Σιγά σιγά τα βλέπουμε να κατακτούν το διαδίκτυο με τους χρήστες να έχουν ξετρελαθεί με τα συγκεκριμένα γαϊδουράκια, καθώς είναι απλά αξιολάτρευτα.
Ονομάζονται γαϊδουράκια νάνοι και είναι από τα πιο χαριτωμένα μικρόσωμα ζώα στο κόσμο και αγαπούν πολύ τους ανθρώπους.
Tα γαϊδουράκια νάνοι ζουν περίπου 25 με 35 χρόνια αλλά με σωστή διατροφή και φροντίδα μπορούν να φτάσουν σε πολύ μεγαλύτερη ηλικία. To βάρος τους όταν μεγαλώσουν μπορεί να φτάσει από τα 100 έως τα 150 κιλά. Οι χρωματισμοί του τριχώματος διαφέρουν από γκρι, μαύρα ως άσπρα ακόμη και σε πιο σπάνιες πολύχρωμες συνθέσεις.
Περισσότερα για τα γαϊδουράκια νάνοι
Είναι ιδιαίτερα ήρεμα και αγαπούν πολύ τους ανθρώπους και τους συντροφεύουν διαρκώς. Ένα από το πιο έντονα χαρακτηριστικά τους είναι τα πεταχτά αυτιά τους.
Σε γενικές γραμμές δεν αντιμετωπίζουν σχεδόν ποτέ προβλήματα υγείας συγκριτικά με τα άλλα ζώα σε μια φάρμα και δεν θέλουν ιδιαίτερη φροντίδα εκτός από τη βασική. Είναι ιδιαίτερα παιχνιδιάρικα και τους αρέσει να διασκεδάζουν διαρκώς.
Ένα από τα αξιοσημείωτα νοητικά χαρακτηριστικά τους είναι ότι δεν ξεχνούν ποτέ και πάντα θα πάρουν την «εκδίκηση» τους αν τα πειράξεις. Το πιο κοντό γαϊδουράκι νάνος που έχει καταγραφεί είχε ύψος 64 εκατοστά και έχει μπει στο βιβλίο Γκίνες.
Το είδος έχει καταγωγή από την περιοχή της Μεσογείου και ειδικότερο από τη Σαρδηνία και τη Σικελία, όπου το χρησιμοποιούσαν για τη μεταφορά νερού από τα πηγάδια.
Η ιστορία τους
Όπως περιγράφεται στο βιβλίο του Δρ Σβέντσεν, The Complete Book of the Donkey, αυτά τα εξαιρετικά μικρά γαϊδούρια χρησιμοποιήθηκαν αρχικά για να μετατρέψουν πέτρες λείανσης για σιτηρά μέσα στα σπίτια των αγροτών.
Σύμφωνα με εικόνες από μπλοκ του δέκατου όγδοου αιώνα, τα γαϊδούρια είχαν δεμένα τα μάτια και κολλούσαν στους μύλους σιτηρών και περπατούσαν σε ατελείωτους κύκλους. Χρησιμοποιούνταν επίσης για να μεταφέρουν νερό από πηγάδια του χωριού και προμήθειες στα βουνά για βοσκούς.
Τα τελευταία χρόνια έχουν γίνει ολοένα και πιο δημοφιλή ως κατοικίδια, κυρίως στη Βόρεια Αμερική, όπου υπάρχουν πάρα πολλοί εξειδικευμένοι κτηνοτρόφοι.
0 σχόλια: