Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

SUPER LEAGUE

Τρίτη 9 Σεπτεμβρίου 2025

Ρυζόγαλο

Η κλασική συνταγή για το πιο comfort σπιτικό επιδόρπιο 

Υλικά

  • 3/4 του φλιτζανιού ρύζι γλασέ
  • 2 φλιτζάνια νερό
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 5 φλιτζάνια φρέσκο γάλα
  • 1/2 φλιτζάνι ζάχαρη
  • 1 μπαστουνάκι βανίλια σχισμένο κατά μήκος στη μέση
  • 2 κουταλιές της σούπας κορν φλάουρ
  • κανέλα για το πασπάλισμα

Εκτέλεση

  1. Βάζετε σε κατσαρόλα το ρύζι με το νερό και το αλάτι και σιγοβράζετε για 10'. Προσθέτετε το γάλα, τη ζάχαρη και τη βανίλια και ανακατεύετε. 
  2. Όταν το ρύζι βράσει, αφαιρείτε τη βανίλια και προσθέτετε στην κατσαρόλα το κορν φλάουρ (διαλυμένο σε λίγο νερό) ανακατεύοντας.
  3. Συνεχίζετε το μαγείρεμα μέχρι να αρχίσει το ρυζόγαλο να πήζει. Όπως είναι ζεστό, το μοιράζετε σε 6 μπολάκια ή σε 6 ποτήρια.
  4. Το αφήνετε να κρυώσει καλά και το σερβίρετε πασπαλισμένο με τριμμένη κανέλα. Το διατηρείτε στο ψυγείο.



 Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook και ακολούθησέ μας στο Instagram , στο Twitter και στο Bluesky γιατί με το https://trelogaidouri.blogspot.com/# θα βρεις ό,τι ψάχνεις!

ads
Adbox 



ads
ΤΡΕΛΟ ΓΑΙΔΟΥΡΙ
ΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙ

SHARE THIS

0 σχόλια: