Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

SUPER LEAGUE

Τετάρτη 31 Οκτωβρίου 2012

Το κολπάκι του φλερτ οδηγεί στην κορυφή


Το κολπάκι του φλερτ οδηγεί στην κορυφή

Αν θεωρούσες πως στις επαγγελματικές συναντήσεις πρέπει να φαίνεσαι αυστηρή και απρόσιτη, μάλλον πρέπει να αλλάξεις τακτική. Νέα επιστημονική έρευνα δείχνει πως οι «χαριτωμενιές» είναι αυτές που δίνουν σε μια γυναίκα το προβάδισμα ακόμη και σε θέματα επαγγελματικά.



Φαίνεται δηλαδή πως λίγο φλερτ μπορεί να βοηθήσει μια γυναίκα να αναρριχηθεί καθώς όντας «παιχνιδιάρα» κι όχι τόσο «σοβαρή» αποδεικνύεται καλύτερη διαπραγματεύτρια. Υιοθετώντας μια συμπεριφορά φιλική και πρόσχαρη φαίνεσαι περισσότερο προσιτή και οικεία, δημιουργείς κλίμα εμπιστοσύνης και πετυχαίνεις να καταλήξεις σε συμφωνία με τους καλύτερους όρους!

Το παραπάνω ισχυρίζεται ομάδα επιστημόνων από τη σχολή Haas of Business του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνια και το London School of Economics, σε μελέτη που δημοσιεύτηκε στο επιστημονικό περιοδικό journal Personality and Social Psychology Bulletin.

Λέγοντας φλερτ τι εννοούμε;
Μιλώντας για επαγγελματικό φλερτ, φυσικά και δεν εννοούμε τα σεξουαλικά υπονοούμενα ή την ερωτική προσέγγιση.
Αναφερόμαστε στην «κοινωνική γοητεία» μιας γυναίκας που αποτελεί και το μεγαλύτερο όπλο της αφού όπως δείχνουν τα ευρήματα της έρευνας οι πιο καλές διαπραγματεύτριες ήταν όσες είχαν υψηλό σκορ σε αυτό το πεδίο.

Η τεχνική της θηλυκής γοητείας: Χαριτωμένη & σκληρή διαπραγματεύτρια!
Αρκετές φορές οι γυναίκες αντιμετωπίζουμε το δίλλημα «Σκληρή ή φιλική»; Από τη μια φαίνεσαι απρόσιτη και μειώνονται οι διαπραγματευτικές σου ικανότητες, από την άλλη όμως η θερμή συμπεριφορά σου μπορεί να παρεξηγηθεί από τους άρρενες συναδέλφους, θεωρώντας πως τους προσεγγίζεις σεξουαλικά.

Η απάντηση βρίσκεται κάπου στη μέση και δεν είναι άλλη από τη θηλυκή γοητεία, μια τεχνική που μπορεί να συνδυάσει και τα δύο.
Το κλειδί είναι να «φλερτάρεις» δίχως να ξεπερνάς τα όρια, ούτε να ξεφεύγεις από το στυλ και την προσωπικότητά σου. Αν είσαι αυθεντική, αν απλά αστειεύεσαι και το κάνεις σαφές με τη συμπεριφορά σου αυτό θα μεταφραστεί σε αυτοπεποίθηση και θα σε οπλίσει με διαπραγματευτικές ικανότητες.

Προσοχή όμως δε λειτουργεί πάντα!
* Το παραπάνω ισχύουν μόνο για το γυναικείο φύλο και όταν μιλάμε για διαπραγμάτευση με άνδρες καθώς μια γυναίκα «παιχνιδιάρα» θα αντιμετωπιστεί εχθρικά από γυναίκες συνεργάτες.
* Το τρικ του φλερτ στη διαπραγμάτευση με το αντίθετο φύλο πιάνει μόνο στην περίπτωση των γυναικών. 'Ενας άνδρας που χάνει τη «σοβαρότητά» του, δε θα έχει ελπίδες να πετύχει καλή συμφωνία αφού θα φανεί αφερέγγυος τόσο στα μάτια ενός άνδρα όσο και μιας γυναίκας.

Πηγη ΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙ
Bookmark and Share
--> ΓΙΑ ΝΑ ΑΚΟΥΣΕΤΕ ΤΡΕΛΟ ΓΑΙΔΟΥΡΙ WEB RADIO ΠΗΓΑΙΝΕΤΕ ΣΤΗΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ : http://trelogaidouri.listen2myradio.com/

SHARE THIS

0 σχόλια: