Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

SUPER LEAGUE

Δευτέρα 28 Οκτωβρίου 2024

Ποιες είναι οι τέσσερις τροφές που προκαλούν κυτταρίτιδα;



Το πιο πιθανό είναι να μην το γνωρίζετε, ωστόσο υπάρχουν τροφές που «συμμαχούν» υπέρ της κυτταρίτιδας, προκαλώντας το γνωστό αντιαισθητικό αποτέλεσμα, που όλοι γνωρίζουμε…


Υπάρχουν λοιπόν κάποιες τροφές, που σύμφωνα με διατροφολόγους και δερματολόγους, συμβάλλουν στην εκδήλωση της κυτταρίτιδας. Δείτε παρακάτω ποιες είναι αυτές, για να τις περιορίσετε και να τις αποφεύγετε όσο το δυνατόν περισσότερο!

1. Λιπαρές και αλμυρές τροφές.

Το ιδανικό είναι να προτιμάτε το άσπρο κρέας και να αποφεύγετε όσο είναι δυνατό τις λιπαρές, τηγανιτές και κονσερβαρισμένες τροφές, με μεγάλη περιεκτικότητα σε αλάτι. Στο μαγείρεμα αντικαταστήστε το αλάτι με διάφορα μυρωδικά.

Οι τροφές που απαγορεύονται και πρέπει οπωσδήποτε να βγάλετε από το μενού σας είναι: τα τσιπς, τα αλμυρά σνακ, το λιπαρό κόκκινο κρέας, τα λουκάνικα, το βούτυρο, η μαργαρίνη και το πρόβειο τυρί με υψηλά λιπαρά.

2. Ζάχαρη.

Οι τροφές που είναι πλούσιες σε ζάχαρη, ανεβάζουν τα επίπεδα χοληστερίνης, ενεργοποιώντας τη δημιουργία λιπώδους ιστού. Παράλληλα, όταν τα σάκχαρα συνδέονται με τις πρωτεΐνες, τότε προκαλείται φλεγμονή, που οδηγεί στην εμφάνιση κυτταρίτιδας. Οπότε, καλό είναι να την περιορίσετε…

3. Αλκοόλ.

Το αλκοόλ είναι υπεύθυνο για τις βλάβες που προκαλούνται στα μυϊκά και δερματικά κύτταρα. Ακόμη, μειώνει τη θετική επίδραση της βιταμίνης C, του ασβεστίου και του ψευδαργύρου στον οργανισμό, περιορίζοντας τη διάσπαση των λιποκυττάρων. Οπότε, έχετε πια έναν καλό λόγο να κόψετε το ποτό, όσες κοπέλες ήσαστε «γερά ποτήρια» μέχρι τώρα.

4. Fast food.

Το γρήγορο φαγητό, αποτελεί αναμφίβολα τον καλύτερο σύμμαχο της κυτταρίτιδας, λόγω της αφθονίας σε κορεσμένα λιπαρά.





ΤΡΕΛΟ ΓΑΙΔΟΥΡΙ
ΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙ


SHARE THIS

0 σχόλια: