορούσε να προτείνει να πάτε στο σπίτι του αλλά το απέφυγε) είναι μάλλον κακό νέο. Όμως, όπως και να 'χει, εδώ ισχύει ο:

Κανόνας Ν° 9: Αν το σεξ είναι πολύ καλό, σίγουρα θα υπάρξει encore. Αν μάλιστα διανυκτερεύσετε και μαζί, η επόμενη μέρα είναι φωτεινή για το μέλλον αυτής της σχέσης. Εκτός κι αν η διανυκτέρευση είναι στο αυτοκίνητο.

Το πρώτο weekend
Κατ' αρχάς, για να υπάρξει πρώτο weekend σημαίνει πως όντως υπάρχει όχι μόνο σχέση αλλά και η διάθεση να περάσετε 48 ολόκληρες ώρες ο ένας με τον άλλο. Αν δε το συγκεκριμένο Σαββατοκύριακο υπάρχει σημαντικό ματς, το οποίο εκείνος θα χάσει (ή έστω θα δείτε μαζί στην τηλεόραση και όχι live με τους φίλους του στο γήπεδο), σημαίνει είτε πως σε νοιάζεται πραγματικά, είτε πως το ποδόσφαιρο δεν συγκαταλέγεται στα ενδιαφέροντά του. Σε κάθε περίπτωση εδώ ισχύουν δύο κανόνες:

Κανόνας Ν° 10: Ένας άντρας δεν χαλαλίζει ολόκληρο weekend με κάποια που του είναι αδιάφορη και κανόνας Ν° 11: Αν ένας άντρας περάσει μαζί σου ολόκληρο σαββατοκύριακο, είναι εξαιρετικά δύσκολο να έχει άλλη σχέση και να μη σου το έχει πει, ειδικά αν έχει το κινητό του ανοιχτό και το απαντά μπροστά σου. Όπως και να 'χει, λοιπόν, η απόφαση μιας εκδρομής προοιωνίζεται θετική συνέχεια. Ειδικά αν το έχει προτείνει εκείνος, παρουσιάζοντας σου ένα ολοκληρωμένο σενάριο (πού να πάτε, πώς να πάτε και πού να μείνετε). Όχι πως είναι κακό να ρίξει αυτός την ιδέα και να σου πει να αποφασίσεις εσύ το πού. Εκτός κι αν δεν μπορείτε με τίποτα να συμφωνήσετε σε έναν προορισμό - κακό μαντάτο. Διαφορετικά, ακόμα και αν ο προτεινόμενος από την πλευρά του προορισμός είναι κάτι τόσο κλισέ όσο το Ναύπλιο, τουλάχιστον αποδεικνύεται ρομαντικός. Πόσω μάλλον αν έχει επιπλέον κανονίσει διαμονή και εισιτήρια (δηλαδή έχει κάνει έξτρα κόπο, αυτός που ακόμα και ντελίβερι βάζει εσένα να παραγγείλεις). Βέβαια, εδώ ισχύει ο:

Κανόνας Ν° 12: Που λεει πως ο δρόμος για την κόλαση είναι στρωμένος με τις καλύτερες προθέσεις. Μετάφραση: Μπορεί αυτό που εκείνος έχει πλάσει ως ειδυλλιακό στο μυαλό του (π.χ. εκδρομή στα πρώτα χιόνια) κι εσύ είχες συμφωνήσει στο κόνσεπτ να αποδειχθεί τελικά για σένα σκέτο μαρτύριο. Αν π.χ. σε πάει σε καλύβα στα Καλάβρυτα χωρίς θέρμανση όπου φτάνεις μετά από 2ωρη πεζοπορία, ενώ εσύ φανταζόσουν weekend σε λουξ σαλέ στην Αράχοβα κι έχεις σκάσει μύτη με δίποντες μπότες, ίσως αυτή η πρώτη εκδρομή να αποκαλύψει ένα χάσμα επικοινωνίας σε μέγεθος χαράδρας. Που ενδέχεται να πασπαλιστεί με άφθονη δόση γκρίνιας αν αυτός ονειρεύεται cocooning μπροστά στο τζάκι (της καλύβας), ενώ εσύ ξενύχτια στα μικρά μπαράκια (στο Λιβάδι). Όπως όμως λέει ο:

Κανόνας Ν° 13 (και φαρμακερός): Κάλλιο αργά, παρά αργότερα. Ο πρώτος καβγάς δηλαδή καθώς και το πού θα σας οδηγήσει (στο χαλί μπροστά στο τζάκι ή σε διαφορετικά μπαράκια στο ίδιο χωριό) είναι η καλύτερη ένδειξη για το αν αξίζει να ξαναπεράσετε 48 ώρες μαζί - και ώρες μαζί γενικότερα. Αν από τα πρώτα βήματα της σχέσης το τζάκι δεν είναι αρκετό για να λιώσει τους πάγους, δεν έχετε παρά να τους εκμεταλλευτείτε για ένα θεαματικό σλάλομ στην ελευθερία.





ΤΡΕΛΟ ΓΑΙΔΟΥΡΙ
ΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙ
Bookmark and Share

SHARE THIS

0 σχόλια: