1.Τονοσαλάτα με λεμόνι και άνηθο
Αυτή η τονοσαλάτα λεμονιού-άνηθου περιέχει άφθονη πρωτεΐνη και παίρνει έντονη γεύση από το μπαχαρικό σουμάκ -ένα μπαχαρικό που χρησιμοποιείται στη μαγειρική της Μέσης Ανατολής, της Μεσογείου και της Βόρειας Αφρικής. Προσθέτει μια πινελιά εσπεριδοειδών, ενισχύοντας τη γεύση λεμονιού, χωρίς όμως να επισκιάζει τα άλλα συστατικά.
Συστατικά
Εκτέλεση
Χρησιμοποιώντας ένα πιρούνι, ανακατέψτε και πολτοποιήστε τον τόνο, 2 κουταλιές της σούπας μαγιονέζα, σέλινο και το εσαλότ, 1 κουταλιά της σούπας άνηθο, γιαούρτι και χυμό λεμονιού, 1 κουταλάκι του γλυκού ξύσμα λεμονιού, ½ κουταλάκι του γλυκού μουστάρδα, ¼ κουταλάκι του γλυκού κάθε σουμάκ και ζάχαρη, ⅛ πιπέρι και ένα κουταλάκι του γλυκού αλάτι μαζί μέχρι να ομογενοποιηθούν.
Μεταφέρετε σε ένα πιάτο και άμα θέλετε προσθέστε επιπλέον άνηθο.
2.Σαλάτα Caprese με Λευκό Φασόλι και Σπανάκι
Αυτή η εύκολη σαλάτα με φρέσκα υλικά, αποτελεί την κατάλληλη επιλογή για ένα πλήρες μεσημεριανό γεύμα.
Συστατικά
Εκτέλεση
Χτυπάμε το ξύδι, το λάδι, τη μουστάρδα, το αλάτι και το πιπέρι μαζί σε ένα μεγάλο μπολ. Προσθέστε σπανάκι, φασόλια, ντομάτες, μοτσαρέλα και βασιλικό. Γαρνίρετε με περισσότερο φρέσκο βασιλικό, αν θέλετε.
3.Σαλάτα σπανάκι με κινόα, κοτόπουλο & φρέσκα μούρα
Αυτό το γεύμα είναι μια πανεύκολη συνταγή για να φάτε στο σπίτι, στο γραφείο και οπουδήποτε θέλετε.
Συστατικά
Εκτέλεση
Τοποθετήστε το σπανάκι, την κινόα και το κοτόπουλο σε 2 δοχεία. Γεμίστε με μούρα, τυρί και τα αμύγδαλα. Λίγο πριν το σερβίρετε, χτυπήστε μαζί το λάδι, το ξύδι, τη μουστάρδα, το μέλι και το αλάτι σε ένα μικρό μπολ και χρησιμοποιήστε το σαν dressing στη σαλάτα.
4.Σαλάτα με ψιλοκομμένο κοτόπουλο και γλυκοπατάτα
Αυτή η εύκολη συνταγή σαλάτας σας δίνει την επιλογή να χρησιμοποιήσετε τυχόν κοτόπουλο που σας έχει απομείνει για ένα ακόμη χορταστικό γεύμα.
Συστατικά
Εκτέλεση
Ρίξτε 3 φλιτζάνια ψιλοκομμένο μαρούλι, ½ φλιτζάνι γλυκοπατάτα, το κοτόπουλο και ¼ φλιτζάνι μήλο σε φέτες με βινεγκρέτ και τοποθετήστε σε ένα πιάτο. Συμπληρώστε με ¼ φλιτζάνι ψιλοκομμένο αβοκάντο, 2 κουταλιές της σούπας ηλιόσπορους και το τσένταρ.
5.Σαλάτα με λάχανο και κινόα με dressing λεμονιού
Αυτή η δροσερή σαλάτα είναι το ιδανικό γεύμα για να σας κρατήσει χορτάτους για πολλή ώρα.
Συστατικά
Τοποθετήστε το λάχανο σε ένα μεγάλο μπολ σερβιρίσματος. Χτυπάμε μαζί το λάδι, το χυμό λεμονιού, το εσαλότ, το μέλι, το αλάτι και το πιπέρι σε ένα μικρό μπολ. Ρίξτε 2 έως 3 κουταλιές της σούπας από το ντρέσινγκ πάνω από το λάχανο. Κάντε ελαφρύ μασάζ μέχρι να μαραθεί ελαφρώς.
Συμπληρώστε το λάχανο με ντομάτες, κινόα, αγγούρι, πιπεριές, ρεβίθια, φέτα και αμύγδαλα. Περιχύστε με το υπόλοιπο ντρέσινγκ και ανακατέψτε πριν σερβίρετε.
6.Σαλάτα με ρεβίθια, παντζάρια και φέτα με βινεγκρέτ λεμόνι-σκόρδο
Αυτή η σαλάτα με ρεβίθια, παντζάρια και φέτα είναι ένας πολύ γευστικός συνδυασμός γεύσεων, που συνδυάζει τη γλυκύτητα των παντζαριών με την κρεμώδη υφή του τυριού φέτας.
Συστατικά
Εκτέλεση
Χτυπάμε μαζί σε ένα μεγάλο μπολ το λάδι, το χυμό λεμονιού, το σκόρδο, τη ρίγανη, το αλάτι και το πιπέρι. Προσθέστε παντζάρια, ρεβίθια, καρότο, φέτα, κρεμμύδι και μαϊντανό.
0 σχόλια: