Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

SUPER LEAGUE

Τετάρτη 24 Ιουλίου 2024

Φρου φρου και αρώματα – Συμβουλές/Πληροφορίες

Η ανθρωπότητα χρησιμοποιεί αρώματα και διάφορα αρωματικά έλαια εδώ και χιλιάδες χρόνια. 

Στην αρχαιότητα οι ιερείς χρησιμοποιούσαν αρωματικά έλαια στις διάφορες θρησκευτικές τελετές, έτσι ώστε να δημιουργούν μια μαγευτική ατμόσφαιρα γεμάτη έντονα συναισθήματα και αισθήσεις. Επίσης λέγεται ότι στην αρχαιότητα χρησιμοποιούσαν αρώματα ή διάφορα αρωματικά φυτά ως θεραπείες καταπολέμησης διαφόρων ασθενειών. Με την πάροδο του χρόνου, το εμπόριο αρωματικών φυτών αύξανε ολοένα και περισσότερο, ενώ ταυτόχρονα ανακαλύπτονταν συνεχώς καινούριοι συνδυασμοί αρωμάτων. Έτσι σιγά σιγά πρώτα οι γυναίκες και έπειτα οι άντρες άρχισαν να δείχνουν ενδιαφέρον για αρώματα για καλλωπιστικούς λόγους. Στις μέρες μας δεν νοείται να βγει μια γυναίκα την νυχτερινή της έξοδο και όχι μόνο και να μην φοράει ένα άρωμα που θα διεγείρει τα συναισθήματα και τη φαντασία των αντρών. Είναι σαν να βγαίνει έξω χωρίς να φοράει παπούτσια. Ποιο είναι όμως το κατάλληλο άρωμα που θα πρέπει να επιλέξει η κάθε γυναίκα; Ας δούμε λοιπόν μερικές χρήσιμες συμβουλές και πληροφορίες τόσο για την επιλογή του σωστού αρώματος όσο και για το σωστό τρόπο που θα πρέπει να φοριέται.

Διάθεση και προσωπικότητα

Τα αρώματα συχνά αντανακλούν τη διάθεση και την προσωπικότητα μιας γυναίκας. Ένα πολύ ωραίο άρωμα σε μία φίλη μπορεί να μυρίζει διαφορετικά από ό,τι αν το φοράς εσύ. Κάθε άρωμα αντιδρά με διαφορετικό τρόπο σύμφωνα με τη χημική σύνθεση της κάθε μίας. Για το λόγο αυτό καλό είναι να κάνουμε μια καλή έρευνα αγοράς για να δούμε πιο άρωμα κάθεται καλύτερα στον ευατό μας και όχι απλά να πάμε να αγοράσουμε το άρωμα που φοράει η φιλενάδα μας.

Διατήρηση αρώματος

Αν θέλεις να διατηρήσεις το αγαπημένο σου άρωμα τόσο φρέσκο όσο την ημέρα που το αγόρασες, να τοποθετήσεις το μπουκαλάκι σε δροσερό και σκοτεινό μέρος μακριά από τον ήλιο.

Άρωμα και θερμοκρασία

Να χρησιμοποιείς ελαφριά αρώματα κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού και πιο βαριά κατά τη διάρκεια του χειμώνα. Επίσης το καλοκαίρι να χρησιμοποιείς άρωμα σε αρκετά μικρότερες ποσότητες από ό,τι το χειμώνα. Άλλωστε δεν νομίζω να επιθυμείς να κάνεις τους ανθρώπους που βρίσκονται γύρω από σένα να αισθάνονται ότι πνίγονται. Μακριά από την υπερβολή στις ποσότητες.

Μικρό μπουκαλάκι

Ο μύθος ότι τα ακριβά αρώματα μπαίνουν σε μικρό μπουκαλάκι ισχύει. Ωστόσο δεν σημαίνει πάντοτε ότι τα ακριβά αρώματα μυρίζουν πράγματι πιο όμορφα. Υπάρχουν αρώματα που μυρίζουν υπέροχα και μπορείς να τα βρεις σε αρκετά προσιτές τιμές.

Ψεκασμός

Τα αρώματα σχεδιάζονται για όλο το σώμα. Η καλύτερη εφαρμογή γίνεται αν ψεκάσεις στο αέρα και μετά αμέσως περάσεις το σώμα σου μέσα από το νεφέλωμα. Έτσι γίνεται ομοιόμορφη κατανομή των σταγονιδίων. Άλλος καλός τρόπος εφαρμογής είναι να ψεκάσεις σε λεγόμενα θερμά σημεία. Στα σημεία αυτά το αίμα κυκλοφορεί περισσότερο οπότε λειτουργούν κάτι σαν αντλίες εξάτμισης του αρώματος. Τέτοια σημεία είναι οι καρποί, πίσω από τα αυτιά, στο εσωτερικό μέρος των αγκώνων και των γονάτων και στο λαιμό κοντά στον γιακά.

Τύπος δέρματος

Τα άτομα που έχουν λιπαρό δέρμα έχουν την τάση να μυρίζουν περισσότερο σε σχέση με τα άτομα που έχουν ξηρό δέρμα. Για αυτό λοιπόν προσοχή στις δοσολογίες. Επίσης τα αρώματα έχουν την τάση να κρατάνε αρκετά περισσότερο σε άτομα με λιπαρό δέρμα από ό,τι σε ξηρό. Αν έχεις ξηρό δέρμα, καλό είναι πριν την εφαρμογή αρώματος να απλώσεις λίγη βαζελίνη ή κάποια άλλη λιπαρή κρέμα.

Άρωμα και ντουζ

Να εφαρμόζεις το άρωμά σου αμέσως μετά το ντουζ όταν οι πόροι του δέρματος είναι ακόμα ανοιχτοί και το δέρμα ζεστό.

Μετάξι

Αν έχεις ρούχα με ύφασμα από μετάξι, τότε μην ψεκάζεις ποτέ με άρωμα πάνω σε αυτό. Το άρωμα πολλές φορές μπορεί να αφήσει λεκέδες πάνω στα μεταξωτά ρούχα.

Διάρκεια

Τα περισσότερα αρώματα έχουν σχεδιαστεί για να κρατούν περίπου 4 ώρες. Μερικά αρώματα κρατούν περισσότερο αλλά συνήθως υφίστανται αλλαγή στη δομή τους άρα και στη μυρωδιά που εκπέμπουν. Για το λόγο αυτό, καλό είναι να εφαρμόζεις άρωμα όχι παραπάνω από δύο φορές την ημέρα.



 Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook και ακολούθησέ μας στο Instagram και στο Twitter γιατί με το https://trelogaidouri.blogspot.com/# θα βρεις ό,τι ψάχνεις!
ads
Adbox 



ads
ΤΡΕΛΟ ΓΑΙΔΟΥΡΙ
ΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙ

SHARE THIS

0 σχόλια: