Η πιο εύκολη και γρήγορη εκδοχή της τυρόπιτας! Για ακόμα γευστικότερο αποτέλεσμα, μπορείτε να προσθέσετε λίες «πινελιές» τοματοπελτέ στην επιφάνειά της, πριν την βάλετε στο φούρνο.
ΥΛΙΚA
1 μικρό κεσεδάκι γιαούρτι
1 φλ. νερό
3 αυγά
13-14 κ.σ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
100 γρ. τυρί φέτα (ή άλλο πικάντικο τυρί) τριμμένο
αλάτι, πιπέρι
1 κ.σ. μαργαρίνη σε μικρά κομμάτια
2 κ.σ. ελαιόλαδο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε το ελαιόλαδο στη λαμαρίνα και την βάζουμε στο φούρνο να κάψει στους 200°.
Σε μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά εκτός από τη φέτα και την μαργαρίνη, ενώ το αλεύρι το προσθέτουμε λίγο-λίγο ανακατεύοντας με το σύρμα μέχρι να έχουμε έναν αραιό χυλό (δεν θέλουμε να είναι σφιχτός).
Βγάζουμε το ταψί από το φούρνο κι αδειάζουμε πάνω στο καυτό λάδι το χυλό μας να απλωθεί ομοιόμορφα σε όλη την επιφάνεια του ταψιού.
Προσθέτουμε το τριμμένο τυρί και τα κομματάκια μαργαρίνης σε διάσπαρτα σημεία.
Βάζουμε το ταψί πάλι στο φούρνο και ψήνουμε περίπου για 30΄ στους 200° (ανάλογα με το φούρνο μας).
Βγάζουμε την πίτα από το φούρνο, την κόβουμε κι είναι έτοιμη να την σερβίρουμε.
0 σχόλια: