Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

SUPER LEAGUE

Πέμπτη 20 Ιουνίου 2024

Σκωτία - Ελβετία 1-1 για το Euro 2024

Ο ΜακΤόμινεϊ στο 13΄ άνοιξε το σκορ για τη Σκωτία, ενώ ισοφάρισε στο 26΄ ο Σακίρι. 
Η Ελβετία πήρε αυτό που ήθελε στο 1-1 με τη Σκωτία στην Κολωνία και «αγκάλιασε» την πρόκριση στους «16» του Euro 2024. Ο ΜακΤόμινεϊ στο 13΄ άνοιξε το σκορ για τη Σκωτία, ενώ ισοφάρισε στο 26΄ ο Σακίρι. Το αποτέλεσμα αυτό δίνει, ουσιαστικά, στην ομάδα του Μουράτ Γιακίν το «εισιτήριο» για τους «16» ενώ η Σκωτία πρέπει να νικήσει την Ουγγαρία στην τελευταία αγωνιστική.

Στο 13ο λεπτό σε μία αντεπίθεση της Σκωτίας, ο ΜακΤόμινεϊ έπιασε ένα ακίνδυνο σουτ που ήταν έτοιμος να εξουδετερώσει εύκολα ο Ζόμερ. Όμως μπροστά του βρισκόταν ο Φαμπιάν Σαρ, ο οποίος αντανακλαστικά άπλωσε το δεξί του πόδι, η μπάλα άλλαξε πορεία και κατέληξε στα δίχτυα.

Το αυτογκόλ αυτό έδωσε εντελώς άλλη εικονα στον αγώνα, με τους Ελβετούς να ασκούν έντονη πίεση προσπαθώντας να απαντήσουν άμεσα, αλλά τους παίκτες του Κλαρκ να αμύνονται αποτελεσματικά. Μέχρι που ανέλαβε δράση ο άνθρωπος των «μεγάλων στιγμών». Μετά από λάθος του Ράλστον, η μπάλα στρώθηκε στον Τσερντάν Σακίρι ο οποίος με καταπληκτικό σουτ έξω από την περιοχή, ισοφάρισε στο 26΄. Ο Ελβετός σκόραρε για τρίτο συνεχόμενο Euro και μάλιστα συνέχισε την παράδοση να σημειώνει γκολ σπάνιας ομορφιάς στη διοργάνωση.

Ο 32χρονος σταρ της Σικάγο Φάιαρ έχει πετύχει γκολ σε όλες τις μεγάλες διοργανώσεις που έχει λάβει μέρος με την Ελβετία, σκοράροντας για πρώτη φορά πριν από 8 χρόνια εκείνο το απίθανο ανάποδο ψαλίδι εναντίον της Πολωνίας.

Στο 32΄ μετά από έξοχο συνδυασμό, ο Βάργκας βρέθηκε απέναντι στον Γκαν, ο οποίος πραγματοποίησε πολύ δύσκολη επέμβαση. Το ματς διατήρησε το γρήγορο ρυθμό, αφού οι Σκωτσέζοι γνώρισαν ότι μόνο με νίκη θα διατηρούσαν ελπίδες πρόκρισης. Την ίδια ώρα, οι Ελβετοί ήταν πολύ επικίνδυνοι τις αντεπιθέσεις και σε μία από αυτές ο Εντόι βρέθηκε μόνος απέναντι στον Γκαν, αλλά πλάσαρε άουτ στο 59΄. Στη φάση εκείνη η Σκωτία έχασε και τον Κίραν Τίρνι με τραυματισμό που μάλλον είναι αρκετά σοβαρός.

Πολύ μεγάλη στιγμή για τη Σκωτία στο 67΄, όταν από εκτέλεση φάουλ του Ρόμπερτσον ο Χέινλι πετάχτηκε ανάμεσα στους αμυντικούς, έπιασε την κεφαλιά, όμως το δοκάρι έκανε τη… δουλειά του εξουδετερωμένου Ζόμερ. Σε εκείνη τη φάση κρίθηκε το μας και εν πολλοίς η «μοίρα» της Σκωτίας στη διοργάνωση καθώς το 1-1 έμεινε μέχρι τέλους και τώρα πια η ομάδα του Στιβ Κλαρκ χρειάζεται οπωσδήποτε νίκη την τελευταία αγωνιστική (23/6) επί της Ουγγαρίας για να ελπίζει βάσιμα στην πρόκριση ως καλύτερη τρίτη των ομίλων.

Όσο για τους Ελβετούς, ουσιαστικά έχουν εξασφαλίσει το «εισιτήριο» για τη νοκ-άουτ φάση και αναμένουν την τυπική επιβεβαίωση μετά τα αποτελέσματα των άλλων γκρουπ.

Σκωτία – Ελβετία 1-1 (ΕΡΤ1)

Γκολ: 13′ αυτ. Σαρ (Σκωτία), 26′ Σακίρι (Ελβετία)

Κίτρινες κάρτες: ΜακΤόμινεϊ, ΜακΚένα, ΜαγΓκιν – Ροντρίγκεζ, Σιέρο

Κόκκινες κάρτες: –

Σκωτία (Στιβ Κλαρκ): Γκαν, Ράλστον, Χέντρι, Χάνλεϊ, Τίρνϊ (61′ ΜακΚένα), Ρόμπερτσον, ΜακΤόμινεϊ, Γκίλμουρ (79′ ΜακΛιν), ΜακΓκρέγκορ, ΜαγΓκιν (90′ Κρίστι), Άνταμς (90′ Σάνκλαντ).

Ελβετία (Μουράτ Γιακίν): Ζόμερ, Σαρ, Ακάντζι, Ροντρίγκεζ, Βίντμερ (86′ Στεργίου), Τζάκα, Φρόιλερ (75′ Σιέρο), Σακίρι (60′ Εμπολό), Έμπισερ, Βάργκας (75′ Ρίντερ), Εντόι (86′ Αμντουνί).




 Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook και ακολούθησέ μας στο Instagram και στο Twitter γιατί με το https://trelogaidouri.blogspot.com/# θα βρεις ό,τι ψάχνεις!

ads
Adbox 



ads
ΤΡΕΛΟ ΓΑΙΔΟΥΡΙ
ΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙ

SHARE THIS

0 σχόλια: