Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

SUPER LEAGUE

Κυριακή 23 Οκτωβρίου 2011

Πως θα φτιάξεις το τέλειο Burger


Πως θα φτιάξεις το τέλειο Burger

Ο καθένας μπορεί να φτιάξει ένα burger μόνος του. Το θέμα όμως είναι να τρώγεται, να μπορείς να ταίσεις και τους κολλητούς σου!


Από παιδιά ακόμα έστω κι αν δεν ζούμε στην Αμερική ή την Γερμανία μάθαμε τι σημαίνει burger! Πολλοί μεγαλώσαμε μ ’αυτά μιας και σχεδόν κάθε Σάββατο τρώγαμε σε μέρη όπως τα Goodies ή τα McDonalds. Ο Χρήστος Χατζηιωάννου σου έμαθε τα καλύτερα burgerάδικα της Αθήνας και σίγουρα μεγαλώνοντας κι εσύ έχεις προσπαθήσει να φτιάξεις το δικό σου burger και εννοείται πως πέτυχε δεν πέτυχε το καταβρόχθισες!

Ο καθένας μπορεί να φτιάξει ένα burger ή hamburger αν θες, αλλά δεν μπορούν όλοι να το κάνουν εξαιρετικό! Αν έχεις όρεξη λοιπόν να φας αμερικανιά ακολούθησε τις παρακάτω συμβουλές για να φτιάξεις το τέλειο burger!

Τι κιμά να επιλέξεις;

Το καλύτερο για τέτοιου είδους παρασκευές είναι είτε από σπάλα είτε λάπας. Αυτά τα κομμάτια έχουν τόσο λίπος όσο χρειάζεται το μπιφτέκι για να είναι γεμάτο γεύση και αρώματα! Αν το ψήσετε σε τηγάνι προτιμήστε σπάλα που έχει λιγότερο λίπος οπότε δεν θα κολυμπάει στο λίπος μέσα στο τηγάνι. Αν πάλι το κάνετε σε ψησταριά προτιμήστε λάπα γιατί το πολύ λίπος θα φύγει και το burger θα παραμείνει ζουμερό!

Ψήσε τα αρωματικά πριν τα βάλεις στον κιμά!

Κρεμμύδι, σκόρδο, πιπερίτσες, θυμάρι ή ότι είναι αυτό ψήσε το σε μέτρια φωτιά πριν μπει στον κιμά για να βγάλει όλα του τα αρώματα! Πριν τα βάλεις πρέπει να έχουν κρυώσει λίγο.

Ελαφρύ ανακάτεμα!

Δεν υπάρχει χειρότερο σε ένα burger από το να ζυμώσεις καλά τον κιμά. Το burger θα γίνει συμπαγές και βαρύ. Αντίθετα χαλάρωσε και ανακάτεψε ελαφρά με τα δάχτυλα. Σχημάτισε στρογγυλά burgers και κάνε μια μικρή λακουβίτσα στο κέντρο. Η λακουβίτσα βοηθάει να ψήνετε το burger σωστά και να μην χαλάει το σχήμα που του έδωσες.

Σωστό ψήσιμο!

Το καλύτερο είναι το burger σου να είναι καλοψημένο γιατί στις μέρες μας δεν μπορείς εύκολα να εμπιστευτείς το κρέας! Η σωστή θερμοκρασία είναι 80 βαθμοί στο κέντρο του! Αν πάλι θέλεις να είναι μέτριο 4-5 λεπτά ψήσιμο από κάθε πλευρά φτάνει.

Μπαχαρικά

Ένα κλασσικό burger συνήθως έχει μόνο αλάτι και πιπέρι! Από εκεί και πέρα είναι δική σου επιλογή!

Και μια πρόταση για ένα νόστιμο burger

Burger με Pesto για 4 άτομα

½ κούπας σάλτσα πέστο

3 κ.τ.σ. γιαούρτι

4 ψωμάκια για burger

1 ντομάτα κομμένη σε 4 φέτες

4 φέτες μοτσαρέλα

4 φύλλα μαρούλι

1 κρεμμύδι κομμένο σε ροδέλες

Ψήνουμε τα μπιφτέκια σύμφωνα με τις παραπάνω συμβουλές. Όταν είναι έτοιμα, ετοιμάζουμε τα burger.

Φρυγάνισε ελαφρά τα ψωμάκια στην τοστιέρα, αφού τοποθετήσεις ενδιάμεσα ενα μπιφτέκι και μια φέτα τυριού. Παράλληλα, σε ένα μπολ ανακάτεψε την σάλτσα πέστο με το γιαούρτι. Όταν το τυρί λιώσει βγάλε τα burger και τοποθέτησε μια φέτα ντομάτα, ένα φύλλο μαρουλιού, λίγο κρεμμύδι και 2 κουταλιές σάλτσα pesto.



Πηγη:http://www.men24.gr

ΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙ
Bookmark and Share
ΓΙΑ ΝΑ ΑΚΟΥΣΕΤΕ ΤΡΕΛΟ ΓΑΙΔΟΥΡΙ WEB RADIO ΠΗΓΑΙΝΕΤΕ ΣΤΗΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ : http://trelogaidouri.listen2myradio.com/

SHARE THIS

0 σχόλια: