Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

SUPER LEAGUE

Δευτέρα 28 Οκτωβρίου 2024

Καλοί τρόποι και πως να τους διδάξετε



Εάν είστε γονιός σίγουρα αναρωτιέστε για το τι τρόπους θα πρέπει να διδάξετε στα παιδιά σας. Θέλουμε όλοι να είναι τα παιδιά μας ευγενικά, να συμπεριφέρονται σωστά και αυτό ξεκινάει από το σπίτι με την κατάλληλη εκπαίδευση και διδασκαλία απο τους γονείς.
Αν είστε μαμά, δεν θέλετε να χάσετε αυτή τη λίστα με τους σημαντικούς τρόπους που πρέπει να διδαχτούν τα παιδιά σας.

1. Περιμένοντας στις ουρές
Θα παραδεχτώ, ακόμη και ως ενήλικας το να περιμένεις σε ουρές αναμονής μπορεί να είναι δύσκολο. Ωστόσο, είναι ένας σημαντικός τρόπος για να διδαχτούν τα παιδιά σας, επειδή είναι ένα μέρος της καθημερινής ζωής μας και θα πρέπει να έχουν υπομονή.

2. Μην χαρακτηρίζετε
Είναι μια μορφή εκφοβισμού και οι γονείς πρέπει να βάλουμε ένα τέλος σε αυτό προτού πάρει έκταση. Δυστυχώς, τα παιδιά μαθαίνουν ακούγοντας από τους γονείς. Σκεφτείτε πόσες φορές το παιδί σας έχει ακούσει να λέτε κάτι κακό για ένα άλλο πρόσωπο ή να το αποκαλείτε κάπως. Ξέρω ότι είμαι ένοχη και αν είστε ειλικρινείς με τον εαυτό σας, θα παραδεχτείτε οτι είστε κι εσείς. Πρέπει να το σταματήσουμε και να γίνουμε ένα θετικό παράδειγμα για τα παιδιά μας.

3. Χαιρετισμός
Το να χαιρετίσουν ένα επισκέπτη που μπορεί να έρθει στο σπίτι φαίνεται λίγο παλιομοδίτικο, αλλά είναι ακόμα σημαντικό. Τα παιδιά πρέπει να γνωρίζουν ότι είναι σημαντικό να καλωσορίζουν και να χαιρετούν, ακόμη και αν είναι ένα απλό «γειά».

4. Παρακαλώ
Όταν τα παιδιά μου ζητούν κάτι με απαιτητικό τρόπο εξοργίζομαι!! Είναι ακόμα χειρότερο όταν ακούω ενήλικες να το κάνουν αυτό. Δεν κοστίζει τίποτα να ζητήσετε ευγενικά κάτι.

5. Ευχαριστώ
Το ευχαριστώ πηγαίνει με το παρακαλώ. Αν κάποιος κάνει κάτι για σας, δεν έχει σημασία αν είναι μικρό ή μεγάλο το σωστό είναι να πείτε, «ευχαριστώ».

6. Καθαριότητα
Η καθαριότητα και η προσωπική υγιεινή είναι κάτι άλλο που τα παιδιά πρέπει να γνωρίζουν. Τα παιδιά χρειάζεται να ξέρουν απο το πώς να βάλουν τα πιάτα τους στο νεροχύτη μετά από το φαγητό, πώς να βάλουν τα βρώμικα ρούχα τους στο καλάθι με τα άπλυτα και πώς να έχουν τα παιχνίδια τους τακτοποιημένα. Γνωρίζοντας το παιδί σας κάποια βασικά πράγματα θα είναι ευκολότερο να φιλοξενηθεί στο σπίτι ενός φίλου του ή να μείνει με τους παππούδες για Σαββατοκύριακο.

7. Παιχνίδι
Πάντα να παίζουν ένα παιχνίδι με κάποιον και να ξέρουν πώς να διασκεδάζουν. Κερδίσουν ή χάσουν. Αν έχουν βάλει τα δυνατά τους κι έχουν δώσει τον καλύτερο τους εαυτό, δεν πειράζει να χάσουν. Η προσπάθεια μετράει και πρέπει να μάθουν να εκτιμούν την ανωτερότητα ενός αντιπάλου.

8. Διαφορετικότητα
Το πιο σπουδαίο πράγμα στη ζωή είναι η διαφορετικότητα μας. Τα παιδιά πρέπει να μάθουν να σέβονται τις διαφορές. Να μην δείχνουν κάποιον με το δάχτυλο, να μην κοιτούν επίμονα ή εκφράζονται άσχημα για κάποιον επειδή δείχνει ή συμπεριφέρεται διαφορετικά.

9. Δικαιοσύνη
Το να είναι δίκαια είναι επίσης σημαντικό, να διδάξετε τα παιδιά σας. Φερόμαστε το ίδιο σε όλους και όχι ιδιαίτερα σε κάποιους επειδή τους προτιμάμε για παρέα.

10. Μοιράζομαι
Είναι δύσκολη έννοια για τα παιδιά να την κατανοήσουν. Σκεφτείτε το, ως ενήλικας πόσο συχνά μοιράζεστε; Θα δανείζατε στο γείτονα το αυτοκίνητο σας εύκολα; Παρ΄όλα αυτά χρειάζεται τα παιδιά να μοιράζονται με τους φίλους τους, ιδιαίτερα όταν παίζουν μαζί.

11. Σεβάσου τα πράγματα των άλλων
Με το μοίρασμα έρχεται κι ο σεβασμός. Αν ο φίλος του παιδιού ή η φίλη είναι τόσο καλή και μοιραστεί την αγαπημένη της κούκλα μαζί του, τότε θα πρέπει και το παιδί σας, να την σεβαστεί και να την φροντίσει ανάλογα.

12. Χρυσός κανόνας
Τα παιδιά πρέπει να γνωρίζουν πώς πρέπει να συμπεριφέρονται στους άλλους, με τον τρόπο που θέλουν κι εκείνα οι άλλοι να τους φέρονται. Μην κάνεις αυτό που δεν θες να σου κάνουν, όπως λέω κι εγώ στα παιδιά μου.

Αυτά είναι μόνο μερικά από τα βασικά.

Πιθανόν να έχετε άλλα στη δική σας λίστα.

Το σίγουρο είναι οτι τα παιδιά χρειάζονται εκπαίδευση απο μικρή ηλικία για να διδαχτούν κάποια πράγματα.







ΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙ



SHARE THIS

0 σχόλια: