Η Κάμπους, που απήχθη το 1998, όταν ήταν δέκα ετών την ώρα που πήγαινε στο σχολείο, περιγράφει τη σχέση που καλλιέργησε με τον απαγωγέα της, Βόλφγκανγκ Πρίκλοπιλ, με σκοπό να εξασφαλίσει την επιβίωσή της.
Νέες ανατριχιαστικές λεπτομέρειες αποκαλύπτει στην αυτοβιογραφία της η Αυστριακή Νατάσσα Κάμπους, η οποία παρέμεινε φυλακισμένη σε ένα υπόγειο για οκτώ χρόνια.
Στο βιβλίο της με τίτλο «3096 ημέρες», η Κάμπους, που απήχθη το 1998, όταν ήταν δέκα ετών την ώρα που πήγαινε στο σχολείο, περιγράφει τη σχέση που καλλιέργησε με τον απαγωγέα της, Βόλφγκανγκ Πρίκλοπιλ, με σκοπό να εξασφαλίσει την επιβίωσή της, καθώς και την καθημερινότητα που βίωσε τα χέρια του.
Διηγείται λεπτομερώς πώς η Κάμπους κλειδώθηκε ερμητικά στην φυλακή της, πώς ο απαγωγέας της την χτυπούσε πάνω από 200 φορές την εβδομάδα, την κρατούσε δεμένη μαζί του, μέχρι να κοιμηθούν μαζί στο κρεβάτι του.
Η Κάμπους απέδρασε τον Αύγουστο του 2006, σε ηλικία 18 ετών, και τώρα ζει στην Βιέννη. Ο 44χρονος Πρίκλοπιλ, μηχανικός στο επάγγελμα, αυτοκτόνησε λίγο μετά την απόδρασή της.
Ο βρετανικός εκδοτικός οίκος Penguin έβγαλε μία ανακοίνωση εκ μέρους της Κάμπους: «Τώρα αισθάνομαι αρκετά δυνατή για να πω ολόκληρη την ιστορία της απαγωγής μου για πρώτη φορά».
Περιγράφοντας τον απαγωγέα της η Κάμπους γράφει: «Στα 35 του είχε μαλακά χαρακτηριστικά και καθαρά καστανά μαλλιά. Οταν τον παρακολουθούσε κανείς για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα μπορούσε να αντιληφθεί τα ίχνη της τρέλας που κρυβόταν κάτω από την συντηρητική εξωτερική του εμφάνιση».
Κατά τη διάρκεια της ομηρίας της κρατείτο σε μία υπόγεια αποθήκη, η οποία ήταν εξοπλισμένη μόνο με ένα κρεβάτι, μία τουαλέτα και έναν νιπτήρα.
Επίσης, ανακαλεί στη μνήμη της την πρώτη νύχτα της απαγωγής της. «Του ζήτησα να με βάλει στο κρεβάτι και να μου πει ένα παραμύθι», γράφει η Κάμπους. «Επίσης του ζήτησα ένα φιλί για καληνύχτα. Οτιδήποτε για να διατηρήσω την ψευδαίσθηση της κανονικότητας».
Η Κάμπους συνέχισε να περιγράφει την μεταχείρισή της από τον Πρίκλοπιλ, λέγοντας ότι «Αν δεν είσαι καλή, τότε θα πρέπει να σε δέσω».
«Μου είπε ότι οι γονείς μου αρνήθηκαν να πληρώσουν λύτρα», αναφέρει. «Οι γονείς σου δεν σε αγαπούν. Δεν σε θέλουν πίσω. Είναι χαρούμενοι που σε ξεφορτώθηκαν», της έλεγε ο Πρίκλοπιλ, όπως γράφει στο βιβλίο της.
Παράλληλα, περιγράφει τον ψυχολογικό πόλεμο που της ασκούσε ο Πρίκλποπιλ. «Σε όλες τις επισκέψεις του μου μιλούσε για ανθρώπους που υποθετικά "παρήγγειλαν" την απαγωγή μου και θα έρχονταν να με βγάλουν φωτογραφίες ή να κάνουν άλλα πράγματα. Ζούσα με τον φόβο ότι οποιαδήποτε στιγμή θα εισέβαλε στο μπουντρούμι μου μία ορδή κακών ανθρώπων για να μου επιτεθούν».
«και φυσικά ο φόβος μου για τους «αληθινούς απαγωγείς» έκανε τον άνδρα που με απήγαγε να μοιάζει στοργικός και φιλικός», συνεχίζει η Κάμπους.
Μερικοί ψυχολόγοι περιέγραψαν αυτήν τη σχέση ως «σύνδρομο της Στοκχόλμης», μία ψυχολογική κατάσταση κατά την οποία το θύμα της απαγωγής προσδιορίζει ταυτότητα στον απαγωγέα του και συνδέεται μαζί του.
Η κάμπους διηγείται πώς ο Πρίκλοπιλ την διέταξε να τον αποκαλεί «μαέστρο» ή «Κύριέ μου» και να γονατίζει μπροστά του. Επίσης, την είχε αναγκάσει να ξυρίσει τα μαλλιά της και να δουλεύει ημίγυμνη σαν σκλάβα, οδηγώντας την μ' αυτόν τον τρόπο σε επανειλημμένες απόπειρες αυτοκτονίας.
Από τότε που απέδρασε η Κάμπους έγινε τηλεοπτική προσωπικότητα και εμφανιζόταν σε τηλεοπτικά σόου ανά τον κόσμο. Εργάστηκε για λίγο σαν τηλεπαρουσιάστρι στην Αυστρία το 2007.
«Είναι η πρώτη της αυτοβιογραφία και η πιο λεπτομερής καταγραφή της ζωής της κατά την διάρκεια της απαγωγής της», δήλωσε στο CNN εκπρόσωπος του «Penguin»
Η αυτοβιογραφία της στην αγγλική γλώσσα θα εκδοθεί στις 13 Σεπτεμβρίου στο Ηνωμένο Βασίλειο.
Πηγη:e-go.gr
0 σχόλια: