Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

SUPER LEAGUE

Τετάρτη 3 Νοεμβρίου 2010

Νύχια: Καθρέφτης υγείας

Πόσοι από εσάς γνωρίζετε ότι τα νύχια είναι δείγμα υγείας του οργανισμού μας; Δεν είναι τυχαίο ότι, εάν χρειαστεί να υποβληθούμε σε κάποια επέμβαση, οι γιατροί απαιτούν από εμάς να ξεβάψουμε τα νύχια μας. Και αυτό γιατί οποιαδήποτε αλλαγή στο χρώμα κατά τη διάρκεια του χειρουργείου είναι η πρώτη ένδειξη ότι κάτι δεν πάει καλά.


Διαβάστε, λοιπόν, κάποια σημάδια που μας δίνουν τα... άκρα των άκρων μας.

Αν σπάνε εύκολα:

-Η απορρύθμιση του θυρεοειδούς αδένα προκαλεί σχεδόν πάντα προβλήματα στα νύχια. Αν λοιπόν δεν χρησιμοποιούμε καθημερινά βαφές νυχιών και ασετόν και χρησιμοποιούμε γάντια για τις δουλειές του σπιτιού και δούμε τα νύχια μας να ξεφλουδίζουν και να σπάνε εύκολα, καλό θα ήταν να ελέγξουμε τη λειτουργία του θυρεοειδούς αδένα μας.

-Εάν μαζί με τα προβλήματα στα νύχια παρουσιάζουμε και καταβολή δυνάμεων δύσπνοια και λαχάνιασμα, τότε είναι πιθανό να έχουμε αναιμία ή ακόμη και κάποια ηπατική πάθηση

Μαύρες κηλίδες

-Αν δεν θυμάστε να χτυπήσατε πρόσφατα ή οι μαύρες κηλίδες εμφανίζονται συχνά στα νύχια σας, τότε μην καθυστερήσετε να επισκεφτείτε τον γιατρό σας, γιατί υπάρχει η πιθανότητα να πρόκειται για κακοήθες μελάνωμα ή νεφρική ανεπάρκεια

Αν κιτρινίζουν:

-Εφόσον δεν βάφετε συχνά τα νύχια σας (τα έντονα χρώματα και τα διαλυτικά δίνουν μια χαρακτηριστική κίτρινη χροιά) και δεν καπνίζετε (τα νύχια όλων των καπνιστών είναι κίτρινα), τότε είναι πιθανό να έχετε ίκτερο. Σε αυτήν την περίπτωση κίτρινο είναι και το άσπρο τμήμα του ματιού.

-Οι ονυχομυκητιάσεις και η ψωρίαση δίνουν στα νύχια μας το χρώμα της ώχρας.

Αν έχουν κάθετες γραμμώσεις:

-Το ασετόν και τα απορρυπαντικά είναι οι κύριοι υπεύθυνοι. Αν όμως δεν κάνετε ποτέ τη λάντζα του σπιτιού χωρίς γάντια και δεν βάφετε συχνά τα νύχια σας και δεν έχετε τραυματιστεί πρόσφατα, τότε πολύ απλά μπορεί να φταίει η... ηλικία σας.

Αν έχουν πράσινο χρώμα

-Φταίει ένας μύκητας ή ένα μικρόβιο. Και στις δύο περιπτώσεις, μόνο ο δερματολόγος μπορεί να σας βοηθήσει. Σε πολύ σπάνιες περιπτώσεις μπορεί να είναι δείγμα και κακής λειτουργίας του ήπατος.



πηγη:zougla
ΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙ
Bookmark and Share

SHARE THIS

Author:

0 σχόλια: