Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

SUPER LEAGUE

Κυριακή 7 Απριλίου 2024

Αυτές οι τροφές θα σας βοηθήσουν να ξεφουσκώσετε, αν έχετε πρηστεί

Οι λόγοι για τους οποίους μπορείτε να βρεθείτε με πρησμένη κοιλιά είναι πολλοί. Από εντερικά προβλήματα, αέρια, κακή διατροφή (υπερφαγία, ανθυγιεινό βραδινό) μέχρι δυσανεξίες σε τροφές, κακό μάσημα, και καλή ψυχολογία. 

Σε κάθε περίπτωση, και εφόσον δεν είναι απαραίτητη η επίσκεψη σε γιατρό, το σίγουρο είναι ότι για να καταπολεμήσετε το πρήξιμο στην κοιλιά, θα πρέπει να βελτιώσετε τη διατροφή σας. Υπάρχουν, μάλιστα, κάποιες τροφές που είναι ιδιαιτέρως αποτελεσματικές:

Αν έχετε κάνει κατακράτηση νερού, αναζητήστε τροφές υψηλές σε ποτάσιο:

Το ποτάσιο είναι ένας ηλεκτρολύτης που διατηρεί τα επιπεδα των υγρών στο σώμα σε φυσιολογικά επίπεδα. Σύμφωνα με τους ειδικους πρέπει να καταναλώνουμε μία συγκεκριμένη ποσότητα ποτάσιου καθημερινά (4,700 mg). Αν νιώσετε πρήξιμο από κατακράτηση λόγω διατροφής υψηλής σε νάτριο (αλάτι), το ποτάσιο θα σας βοηθήσει να μειώσετε την αίσθηση πρηξίματος. Τροφές με υψηλή περιεκτικότητα σε ποτάσιο είναι: σέσκουλο, μπανάνες, ψητές πατάτες, γλυκοπατάτες, κολοκύθα, σπανάκι, σολομός, νερό καρύδας.

Αν το πρήξιμο προέρχεται από αέρια, αυτές οι τροφές θα σας βοηθήσουν το γαστρεντερικό σας σύστημα να ηρεμίσει:

Παπάγια, μέντα, γλυκόριζα, σπόροι μάραθου, κύμινο, τζίντζερ.

Αν νιώθετε πρησμένοι και θέλετε κάτι να φάτε, επιλέξτε φρούτα και λαχανικά, που είναι είναι εύκολα στη χώνεψη και περιέχουν νερό:

Πεπόνι, αγγούρια, σέλινο, ανανάς, σταφύλια.

 




 Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook και ακολούθησέ μας στο Instagram και στο Twitter γιατί με το https://trelogaidouri.blogspot.com/# θα βρεις ό,τι ψάχνεις!

ads
Adbox 



ads
ΤΡΕΛΟ ΓΑΙΔΟΥΡΙ
ΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙ

SHARE THIS

0 σχόλια: