Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

SUPER LEAGUE

Κυριακή 9 Μαρτίου 2025

Σαρακοστιανή νηστίσιμη πίτα με λαχανικά

Συνταγή για εύκολη νηστίσιμη πίτα με εύκολη σπιτική ζύμη με λίγα υλικά και διάφορα λαχανικά για την περίοδο της νηστείας. 

    Υλικά

  • Αλεύρι σκληρό 500 γραμμάρια κίτρινο
  • Νερό 300 ml χλιαρό
  • Ξερή μαγιά 7 γραμμάρια
  • Ελαιολαδο 3 κουταλιές της σούπας
  • Αλατι 2 κουταλάκια του γλυκού

    Για την γέμιση

  • Κρεμμυδι 1 ψιλοκομμένο ξερό
  • Σκορδο 1 σκελίδα
  • Πιπεριά 1 κόκκινη
  • Μανιταρια 150 γραμμάρια περίπου
  • Πατατες 500 γραμμάρια βρασμένες
  • Μαιντανος 1/2 κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένος
  • Αλατι Κατά βούληση
  • Αιπέρι Κατά βούληση
  • Πάπρικα 1 πρέζα
  • Μουσταρδα 1 κουταλάκι του γλυκού αποξηραμένη
  • Ρίγανη 1 τσιμπιά
  • Ελαιολαδο 2 κουταλιές της σούπας περίπου

    Για το πασπάλισμα

  • Σουσαμι Κατά βούληση

    Για το άλειμμα

  • Ελαιολαδο 4-5 κουταλιές της σούπας
  • Νερό 1/2 ποτηράκι του κρασιού
  • Ξύδι 1 κουταλιά της σούπας

Παλιότερα οι πίτες ήταν από τα πιο εύκολα φαγητά για τις νοικοκυρές. Πλέον υπάρχει η φήμη ότι οι πίτες είναι μπελαλίδικες και δύσκολες συνταγές αλλά σας το εγγυώμαι ότι είναι απλές φήμες. Θα φτιάξουμε εύκολη νηστίσιμη πίτα με πολύ απλή ζύμη και χορταστική γέμιση λαχανικών.

Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για τη σαρακοστιανή νηστίσιμη πίτα με λαχανικά:

νηστίσιμη-πίτα-με-λαχανικά-συνταγή-

Εκτέλεση

Φτιάχνουμε πρώτα τη γέμιση σοτάροντας το ξερό κρεμμύδι σε λίγο ελαιόλαδο, μαζί με το σκόρδο, την κόκκινη πιπεριά και τα μανιτάρια. Αποσύρουμε από την φωτιά και ρίχνουμε τις βρασμένες πατάτες, τον ψιλοκομμένο μαϊντανό, το αλάτι, το πιπέρι, την πάπρικα, την αποξηραμένη μουστάρδα και την ρίγανη.

Ανακατεύουμε και αφήνουμε στην άκρη. Σε μία λεκάνη προσθέτουμε το χλιαρό νερό και την ξερή μαγιά και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε το ελαιόλαδο και το αλάτι και συνεχίζουμε το ανακάτεμα. Βάζουμε σταδιακά το σκληρό κίτρινο αλεύρι και δουλεύουμε την ζύμη παράλληλα.

Αφήνουμε την ζύμη να ξεκουραστεί για 30 λεπτά και στη συνέχεια την χωρίζουμε σε δύο κομμάτια. Ανοίγουμε το κάθε κομμάτι σε φύλλο, πιο μεγάλο το κάτω φύλλο, για ένα ταψί 28 εκατοστών, το οποίο το έχουμε λαδώσει.


Έπειτα ρίχνουμε την γέμιση κρύα και ανοίγουμε και το δεύτερο φύλλο. Το βάζουμε από πάνω. Αλείφουμε με λίγο ελαιόλαδο, νερό και ξύδι και πασπαλίζουμε με σουσάμι. Αφήνουμε για 45 λεπτά να φουσκώσει η πίτα σε ζεστό μέρος και έπειτα ψήνουμε στους 180 βαθμούς Κελσίου για 40 λεπτά. 

νηστίσιμη-πίτα-με-λαχανικά-συνταγή-

Η συνταγή είναι της φίλης μας Τάνια Θάνου



 Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook και ακολούθησέ μας στο Instagram και στο Twitter γιατί με το https://trelogaidouri.blogspot.com/# θα βρεις ό,τι ψάχνεις!

ads
Adbox 



ads
ΤΡΕΛΟ ΓΑΙΔΟΥΡΙ
ΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙ

SHARE THIS

0 σχόλια: