Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

SUPER LEAGUE

Τετάρτη 19 Ιουνίου 2024

Γερμανία - Ουγγαρία 2-0 για το Euro 2024

Η Γερμανία διπλασίασε τις νίκες της και έκλεισε θέση για τους 16 

Η οικοδέσποινα Γερμανία έγινε και μαθηματικά η πρώτη ομάδα που έκλεισε θέση στους 16 του Euro 2024. Τα Πάντσερ επικράτησαν 2-0 της Ουγγαρίας κι έφτασαν τους έξι βαθμούς στον πρώτο όμιλο καθώς είχαν αρχίσει την πορεία τους με νίκη (5-1) επί της Σκωτίας

Η ομάδα του Γιούλιαν Νάγκελσμαν προηγήθηκε στο 22' με τον Μουσιάλα και κλείδωσε το τρίποντο στο 67' με τον Γκιουντογκάν, ο οποίος ήταν ο MVP της αναμέτρησης στην Στουτγκάρδη καθώς πέραν του γκολ είχε και μια ασίστ. Αμφότεροι οι σκόρερ έφτασαν τα δύο γκολ στο τουρνουά, ενώ όσες φορές χρειάστηκε ο πολύπειρος Νόιερ ήταν εκεί για να κρατήσει το μηδέν στην άμυνα.

Βαθμολογία

  1. Γερμανία 6 (7-1)
  2. Ελβετία 3 (3-1)
  3. Σκωτία 0 (1-5)
  4. Ουγγαρία 0 (1-5)

Η Ουγγαρία επιχείρησε τον απόλυτο αιφνιδιασμό, όταν μόλις στο 15ο δευτερόλεπτο ο Ρόλαντ Σαλάι πάτησε στην περιοχή και πρόλαβε να πλασάρει, αλλά ο Νόιερ που έκανε έγκαιρη έξοδο πρόλαβε να απομακρύνει με τα πόδια μακριά.

Οι Γερμανοί έφεραν γρήγορα τον αγώνα στα δικά τους μέτρα και στο 22’ πήραν το προβάδισμα. Ο Μουσιάλα έπαιξε το ένα-δύο με τον Γκιουντογκάν, ο οποίος έστρωσε για τον Μουσιάλα, ο οποίος ευστόχησε για το 1-0.

Μάλιστα, ο Μουσιάλα με το γκολ που πέτυχε σε ηλικία 21 ετών και 119 ημερών, έγινε ο τρίτος νεαρότερος παίκτης που σκοράρει σε διαδοχικά ματς τελικής φάσης Euro, πίσω απ’ τους Γουέιν Ρούνεϊ (Αγγλία, 18 ετών, 241 ημερών) και Φέρεντς Μπένε (Ουγγαρία, 21 ετών και 114 ημερών).

Στο 26’ οι Μαγυάροι άγγιξαν το 1-1, όταν από απευθείας εκτέλεση φάουλ του Σομποσλάι, ο Νόιερ έκανε απίθανη επέμβαση στο «παραθυράκι» κι εν συνεχεία ο Μπόλα από κοντά δεν μπόρεσε να πλασάρει σωστά, δίνοντας την ευκαιρία στον γκολκίπερ της Μπάγερν να αποκρούσει ξανά.

Στο 44' ο Μουσιάλα έχασε άλλη μία καλή ευκαιρία στέλνοντας την μπάλα ελάχιστα άουτ, ενώ στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων ο Νόιερ κράτησε ξανά «όρθια» τη Γερμανία σε γυριστή κεφαλιά του Μπόλα.

Στο δεύτερο ημίχρονο οι Γερμανοί πήραν ξανά τον έλεγχο από νωρίς και στο 55’ είχαν διπλή ευκαιρία, όμως ο Γκουλάτσι αντέδρασε εξαιρετικά στη σέντρα του Γκιουντογκάν και στο σουτ του Κρόος.

Στο 60’ οι Ούγγροι πλησίασαν στην ισοφάριση με την κεφαλιά του Βάργκα που κατέληξε ελάχιστα άουτ. Κι αφού δεν βρήκαν το γκολ της ισοφάρισης, οι Γερμανοί καθάρισαν το ματς. Στο 67' ο Γκιουντογκάν υποδέχθηκε την εξαιρετική σέντρα του Μίτελσταντ και με ωραίο τελείωμα έγραψε το 2-0.

Από εκεί και πέρα η Γερμανία έκανε ότι... ήθελε στο γήπεδο απέναντι στους απογοητευμένους Ούγγρους με τον Γκουλάτσι να διατηρεί το σκορ στο όριο του 2-0, χάρις στη μεγάλη επέμβασή του στο σουτ του Σανέ στο 75’. Στο 90' ο Κίμιχ έσωσε πάνω στη γραμμή το πλασέ του Όρμπαν, στην τελευταία μεγάλη φάση του αγώνα.

Γερμανία: Νόιερ, Κίμιχ, Ρούντιγκερ, Τα, Μίτελσταντ, Άντριχ (72’ Τσαν), Κρόος, Μουσιάλα (72’ Φίριχ), Γκιουντογκάν (85’ Ούνταβ), Βιρτς (58’ Σανέ), Χάβερτς (58’ Φιλκρουγκ).

Ουγγαρία: Γκουλάτσι, Φιόλα, Ορμπάν, Ντάρνταϊ, Μπόλα (75’ Άνταμ), Α. Νάγκι (64’ Κλεϊνχέισλερ), Σέφερ, Κέρκεζ (75’ Ζ. Νάγκι), Ρ. Σαλάι (87' Κσόμποθ), Σομποσλάι, Βάργκα (87' Γκάζνταγκ).



 Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook και ακολούθησέ μας στο Instagram και στο Twitter γιατί με το https://trelogaidouri.blogspot.com/# θα βρεις ό,τι ψάχνεις!

ads
Adbox 



ads
ΤΡΕΛΟ ΓΑΙΔΟΥΡΙ
ΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙ

SHARE THIS

0 σχόλια: