Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

SUPER LEAGUE

Τρίτη 30 Απριλίου 2013

Μια πρωτεΐνη ευθύνεται για την φωτογήρανση


Μια πρωτεΐνη ευθύνεται για την φωτογήρανση

Νεότερα στοιχεία για την φωτογήρανση φέρνει στο φως της δημοσιότητας μια νέα επιστημονική μελέτη που διεξήγαγε η Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου της Βοστώνης. Συγκεκριμένα, τα ευρήματα της μελέτης έδειξαν ότι, η υπεριώδης ακτινοβολία ενεργοποιεί μια πρωτεΐνη η οποία μπορεί να οδηγήσει σε πρόωρη γήρανση.


Η έρευνα που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Journal of Investigative Dermatology, κατέδειξε ότι, η γήρανση του δέρματος λόγω της χρόνιας έκθεσης στην υπεριώδη ακτινοβολία, θα μπορούσε να συνδεθεί με γενετικούς παράγοντες που επιταχύνουν την διαδικασία της γήρανσης και επάγονται από το περιβάλλον.

Η φωτογήρανση αποδίδεται στην έκθεση στις υπεριώδεις ακτινοβολίες στις UVA και UVB για μεγάλο χρονικό διάστημα και "γερνάει" τις επιφάνειες του δέρματος που πιο συχνά εκτίθενται στο ηλιακό φως, όπως το πρόσωπο, τα αυτιά, τα χέρια και ο λαιμός. Οι ακτίνες UVA ή UVB μπορεί να προέρχονται τόσο από τον ήλιο όσο και από τεχνητές πηγές, όπως οι λάμπες του σολάριουμ.

Κατά την φωρογήρανση όπως και την φυσιολογική γήρανση, ενεργοποιείται μια πρωτεΐνη, η προγερίνη. Προκειμένου να μελετήσουν την δράση της προγερίνης οι ερευνητές εξέθεσαν καλλιέργειες κυττάρων σε ακτίνες UVB ή UVA και στην συνέχεια εξέτασαν την συσσώρευση της προγερίνης. Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι, η προγερίνη παράγεται σε μεγάλο βαθμό από το υπεριώδες φως, ειδικότερα στις ακτίνες UVA.

"Τα αποτελέσματά μας αποκαλύπτουν ένα νέο μηχανισμό με τον οποίο οι ακτίνες UVA, οι οποίες συχνά εκπέμπονται από τα κρεβάτια μαυρίσματος, μπορεί να παίζουν ένα ρόλο στην επιτάχυνση της φωτογήρανσης του δέρματος", επεσήμανε ο επικεφαλής της έρευνας Τόμας Ρούενγκερ.


Πηγη ΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙ
Bookmark and Share
--> ΓΙΑ ΝΑ ΑΚΟΥΣΕΤΕ ΤΡΕΛΟ ΓΑΙΔΟΥΡΙ WEB RADIO ΠΗΓΑΙΝΕΤΕ ΣΤΗΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ : http://trelogaidouri.listen2myradio.com/

SHARE THIS

0 σχόλια: