Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

SUPER LEAGUE

Δευτέρα 31 Μαρτίου 2014

Οι τροφές που μας κάνουν χαρούμενους!


Δεν είναι λίγες οι φορές που αποζητούμε... ανακούφιση από το στρες και τα προβλήματά μας με το άνοιγμα της πόρτας του ψυγείου. Όμως, η «λύση» αυτή προσφέρει προσωρινά αποτελέσματα στην ψυχολογία μας που μάλιστα δεν ωφελούν την υγεία του οργανισμού μας.


Αντίθετα, η ισορροπημένη διατροφή, η άσκηση και ο ποιοτικός ύπνος δύνανται να «ευεργετήσουν» την ψυχική και σωματική μας υγεία.

Γι αυτό, σε περιόδους που η ψυχολογία σας δεν είναι και στα καλύτερά της, χρειάζεται να αποφεύγετε το πρόχειρο και ανθυγιεινό φαγητό και να ακολουθήσετε 6 απλές συμβουλές διατροφής που θα «κρατούν» καθημερινά τη διάθεσή σας ανεβασμένη.

1. Πρωτεΐνη

Επιλέξτε να εντάξετε την πρωτεΐνη στα γεύματά σας, που θα «βρείτε» κυρίως στο κρέας, το κοτόπουλο, το ψάρι, το αυγό, τα όσπρια, τη σόγια και τους ξηρούς καρπούς.

Η πρωτεΐνη είναι απαραίτητη για τη σύνθεση ενός αμινοξέος που ονομάζεται τρυπτοφάνη, το οποίο σχετίζεται με την ψυχική διάθεση.

2. Ωμεγα 3

Προτιμήστε να καταναλώνετε τροφές που περιέχουν ωμέγα 3 λιπαρά, όπως είναι ο σολομός, οι σαρδέλες, ο τόνος, τα καρύδια, ο λιναρόσπορος, τα τρόφιμα σόγιας, χούμους, λαχανάκια Βρυξελλών.

Τα ωμέγα 3 λιπαρά βοηθούν στην πρόληψη και τη βελτίωση καταθλιπτικών διαταραχών και μάλιστα, ενισχύουν την μνήμη και την ικανότητα της μάθησης.


Ημερομηνία δημοσίευσης : 31 Μαρ 2014


 Πηγή ΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙ
Bookmark and Share
ΓΙΑ ΝΑ ΑΚΟΥΣΕΤΕ ΤΡΕΛΟ ΓΑΙΔΟΥΡΙ WEB RADIO ΠΗΓΑΙΝΕΤΕ ΣΤΗΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ : http://trelogaidouri.listen2myradio.com/

SHARE THIS

0 σχόλια: