Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

SUPER LEAGUE

Σάββατο 24 Μαΐου 2014

Σεισμός 6,3 βαθμών ανάμεσα σε Λήμνο και Σαμοθράκη



Ισχυρή σεισμική δόνηση σημειώθηκε στις 12:25 το Σάββατο στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ Λήμνου και Σαμοθράκης, στο Β.Αιγαίο.


Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου, το μέγεθος του σεισμού προσδιορίζεται στους 6,3 βαθμούς. Αρχικά, στο χάρτη σεισμικής δραστηριότητας του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου, ο σεισμός καταγράφηκε με μέγεθος 6,5 βαθμούς και εστιακό βάθος 5 χιλιομέτρων.

Το επίκεντρο υπολογίζεται στα 20 χλμ Νότια, Νοτιοδυτικά της Σαμοθράκης, και 296 χμ Βόρεια Βορειοανατολικά της Αθήνας.

Ο σεισμός είχε μεγάλη χρονική διάρκεια και έγινε ιδιαίτερα αισθητός στην Αλεξανδρούπολη, όπου έπεσε το τηλεοπτικό σήμα, την Ξάνθη, τις Σέρρες, τη Δράμα, τη Θεσσαλονίκη, καθώς και στα τουρικά παράλια, αλλά και στην Αττική.

Περίπου 10 λεπτά αργότερα, στην ίδια περιοχή σημειώθηκε και δεύτερος σεισμός 5 βαθμών, με εστιακό βάθος 10 χιλιομέτρων. Οι σεισμική δραστηριότητα στην ευρύτερη περιοχή του Β.Αιγαίου συνεχίστηκε με δονήσεις της τάξης των 4 βαθμών.

Επί ποδός βρίσκονται οι υπηρεσίες πολιτικής προστασίας στη Λήμνο και τη Σαμοθράκη. Σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής πληροφορίες, δεν υπάρχουν σοβαρές ζημιές.

Σύμφωνα με όλες τις πληροφορίες, έχουν σημειωθεί μικροζημιές σε ένα εγκαταλελειμμένο σπίτι και μια μάντρα κοντά στο αεροδρόμιο της Λήμνου, καθώς και μικροζημιές στο εσωτερικό κατοικιών. Δεν υπάρχουν αναφορές για κατάρρευση κτιρίων, ενώ το αεροδρόμιο της Λήμνου λειτουργεί κανονικά.

Μετά από επικοινωνία του πρωθυπουργού Αντ.Σαμαρά με τον υπουργό Δημόσιας Τάξης Ν.Δένδια, στη Λήμνο και τη Σαμοθράκη μεταβαίνουν ο αρχηγός της Πυροσβεστικής, αντιστράτηγος Βασίλειος Παπαγεωργίου και ο γγ Πολιτικής Προστασίας Πάτροκλος Γεωργιάδης.



Ημερομηνία δημοσίευσης : 24 Μαϊ 2014



ΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙ
Bookmark and Share
ΓΙΑ ΝΑ ΑΚΟΥΣΕΤΕ ΤΡΕΛΟ ΓΑΙΔΟΥΡΙ WEB RADIO ΠΗΓΑΙΝΕΤΕ ΣΤΗΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ : http://trelogaidouri.listen2myradio.com/

SHARE THIS

0 σχόλια: