Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

SUPER LEAGUE

Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου 2013

“Κόλπα” για να εντυπωσιάσετε το νέο αφεντικό σας!



"Κλέψτε" τις εντυπώσεις στο γραφείο και αναπτύξτε καλές σχέσεις με το νέο αφεντικό σας! Εύκολο στα λόγια, δύσκολο στις πράξεις. "Ναι" η αναγνώριση στη δουλειά έρχεται κυρίως μετά από κόπο... αλλά ο τρόπος είναι αυτός που θα σας κάνει να λάμψετε ανάμεσα στους συναδέλφους σας. Ακόμα και εάν ο προϊστάμενος σας είναι δύστροπος, περίεργος ή εξουσιαστικός, είστε σε θέση μέσα από τους παρακάτω οκτώ τρόπους να κερδίσετε το ενδιαφέρον του μέσα σε ένα μήνα!

Ξεκινήστε νωρίς τη δουλειά και φύγετε τελευταίοι
Σίγουρα η ποιότητα της δουλειάς αξίζει περισσότερο από την ποσότητα... αλλά η προθυμία δεν μένει ποτέ απαρατήρητη! Βέβαια, δεν ζήτησε κανείς να μείνετε τέσσερις ώρες επιπλέον στη δουλειά, αφού αυτό ίσως αποτελέσει δείγμα ότι δεν διαχειρίζεστε σωστά το χρόνο σας. Αντ' αυτού, μπείτε στο γραφείο ένα τέταρτο πιο νωρίς και φύγετε μισή ώρα μετά το ωράριο σας. Τουλάχιστον έτσι θα σας προσέξει το νέο αφεντικό σας.

Διαβάστε βιβλία σχετικά με τη δουλειά σας
Όταν μιλάμε για διάβασμα, δεν εννοούμε να βάλετε τα πόδια στο γραφείο και να διαβάσετε την SportDay, αλλά να κρατήσετε στα χέρια σας ένα σχετικό βιβλίο με τη δουλειά σας. Προσπαθήστε σε κάθε διάλειμμα να διαβάζετε για λίγα λεπτά, ώστε να είστε περισσότερο συγκεντρωμένοι για το επόμενο project σας. Έτσι, θα αναπτύξετε το μυαλό και τις προοπτικές σας, μετατρέποντας τον εαυτό σας στον πιο πολύτιμο υπάλληλο του μήνα.

Να έχετε γνώμη για τα πάντα... και να την υποστηρίζετε!
Εάν έχετε μια άποψη για ένα θέμα και μπορείτε να εκφέρετε εμπεριστατωμένα επιχειρήματα... κάντε το χωρίς δισταγμούς! Κάτι τέτοιο μπορεί να βοηθήσει την εταιρεία να δοκιμάσει κάτι πρωτοποριακό και να πλουτίσει. Αν κάθε υπάλληλος συμφωνούσε πάντα με το αφεντικό, που θα βρισκόταν η δημιουργικότητα και η πρόοδος; Στα αζήτητα! Ανταλλάξτε ακόμα και τις πιο "τρελές" ιδέες σας, αρκεί να κινούνται σε ρεαλιστικά επίπεδα και να είναι ανάλογες με την κατάσταση της αγοράς.

Ντυθείτε "επαγγελματικά" και προσέξτε τον εαυτό σας
Με φόρμες, σκισμένα τζιν και casual μπλουζάκια ποτέ δεν θα αποδείξετε ότι δουλεύετε σαν επαγγελματίες, ακόμα και εάν εργάζεστε σκληρά! Η πικρή αλήθεια είναι ότι η εμφάνιση επηρεάζει και την "εικόνα" του αφεντικού... για αυτό ντυθείτε "επαγγελματικά". Οι γραβάτες, τα κουστούμια και οι midi φούστες μπορούν να πείσουν τον προϊστάμενο σας ότι βλέπετε σοβαρά τη θέση σας.

Παραδεχθείτε το λάθος σας... και προτείνετε λύσεις!
"Άνθρωποι είμαστε, λάθη κάνουμε". Ακόμα και μετά από μια λάθος απόφαση, αντιμετωπίστε τις κατηγορίες και παραδεχθείτε το λάθος σας. Άμα είστε το καινούριο "αίμα" στο γραφείο, ζητήστε από τους "παλιούς" να σας καθοδηγήσουν. Σε αντίθετη περίπτωση, δείτε κατάματα το πρόβλημα και σκεφτείτε κάθε πιθανή εκδοχή για να το διορθώσετε. Προτείνετε λύσεις και διαβεβαιώστε το αφεντικό σας ότι δεν θα ξανασυμβεί ποτέ...

Να κρατάτε πάντα σημειώσεις
"Γυρίστε" λίγο στα φοιτητικά σας χρόνια και στις σημειώσεις εν ώρα παράδοσης. Την ίδια συνήθεια πρέπει να έχετε και τις πρώτες ημέρες στο γραφείο, ειδικά όταν το αφεντικό σας αναθέτει τη μια δουλειά μετά την άλλη. Να θυμάστε ότι η λεπτομέρεια κάνει τη διαφορά! Έτσι, όχι μόνο θα μάθετε πιο γρήγορα τα μυστικά του επαγγέλματος, αλλά και θα αποδείξτε στους συναδέλφους σας ότι είστε το "σπίρτο" του γραφείου.

Τελειώστε τις μικροδουλειές, ακόμα και τις ασήμαντες
Υπάρχουν μικρά πράγματα που ξεχνιούνται εύκολα ή αγνοούνται σε ένα γραφείο, όπως π.χ. τα άπλυτα ποτήρια ή τα παρατημένα παλιά χαρτιά μέσα στο χώρο της δουλειάς. Δεν χρειάζεται να είστε αυτοί που θα καθαρίζουν τη μηχανή του καφέ κάθε ημέρα, αλλά μπορείτε να ξεχωρίσετε κρατώντας καθαρό το χώρο του γραφείου σας.

Μην χάσετε ποτέ προθεσμία ή meeting
Ένας γρήγορος τρόπος για να χάσετε τη δουλειά σας είναι να μην τηρείτε τις προθεσμίες στα projects ή να χάνετε meetings. Γράψτε ό,τι χρειάζεστε σε ένα ημερολόγιο και σημειώστε δίπλα τις ώρες των συναντήσεων ή τις υποχρεώσεις σας. Έτσι, δεν θα χάσετε το σεβασμό του αφεντικού, αλλά αντίθετα θα τον βοηθήσετε να σας χαρακτηρίσει ως άτομο εμπιστοσύνης. Κανείς δεν θέλει να φύγει από το γραφείο του ένας τέτοιος υπάλληλος...


Ημερομηνία δημοσίευσης : 30 Σεπ 2013
 Πηγή



  ΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙ
Bookmark and Share
ΓΙΑ ΝΑ ΑΚΟΥΣΕΤΕ ΤΡΕΛΟ ΓΑΙΔΟΥΡΙ WEB RADIO ΠΗΓΑΙΝΕΤΕ ΣΤΗΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ : http://trelogaidouri.listen2myradio.com/

SHARE THIS

0 σχόλια: