Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

SUPER LEAGUE

Δευτέρα 28 Οκτωβρίου 2024

Ποια άσκηση κάνει καλό στον εγκέφαλο;



Πρακτικά όλες οι μορφές εκγύμνασης κάνουν καλό στην υγεία συνολικά. Ωστόσο πολλοί πλέον στρέφονται στο διαλογισμό της επίγνωσης, αφού αρκετές μελέτες αποκαλύπτουν πως έχει πολλαπλά οφέλη για τον οργανισμό.


Η συγκεκριμένη πρακτική εστιάζει στο τώρα με σκοπό να καθαρίσει το μυαλό και να μας βοηθήσει να υπερβούμε την ανία και την αδράνεια. «Η συνειδητότητα είναι κάτι που απασχολεί ολοένα και περισσότερους στο χώρο του αθλητισμού αυτή τη στιγμή» δήλωσε πρόσφατα ο Γκρέγκορι Τσέρτοκ, Αμερικανός σύμβουλος αθλητικής ψυχολογίας στο American College of Sports Medicine.

Με ποιον τρόπο όμως μας επιτρέπει να βελτιώσουμε τις επιδόσεις μας σε ένα άθλημα ή σε μια πνευματική δραστηριότητα; Το πλεονέκτημα της συγκεκριμένης μεθόδου είναι ότι δίνει έμφαση στη στιγμή, ενισχύοντας την προσοχή και τον αυτοέλεγχο. Σε έρευνα, μάλιστα, που δημοσιεύτηκε στην επιστημονική έκδοση Psychological Science φάνηκε ότι εφαρμόζοντάς τη επί 15' μπορούμε να κάνουμε ακόμα και καλύτερες επιλογές.

Επίσης μελέτη που πραγματοποίησαν ερευνητές στο νοσοκομείο της Μασαχουσέτης έδειξε ότι σε άτομα που έκαναν διαλογισμό της επίγνωσης για 30' καθημερινά υπήρξε αύξηση της φαιάς ουσίας στον εγκέφαλο, η οποία σχετίζεται με τη μνήμη και τη μάθηση. Αντίθετα παρατηρήθηκε συρρίκνωση της αμυγδαλής, που συνδέεται με την ανησυχία και το άγχος.

Ένας πρακτικός τρόπος για να ξεκινήσετε: Παρατηρήστε την αναπνοή σας για 1'-2' επί 7 μέρες. Τις επόμενες εβδομάδες κάντε το ίδιο για 1' επιπλέον μέχρι να φτάσετε τα 20' όντας απόλυτα συγκεντρωμένοι.








 
ΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙ


SHARE THIS

0 σχόλια: