Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

SUPER LEAGUE

Τετάρτη 16 Οκτωβρίου 2024

Φρέσκια Σπιτική Μαρμελάδα Raspberry με Chia και Άθερμο Mέλι

Αν ψάχνετε μια συνταγή για πραγματικά Θρεπτική Σπιτική Μαρμελάδα, χωρίς ίχνος ζάχαρης, είστε στο κατάλληλο σημείο! 

Η λέξη «Μαρμελάδα», δεν Ισοδυναμεί αυτόματα με τη ζάχαρη, όμως δεν είναι έτσι. 

Όπως πάντα πρεσβεύω, υπάρχουν τρόποι να βελτιώσουμε τις συνήθειες μας και να κάνουμε έξυπνες επιλογές πρώτων υλών. 

Ως βασικό συστατικό της Μαρμελάδας, χρησιμοποίησα τα Raspberry, τα οποία είναι γνωστά για τις Αντιοξειδωτικές τους Ιδιότητες. 

Οι σπόροι chia είναι τρόφιμο πλούσιο σε καλά λιπαρά και φυτικές ίνες.

Σε αυτή τη συνταγή, επέλεξα ως φυσικό γλυκαντικό το άθερμο μέλι, το οποίο δεν έχει υποστεί θερμική επεξεργασία και είναι ακατέργαστο, με αποτέλεσμα να διατηρεί πλήρως τη Θρεπτική του αξία.  

Υλικά για τη φρέσκια σπιτική Μαρμελάδα Raspberry με chia και άθερμο μέλι


  • 300γρ φρέσκα Raspberry
  • 30γρ chia
  • 70γρ άθερμο μέλι
  • 1/2 λοβός Βανίλιας Μαδαγασκάρης (Eναλλακτικά 1κ.σ. υγρή Βανίλια, όχι Βανιλίνη)
  • 1/8 κ.γλ. αλάτι

Πώς θα φτιάξετε τη φρέσκια Μαρμελάδα Raspberry με chia και άθερμο μέλι


  • Σε μία κατσαρόλα, προσθέτουμε τα Raspberry σε χαμηλή Θερμοκρασία για 5 λεπτά. Πολτοποιούμε και ενσωματώνουμε στο μείγμα τους σπόρους chia.
  • Αφήνουμε τα Raspberry να κρυώσουν ελαφρώς και προσθέτουμε τους σπόρους του λοβού Βανίλιας, το άθερμο μέλι, το αλάτι και ανακατεύουμε πάρα πολύ καλά, μέχρι να διαλυθεί το άθερμο μέλι.
  • Η φρέσκια Μαρμελάδα διατηρείται στο ψυγείο σε αεροστεγές αποστειρωμένο βάζο για 1 Εβδομάδα. 
Πρόταση Σερβιρίσματος

Σε μια Λεπτοκομμένη φέτα φρέσκου ψωμιού της αρεσκείας σας, αλείφετε τυρί κρέμα light, από πάνω φρέσκια σπιτική Μαρμελάδα Raspberry, φρέσκα blueberry και φρέσκο θυμάρι.




 Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook και ακολούθησέ μας στο Instagram και στο Twitter γιατί με το https://trelogaidouri.blogspot.com/# θα βρεις ό,τι ψάχνεις!

ads
Adbox 



ads
ΤΡΕΛΟ ΓΑΙΔΟΥΡΙ
ΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙ

SHARE THIS

0 σχόλια: