Ποντάρετε σε θρεπτικές τροφές και σε έξυπνους συνδυασμούς για να αποκτήσετε άψογη σιλουέτα, αλλά και να θωρακίσετε τη σωματική και την ψυχική σας υγεία.
Μια δίαιτα που ζητά να γυρίσετε -αν όχι ολοκληρωτικά, τουλάχιστον σε μεγάλο βαθμό- την πλάτη στους υδατάνθρακες και να γεμίσετε το πιάτο σας με πρωτεΐνες και καλά λιπαρά έχει σχεδιάσει η δρ Νατάσα Τέρνερ.
Η Καναδή φυσικοπαθητικός γιατρός, ειδική σε θέματα διατροφής, ιδρυτικό στέλεχος της κλινικής Clear Medicine στο Τορόντο και συγγραφέας πολλών μπεστ σέλερ, μεταξύ των οποίων και το The Carb Sensitivity Program(εκδ. Rodale), υποστηρίζει πως η αυξημένη κατανάλωση υδατανθράκων μπλοκάρει τον οργανισμό: μειώνει το μεταβολισμό, συμβάλλει στη συσσώρευση λίπους, οδηγεί κατευθείαν σε ανθυγιεινά τσιμπολογήματα, αυξάνει τα επίπεδα ινσουλίνης στο αίμα, βάζει σε δοκιμασία τη σωματική και την ψυχική μας υγεία.
Η ίδια προτείνει να υιοθετήσουμε ένα πλάνο μίας εβδομάδας με το οποίο θα βάλουμε φρένο στις λιγούρες, φωτιά στο μεταβολισμό, θα πούμε αντίο στις βλαβερές τοξίνες και φυσικά θα χάσουμε βάρος (ακόμη και 3,5 κιλά). Για επτά ημέρες, λοιπόν, η δρ Τέρνερ μας συμβουλεύει να βγάλουμε από την καθημερινότητά μας τον καφέ, τη ζάχαρη, όλα τα δημητριακά, αλλά και τα επεξεργασμένα τρόφιμα και αντίθετα να ποντάρουμε σε φρούτα, λαχανικά, ψάρι, αυγά, σπόρους, θαλασσινά και κοτόπουλο. Το μενού της είναι γευστικό και αρκούντως χορταστικό.
Προτού αποφασίσετε, ωστόσο, να ακολουθήσετε αυτή ή οποιαδήποτε άλλη δίαιτα, καλό είναι να συμβουλευτείτε το γιατρό σας.
Ενδεικτικό πρόγραμμα 7 ημερών
Δευτέρα
Πρωινό: Αυγά σκραμπλ με κρεμμύδι, σκόρδο, πιπεριές και σπανάκι 1 αβοκάντο
Σνακ: 1 μήλο με 1 κ.σ. βούτυρο αμυγδάλου
Μεσημεριανό: Σαλάτα με σπανάκι, βασιλικό, κρεμμύδι, κοτόπουλο, τυρί με χαμηλά λιπαρά, μούρα και βινεγκρέτ
Σνακ: 1 μερίδα τυρί κρέμα με χαμηλά λιπαρά
Βραδινό: Γαρίδες με πάπρικα και κρύα σάλτσα με μήλο, κρεμμύδι, κόκκινη πιπεριά, μηλόξιδο, κόλιαντρο και ξίδι από κόκκινο κρασί
Τρίτη
Πρωινό: Ομελέτα με μανιτάρια, τζίντζερ, σάλτσα σόγιας και κρεμμύδι 1 πορτοκάλι
Σνακ: ½ φλιτζ. μούρα με ½ φλιτζ. ανθότυρο
Μεσημεριανό: Κοτόσουπα με κάρι, τσίλι, σκόρδο, λάδι καρύδας και δάφνη, σερβιρισμένη με 1 κ.σ. άπαχο γιαούρτι
Σνακ: 7 καρύδια, 1 μικρό αχλάδι
Βραδινό: Φιλέτο λευκού ψαριού (τιλάπια, γλώσσα, πέρκα κ.λπ.) πανέ με ασπράδι αυγού, τζίντζερ και αλεύρι αμυγδάλου
Τετάρτη
Πρωινό: Αυγά σκραμπλ με καπνιστή γαλοπούλα, κόκκινη πιπεριά, βασιλικό και σάλτσα ντομάτας (χωρίς πρόσθετα ζάχαρης) 1 μικρό μήλο
Σνακ: 1/2 φλιτζ. άπαχο γιαούρτι με ½ αχλάδι και 4 καρύδια
Μεσημεριανό: Σαλάτα με μαρούλι, πράσινο μήλο, αγγούρι, κρεμμύδι, κόκκινη πιπεριά, κοτόπουλο και σος γιαουρτιού
Σνακ: 3 κ.σ. κολοκυθόσπορους
Βραδινό: Σολομό με σάλτσα βατόμουρο και σπανάκι σοτέ
Πέμπτη
Πρωινό: Smoothie με μπανάνα, ½ φλιτζ. γάλα σόγιας, ½ φλιτζ. νερό, 1 κ.σ. βούτυρο αμυγδάλου, ½ κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας, 1 κ.σ. σκόνη πρωτεΐνης κακάο, 2-3 παγάκια
Σνακ: 2 αυγά βραστά, στικ καρότο και σέλερι
Μεσημεριανό: Σαλάτα με ντομάτα, αγγούρι, κρεμμύδι και λαδολέμονο, 1 μερίδα κοτόπουλο ψητό με σησαμέλαιο και τζίντζερ
Σνακ: 1 μήλο με 1 κ.σ. βούτυρο αμυγδάλου
Βραδινό: Σούπα με κέιλ, κουνουπίδι, κρεμμύδι, σκόρδο, ζωμό λαχανικών και εστραγκόν 1 μερίδα στήθος γαλοπούλας ψητό
Παρασκευή
Πρωινό: Smoothie με ½ φλιτζ. τυρί κρέμα, ½ φλιτζ. νερό, ½ μπανάνα, ½ κ.σ. φρέσκια μέντα ψιλοκομμένη, 2 σταγόνες εκχύλισμα μέντας, ½ κ.σ. σκόνη πρωτεΐνης, 2-3 παγάκια
Σνακ: 1/2 φλιτζ. άπαχο γιαούρτι με ½ αχλάδι και 4 καρύδια
Μεσημεριανό: Φύλλα πράσινης σαλάτας με τόνο, αγγούρι, σέλερι, σπόρους τσία, πράσινο μήλο και λαδολέμονο
Σνακ: 2 αυγά βραστά και 1 χούφτα στικ κόκκινης πιπεριάς
Βραδινό: Φασολάκια και γαρίδες σοτέ
Σάββατο
Πρωινό: Smoothie με 1 κ.σ. σκόνη πρωτεΐνης, ½ φλιτζ. γάλα αμυγδάλου, ½ γιαούρτι, ½ κατεψυγμένες φράουλες, 1 κ.σ. σπόρους τσία, ½ κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας, 3-4 παγάκια
Σνακ: 1 μήλο με 1 κ.σ. βούτυρο αμυγδάλου
Μεσημεριανό: Σαλάτα με κοτόπουλο, κινέζικο λάχανο, κρεμμύδι, κίτρινη πιπεριά, σουσάμι και σησαμέλαιο 2 φλιτζ. μπρόκολο βραστό
Σνακ: ½ φλιτζ. μούρα με 1 μερίδα τυρί με χαμηλά λιπαρά
Βραδινό: Πικάντικος σολομός και κρύα σάλτσα με αχλάδι, κόκκινη πιπεριά, κόλιαντρο, κρεμμύδι, χυμό λάιμ και ελαιόλαδο
Κυριακή
Πρωινό: Ομελέτα με σπανάκι, κρεμμύδι, κόκκινη και κίτρινη πιπεριά 1 πορτοκάλι
Σνακ: 3 κ.σ. κολοκυθόσπορους
Μεσημεριανό: 1 μερίδα κοτόπουλο ψητό με σησαμέλαιο και τζίντζερ
Σνακ: ½ φλιτζ. μούρα και 7 αμύγδαλα
Βραδινό: Γαρίδες με πάπρικα και κρύα σάλτσα με μήλο, κρεμμύδι, κόκκινη πιπεριά, μηλόξιδο, κόλιαντρο και ξίδι από κόκκινο κρασί
0 σχόλια: